Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:31, 31 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ty już wiążesz trawy a ja jeszcze cebul nie posadziłam

Reniu pogoda ma się jeszcze poprawić - mam nadzieję że prognozy nie zmienią się - ale widze jeszcze nawet jakieś 14 st

dużo masz tych cebul?
i co tam ciekawego kupiłaś?
Nowocześnie z różAnką :D 20:51, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Ania, pokaż śmiałki
w sobote najwcześniej, jak wracam to jest ciemno..
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:25, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

I pewnie Ci jeszcze mówi tak jak mój, że nie uczy się dla ocen

Wiesz, mój to uważa, że uczenie się tylu rzeczy to generlnie strata czasu, a ponieważ trudno mu ocenić co jest ważne a co mniej ważne, to raczej się nie uczy Uwielbiam, kiedy zadaje mi pytania w stylu: do czego przyda się w życiu wiedza, że układ nerwowy u bezkręgowców jest po brzusznej stronie ciała? No i niestety muszę mu przyznać rację, że uczenie się czegoś takiego to bzdura.
Od nowa ... na przekór wszystkim 17:25, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

W tę lukę dałabym jednak świerki
albo sciane wodna
Od nowa ... na przekór wszystkim 16:13, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Margerytka40 napisał(a)
Brzózki pierwsza klasa ,może wiosną uda mi się też wsadzić na froncie.

Co do tej luki w świerkach myślę jak Renia,też świerki by tam pasowały. Inaczej jakoś nienaturalnie to wygląda.

hmmmm, całkowicie zasłonię się od słońca w tym miejscu. Przez tą dziurę wpada trochę promyków teraz postawiłam tam sobie starą huśtawkę i jakoś nawet przyjemnie się tam siedzi

no ale jak ma to wyglądać słabo to oczywiście słucham się Was tylko co, zwykłe mam dosadzić czy serby ? zwykłych bym nie chciała.
Tu ma być ogród :) 15:40, 30 paź 2017

Do góry
Edytko
Dziękuję Ci bardzo za tą lekcję poglądową na temat seslerii
Chociaż nie wiem czy nadaje się do półcienia ... chyba najlepiej jednak rośnie w pełnym słońcu?
Tu ma być ogród :) 14:56, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo
A masz jakieś zdjęcia z początku wiosny?

Tu jest 01.03 tuż przed ścięciem

I po ścięciu

A potem maj

Czerwiec

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:25, 30 paź 2017

Do góry
iwka napisał(a)
ostatnio nic nie robię tylko oglądam drzewa upatrzyłam jeszcze u siebie w szkółce platany alphen globe i tak się zastanawiałam czy może pasowałyby w tej przerwie między świerkami. Trochę je wysunąć do przodu a za nimi jakieś wysokie trawy.

musze się jeszcze upewnić na jakiej wysokości szczepione, Jola mówi że minimum 2,2 muszą być. Przy moim 1,64 wydawały się wysokie i cena chyba dobra oczywiście robiona z dużego przybliżenia

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:15, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Koniecznie Iwonko bo uważam, ze jednak drzewa robią świetną robotę w ogrodzie
Piękne te brzozy ... efekt od razu będzie widoczny wiosną

ostatnio nic nie robię tylko oglądam drzewa upatrzyłam jeszcze u siebie w szkółce platany alphen globe i tak się zastanawiałam czy może pasowałyby w tej przerwie między świerkami. Trochę je wysunąć do przodu a za nimi jakieś wysokie trawy.

musze się jeszcze upewnić na jakiej wysokości szczepione, Jola mówi że minimum 2,2 muszą być. Przy moim 1,64 wydawały się wysokie i cena chyba dobra oczywiście robiona z dużego przybliżenia

Zakręcony ogród 13:32, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

No ale brzozy pożyteczne nie rosną takie wysokie jak te zwykłe

Lepiej nie podejmować pochopnych decyzji ... dobrze jest na początek określić się ze stylem ... wtedy łatwiej dąży się do celu

Wiem, teoria mi nie obca gorzej z praktyką
Co do stylu, to pomimo,że starodrzew wymusza poniekąd styl swobodny to bliżej mi do formalnego
Zakręcony ogród 13:24, 30 paź 2017

Do góry
DorKa napisał(a)

Brzozy ostatnio bardzo modne na O Nie powiem, też o nich myślałam.
sama nie wiem, może faktycznie coś bardziej swobodnego tu się sprawdzi...W końcu mam tam już stare dęby i wierzby. Tylko przerażają mnie trochę wysokości docelowe drzew, które polecacie. Ta rabata graniczy z sąsiadem, którego dom jest blisko ogrodzenia. 10m drzewo będzie za duże.

