Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 15:02, 30 paź 2017

malkul napisał(a)
cebulowy szla normalnie u ciebie, mnożą ci się na potęge, kojarzysz jaka to odmiana taka plodna?

To są odmiany z zamieszczonego zdjęcia, czyli Dolls Minuet, Purple Pion, Ballerina i jeszcze jakaś pomyłka z Biedronki - oczywiście wszystko wymieszane, więc nie wiem, które zakwitną wiosną.
lindsay80 15:03, 30 paź 2017

eee_taam napisał(a)
jest duże prawdopodobieństwo że te malutkie cebule przybyszowe wypuszczą wiosna tylko po jednym liściu ...ale w kolejnym roku powinny juz kwitnąć

tez mnie ciekawi co to za odmiana/y ...to te z fotki ?

Byłoby fajnie gdyby się potwierdziły Twoje słowa.

Tak to te z fotki.
lindsay80 15:08, 30 paź 2017

AngelikaX napisał(a)
Twoje foto tulipanowe gdzieś mignęło mi w necie, że zwyciężyło (tylko nie pamiętam gdzie) - zasłużenie zresztą bo fiolety z pomarańczami to hit sezonu modowego więc ogrodowo wpisałaś się w niego znakomicie

Brzozowa cudnie Ci wyszła, stożki i kulki bardzo ładnie spięły całą rabatę - ślicznie jest

Jak je mieszałam to nawet nie byłam świadoma tych modowych trendów, ale wiedziałam, że może to wyjść fajnie jak w kwietniu podczas pobytu w Anglii w ogrodach królewskich zobaczyłam to

Co do brzozowej, to zobaczymy czy stipa przeżyje i rozchodniki się ukorzenią.
lindsay80 15:12, 30 paź 2017

wiklasia napisał(a)
I jak wizyta w Żorach? Udało się polowanie na drzewa?

Byłam w obu szkółkach w Żorach i jeszcze w 2 innych i na razie najlepsze egzemplarze pissardii jakie znalazłam były w Limbie, szczepione na wysokości 210 cm, po 160 zł.

Ale czytam jeszcze o tych pisardii i trochę mnie zniechęca fakt, że wiosną będą mieć liście w kolorze zielono-brązowym, podczas gdy nigra jest cały czas bordowa.
Tylko nigr tak wysoko szczepionych nigdzie nie namierzyłam.

Tak więc nie wiem, czy dokonam zakupu, jeszcze w jedno miejsce planuję się wybrać - zobaczymy.
lindsay80 15:14, 30 paź 2017

Elinka napisał(a)
Edytko, a ja pytanie z innej beczki , przegladajac Twoj watek trafilam na krzesla Jerry powiedz czy nadal je masz czy okazaly sie wygodne i trwale , jestes zadowolona?

tak mamy je, są ok, stoją w jadalni więc raczej bardzo długo na nich nie siedzimy.
Przez te niecałe 2 lata na razie nic się z nimi złego nie dzieje.
ren133 15:40, 30 paź 2017

Edytko
Dziękuję Ci bardzo za tą lekcję poglądową na temat seslerii
Chociaż nie wiem czy nadaje się do półcienia ... chyba najlepiej jednak rośnie w pełnym słońcu?
iwka 16:07, 30 paź 2017

potwierdzam Renia, mam w dwóch miejscach, na słońcu o wiele ładniejsza i szybciej przybrała na objętości. W cieniu słabiutko u mnie rośnie.
wrobelki 16:47, 30 paź 2017

Lindsay80 Anbu polecała w szkółce w Krakowie Nigry wysoko szczepione na 220. Jeśli chcesz namiary to na priv
Sebek 18:15, 30 paź 2017

Szybko zapełniasz brzozową - na połączenie berberysu i perovski bym nie wpadł, a już wygląda to świetnie
lindsay80 12:50, 02 lis 2017

ren133 napisał(a)
Edytko
Dziękuję Ci bardzo za tą lekcję poglądową na temat seslerii
Chociaż nie wiem czy nadaje się do półcienia ... chyba najlepiej jednak rośnie w pełnym słońcu?

U mnie tak jest, spytaj może Ilonę z Łowickiej, ona chyba posadziła w półcieniu.