Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:56, 26 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Bratków nie sprawdziłam rano.... a u mnie tez był szron na aucie i skrobanie szyb, wczoraj wieczorem latałam po ogrodzie z agro i zakrywąłam tulipany w donicach na tarasie i zonkile, juz kwitnące bo gonione zima wgarażu.... ale o bratkach nasmierc zapomniałam, mam nadzieje że nie padną.
Moja magnolia ma paki wielkie ale jeszcze ich nie otworzyła, wiedziała co robi że czeka.....
Tuje fajne, mi brakuje zywopłotu jako ekranu dla rabaty, ale nie mam teraz mozliwości na wykopanie i wyrzucenie ligustra a posadzenie tuji....
Pozdrawiam Polinko !

Małgosiu mówisz, że jak pączki nie otworzone to nic nie będzie? Na mojej śliwie listeczki już się pojawiły ale kwiatki jeszcze w pąkach. Może się uda
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:11, 26 mar 2014

Do góry
Zmykam dziewczyny, fajnie się gadało.

Małymi kroczkami do celu... 14:10, 26 mar 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Magnolia boska!! Chciałabym taką u siebie.
A że mi po zimie jeden serb wypadł - będzie miejsce na magnolię
Nie ma tego złego ..

Pozdrowienia Paulinka

Magnolia robi wrażenie, szkoda, że tak krótko, bo zaraz po przekwitnięciu w lecie są same zielone liście...Jolu zerkałam do Ciebie szalejesz tak wczesną wiosną
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:03, 26 mar 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Hihi, co tam ogródek, fotek nie ma nowych, to rozmawiamy o innych sprawach

Jak Młoda miała 2,5 roku miałam operowane kolano, potem różnica wieku się robiła coraz większa. Zresztą przerabiać pieluchy od początku, raczkowanie, naukę chodzenia, mówienia.. już mi się nie chce Lenia mam
Młoda zostaje sama na pół godziny, gdy jadę po M na dworzec. Już jest w miarę samodzielna. Już nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki...

ja bym chyba chciała taka powtórkę. Lubię to i zachwycam się efektami.
Tylko z wiekiem niestety rośnie poziom strachu, że coś pójdzie nie tak...
jak rodziłam w wieku 20 lat, to nie miałam takich myśli. Wszystko w jasnych barwach się rysowało.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:00, 26 mar 2014

Do góry
GabiK napisał(a)
Oj Magnolio, los nie wystarczy - potrzebuję cudu. Medycznie mam szanse po długim leczeniu - i nie wiem, czy w moim wieku chcę długiego, męczącego leczenia.

no tak, to trudna decyzja.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:55, 26 mar 2014

Do góry
GabiK napisał(a)
Ale dyskusja - w sumie wiosenna, o sile natury, tylko mało ogrodowa.

My chcieliśmy drugie, pokój stoi pusty (tzn. zagracony trochę ) i czeka i się nie doczeka. Nie udało się, za stara się robię i za duża różnica wieku. Chciałam, żeby Laura miała kogoś do zwierzeń, do zabawy wspólnej, a nie kogoś w następnym pokoleniu. Zresztą za 3 lata będzie ją można zostawić samą w domu i skoczyć do przysłowiowego kina czy na zajęcia bez kombinowania opieki. Albo wysłać na kolonie i mieć chwilę dla siebie. A może pójdzie do koleżanki lub zamknie się u siebie z książką? Już się nie mogę doczekać (wiem, potem będę płakać, że nie ma już mojego tulaśnego maleństwa).
I na to wrzucać następne dziecko i mieć 10 lat siedzenia w domu? Coraz mniej jestem przekonana.
Do 80-letniej babci też dziecka na weekend nie podrzucimy.
Zresztą los zdecyduje - jak cud się zdarzy to się zdarzy, a jak nie to zostanie jedynaczka.

Najlepiej zdać się na los chyba.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:54, 26 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Magnolia
3??? No Gratki! Musisz mieć wesoło! U mnie 2 chłopców, ale ja sie cieszę, lubię chłopców!
P.S. Powiem Ci , że nie widać po tobie, świetnie sie zakonserwowałaś!

dzięki Anitko, bardzo to miłe.
Moja duża córa już od 3 tyg jest dorosła.
A chłopaki podobnie do Twoich- 12 i 10 lat
Z chłopakami jest cudnie, ale dziewczynka też jest słodka, nawet taka dorosła.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:46, 26 mar 2014

Do góry
Magnolia
3??? No Gratki! Musisz mieć wesoło! U mnie 2 chłopców, ale ja sie cieszę, lubię chłopców!
P.S. Powiem Ci , że nie widać po tobie, świetnie sie zakonserwowałaś!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:45, 26 mar 2014

Do góry
ale wtedy właśnie Wasz ogród będzie fajny- duże drzewa, klimat starego, dojrzałego ogrodu.....
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:41, 26 mar 2014

Do góry
wyprodukuj jeszcze 2 odnóżki Karola! Z trójkąłatwiej niż z 1 szt, wiem co mówię. Pierwsza dziewczynka, jak u mnie, potem można machnąć 2 budrysów, albo 2 kolejne dziewczynki, albo mieszankę ( wybuchową).
Napewno nie jest nudno z taka zgrają.
Ja polecam z całego serca.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:14, 26 mar 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Irenko wprowadziłaś duże zmiany w ogrodzie
deszcz fajnie Ci wszystko podlewa ....