A ten gumball chodzi mi po głowie bardzo. Taki ładny jest

No ale brzozy pożyteczne nie rosną takie wysokie jak te zwykłe

Lepiej nie podejmować pochopnych decyzji ... dobrze jest na początek określić się ze stylem ... wtedy łatwiej dąży się do celu
Zakręcony ogród 13:13, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A czemu akurat gumball? chyba one wrażliwe są ... ja w tym miejscu dałabym kilka drzew i raczej wyższych zwykłych ... ja bym nie szła w styl formalny ale bardziej swobodny ... brzozy? zwykłe ambrowce, grujeczniki ...

Brzozy ostatnio bardzo modne na O Nie powiem, też o nich myślałam.
sama nie wiem, może faktycznie coś bardziej swobodnego tu się sprawdzi...W końcu mam tam już stare dęby i wierzby. Tylko przerażają mnie trochę wysokości docelowe drzew, które polecacie. Ta rabata graniczy z sąsiadem, którego dom jest blisko ogrodzenia. 10m drzewo będzie za duże.

A ten gumball chodzi mi po głowie bardzo. Taki ładny jest
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:12, 30 paź 2017

Do góry
iwka napisał(a)
szkoda tak się zastanawiam właśnie ze cały czas mam obawy co do dużych drzew, a przecież niektórzy maja mniejsze ogródki i ciągle drzewa sadzą muszę zmienić nastawienie

Koniecznie Iwonko bo uważam, ze jednak drzewa robią świetną robotę w ogrodzie
Piękne te brzozy ... efekt od razu będzie widoczny wiosną

Zakręcony ogród 13:03, 30 paź 2017

Do góry
DorKa napisał(a)
W tym miejscu aż prosi się jakieś drzewo :

Myślałam o abrowcu gummball. Myślicie ,że to dobry pomysł ? Ale nie upieram się i jestem otwarta na Wasze pomysły.

A czemu akurat gumball? chyba one wrażliwe są ... ja w tym miejscu dałabym kilka drzew i raczej wyższych zwykłych ... ja bym nie szła w styl formalny ale bardziej swobodny ... brzozy? zwykłe ambrowce, grujeczniki ...
Na zielonej... trawce :) 12:35, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A jakie ambrowce zamówiłaś?

Gumm ball 8-10 2,20m
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:46, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A gdzie Ty masz śmiałki? pokaż

w przechowalniku, jak zdąże przed mrokiem do domu to zrobię fotkę. tylko ze ścięłam kwiatostany juz bo bałam się inwazji
Typografia ogrodu 10:45, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

no i to się nazywa pozytywne myślenie
zawsze. Przynajmniej się staram
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:14, 30 paź 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Mój syn ostatnio po raz kolejny wrócił ze szkoły z zeszytem bez notatki z lekcji z chemii. Na pytanie zadane wściekłym nieco głosem gdzie jest notatka odpowiedział ze stoickim spokojem, że nie wie, ale na pewno nie ma jej w zeszycie. No ręce opadają!
Też ostatnio mało bywam na forum, bo ciągle jakieś lekcje, sprawdziany a mój chodzi z głową w chmurach. Trzymajmy się, byle do wiosny.

I pewnie Ci jeszcze mówi tak jak mój, że nie uczy się dla ocen
Typografia ogrodu 10:13, 30 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wiecie ze ja na pogodę raczej nie patrzę ostatnio sezon skończyłam ciut przed wigilia wiec jeszcze sporo czasu

no i to się nazywa pozytywne myślenie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:10, 30 paź 2017

Do góry
admete napisał(a)
I trzcinnikowa

Ty już wiążesz trawy a ja jeszcze cebul nie posadziłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies