Nie zepsuty.
Na dachach samochodów zaparkowanych na ulicy był biały szron
A dziś u mnie piękna słoneczna pogoda, co może oznaczać, że znowu noc będzie bardzo zimna...
Domek ogrodnika i kompostownik bardzo mi się podobają, masz zdolnego (i chętnego do takich robót) Męża
Ogromne zmiany widze, no, rwiesz do przodu, że hej Zostaw coś na przysżły rok, bo jak wszystko zrobisz w tym, to zanudzisz się w przyszłym)))))))
O przesadzaniu się nie wypowiadam - ja cały czas sadzę i przesadzam, więc nie mogę radzić komuś żeby tego nie robił
Ale mam obawy, czy to ma sens. Tylko że ja muszę wsadzić, bo mam rośliny w doniczkach. Zimy w doniczkach nie przetrzymają))))))))))
Tess no ja też sobie narobiłam ochoty ale cóż, na razie trudno ją dostać, przynajmniej internetowo nie znalazłam dostawcy w Polsce.
Ale jest jeszcze jedno ładne cudo podobne: First Lady, dostępna i też piękna
Strasznie mnie to denerwuje jak się napiszę i wszystko znika, ale pewnie każdy się denerwuje.Jeden klawisz mogli dac gdzie indziej i by już tych przesyłek w kosmos nie było. Pozdrawiam Tereniu.
Rzadko robię zdjęcia temu zakątkowi bo i mało się w tym sezonie tu dzieje.Przekwitają lilie to zwykle w jednorocznych siła i bylinach,ale jednych i drugich w tym roku tu mało.Po prawej stronie jest kawałeczek nowego biedaczka za 5 zł może da radę przezimować ...?
Cudne to zestawienie i ten zakątek
Dlaczego tak rzadko go pokazujesz?
Konfrontacja na wprost nie jest tak ciekawa
Powiem ci coś Tess w słodkiej tajemnicy .rozchodniki znam od dziecka i niestety jako ozdoba "ogródków" cmentarnych.
Jednak przełamałam się jak zobaczyłam pierwszy raz tą roślinę w pięknej kompozycji bukietowej z ciętych kwiatów .\
Rozchodnik ma dużo walorów.Wychodzi ślicznymi różyczkami potem jest długo zielony i również atrakcyjny kiedy już zakwitnie swoimi barwami .
Stawiam na niego u siebie jak widzisz nawet ładnie komponują się przy nim inne kwiaty .Tu rudbekia i barbula oraz gasnąca już biała jeżówka
Justi, pospacerowałam, pooglądałam
Cudnie u Ciebie
Nieustająco się zachwycam...
Tesiu bardzo Ci dziękuję, że zaglądasz, przepraszam ale jakoś nie mogę się ogarnąć z wątkami i nie tylko, ale muszę do Ciebie zajrzeć i najpierw poczytać.