Agatko, liczę ze przez ten deszcz, nie padną mi rośliny, oby...
stąd tez usuwam rośliny, nie wszystkie rozpoznaję, a potem jak cisy już będą posadzone, znowu z nimi tu wrócę, ale się nakopię

posadziliśmy tu drugą magnolię parasolowatą, tzn przesadziliśmy....oj, kiedy ja doczekam ich kwitnienia? nawóz dostały, a kwitną czerwiec- lipiec

http://majawogrodzie.tvn.pl/200,Magnolia-parasolowata,porada.html
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:43, 26 mar 2014

Do góry
Bratków nie sprawdziłam rano.... a u mnie tez był szron na aucie i skrobanie szyb, wczoraj wieczorem latałam po ogrodzie z agro i zakrywąłam tulipany w donicach na tarasie i zonkile, juz kwitnące bo gonione zima wgarażu.... ale o bratkach nasmierc zapomniałam, mam nadzieje że nie padną.
Moja magnolia ma paki wielkie ale jeszcze ich nie otworzyła, wiedziała co robi że czeka.....
Tuje fajne, mi brakuje zywopłotu jako ekranu dla rabaty, ale nie mam teraz mozliwości na wykopanie i wyrzucenie ligustra a posadzenie tuji....
Pozdrawiam Polinko !
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:31, 26 mar 2014

Do góry
u nas tez jest dużo, ale po 17tej, więc jak juz dzieciaki są zmarnowane całodziennym pobytem w szkole i w świetlicy. Wtedy i rodzicom czekać to też katorga.

Dobrze że rozbudowują, tzn problem przepełnienia się rozwiąże, chyba że przyjmą chmary dzieci
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:51, 26 mar 2014

Do góry
Gabik jak ma siedzieć cały dzień w szkole to obejrzyj szkoły pod kątem świetlicy- czy proponuje jakieś zajęcia, także poranne? I czy jest na tyle duża że nie tzreba dzieci warstwami układać.
U nas w szkole tak jest. W tym roku mały się zbuntował, zaparł się że nie pójdzie na świetlicę, bo juz nie wytrzyma nudy i ciasnoty. Nie miałam sumienia go zmuszać. Zdarza się więc że siedzi przed szkołą po 2 godziny czekając na nas, albo na brata. Ale dobrze sie bawi z innymi desperatami co nie dali się zaciągnąc na świetlicę.Teoretycznie to niedozwolone, bo brak nadzoru....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:31, 26 mar 2014

Do góry
super! To juz dobrze, bo te 10 centymetrowe pewnie zdążą zakwitnąć i posieją się masowo.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:21, 26 mar 2014

Do góry
Anuś pamiętasz gdzie masz zdjęcie Twoich kamieni wodnych z kąpiącymi się ptakami?
Chciałbym komuś pokazać ten fajny pomysł na wodę dla ptaków bez lustra wody.
Ogród ogrodniczki 10:20, 26 mar 2014

Do góry
A magnolia?
Mam z nią już doświadczenie.Wciąż ją przycinam. Nie dopuszczam żeby się nadmiernie rozrosła.
Na szczęście to proste jest.
Obwódka z bukszpana da radę.
Ogród ogrodniczki 10:17, 26 mar 2014

Do góry
Agatko,wpadnę do ciebie jak tylko będę mogła bo mam na razie urwanie głowy.
Nie chciałabym ci na szybko radzić.

Magnolia jest już duża,funkie rosną razem z runianką.
Wkoło różaneczniki dorodne i azalie japońskie już są.
Właściwie brakuje tylko obwódek bukszpanowych.
Ogród ogrodniczki 10:16, 26 mar 2014

Do góry
A czy magnolia nie będzie kiedyś za duża na taką obwódkę? Może lepiej byłoby zrobić obwódkę bukszpanową wzdłuż ścieżki?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:13, 26 mar 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Pewnie ładnie by wyglądała z żółtymi różami, z różowymi na pewno też, ale już za dużo tego dobra w tych rabatach. Miała być czarnuszka w tej rabacie z jukkami, stipami, perłówkami z pęcherznicą Lady in Red w tle, ale jej jeszcze nie mam przygotowanej. Za dużo bym chciała, za dużo na raz.

Rozumiem to dobrze. W razie czego powiej ją w warzywniku, na kiwat cięty, do suszenie i do produkcji nasion na następne sezony.

ładnie- z jukkami i stipkami.

Chociąz w Bernsteinach masz juz duzo? Może jeśli nie, to sprawdziłaby się jako wypełniacz?

Stipki z przedwiośnia żyją?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies