DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1
09:47, 29 lut 2012
No ja tak muszę to zrobić: wszystko razem, żeby nie jeździć dostawczakiem po jedno drzewko, bo mam za daleko i takie puste kursy to dla nas strata kasy. Ale u mnie to będzie tylko kilka drzew i kilkanaście krzewów. Jak wykopiemy brzozy, od razy wsadzimy w dziury po nich nowe roślinki. Roślinki są w balotach i w cieniu mogą postać parę dni jak im będziesz nawilżać bryły korzeniowe. Wydaje mi się, że jak macie zamiar sami robić nasadzenia w takim zakresie, o jakim piszesz, to trzeba to zrobić na raty, bo inaczej nie dacie rady. Ja chcę wcześniej przygotować miejsce do sadzenia nowych roślin: poodgarniam korę i żwir, powypinam nawodnienie. Niestety wcześniejsze kopanie dziur nie wchodzi u mnie w grę, bo zawsze muszę roślinę przymierzyć zanim zdecyduję o jej wkopaniu w tym konkretnym miejscu.
No ale u Ciebie, jak ma być aleja, można porobić wcześniej dziury pod nowe nasadzenia w regularnych odstępach lub wykopać cały rów, w którym ustawicie tylko rośliny i zasypiecie ziemią.
No ale u Ciebie, jak ma być aleja, można porobić wcześniej dziury pod nowe nasadzenia w regularnych odstępach lub wykopać cały rów, w którym ustawicie tylko rośliny i zasypiecie ziemią.