Wiesz, mój to uważa, że uczenie się tylu rzeczy to generlnie strata czasu, a ponieważ trudno mu ocenić co jest ważne a co mniej ważne, to raczej się nie uczy Uwielbiam, kiedy zadaje mi pytania w stylu: do czego przyda się w życiu wiedza, że układ nerwowy u bezkręgowców jest po brzusznej stronie ciała? No i niestety muszę mu przyznać rację, że uczenie się czegoś takiego to bzdura.
hmmmm, całkowicie zasłonię się od słońca w tym miejscu. Przez tą dziurę wpada trochę promyków teraz postawiłam tam sobie starą huśtawkę i jakoś nawet przyjemnie się tam siedzi
no ale jak ma to wyglądać słabo to oczywiście słucham się Was tylko co, zwykłe mam dosadzić czy serby ? zwykłych bym nie chciała.
Edytko
Dziękuję Ci bardzo za tą lekcję poglądową na temat seslerii
Chociaż nie wiem czy nadaje się do półcienia ... chyba najlepiej jednak rośnie w pełnym słońcu?
ostatnio nic nie robię tylko oglądam drzewa upatrzyłam jeszcze u siebie w szkółce platany alphen globe i tak się zastanawiałam czy może pasowałyby w tej przerwie między świerkami. Trochę je wysunąć do przodu a za nimi jakieś wysokie trawy.
musze się jeszcze upewnić na jakiej wysokości szczepione, Jola mówi że minimum 2,2 muszą być. Przy moim 1,64 wydawały się wysokie i cena chyba dobra oczywiście robiona z dużego przybliżenia
Brzozy ostatnio bardzo modne na O Nie powiem, też o nich myślałam.
sama nie wiem, może faktycznie coś bardziej swobodnego tu się sprawdzi...W końcu mam tam już stare dęby i wierzby. Tylko przerażają mnie trochę wysokości docelowe drzew, które polecacie. Ta rabata graniczy z sąsiadem, którego dom jest blisko ogrodzenia. 10m drzewo będzie za duże.
A ten gumball chodzi mi po głowie bardzo. Taki ładny jest
A czemu akurat gumball? chyba one wrażliwe są ... ja w tym miejscu dałabym kilka drzew i raczej wyższych zwykłych ... ja bym nie szła w styl formalny ale bardziej swobodny ... brzozy? zwykłe ambrowce, grujeczniki ...