Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:11, 13 mar 2014

Do góry
Gosiu u mnie dopiero 1 kwitnie,drugi zaczyna. Nierówno wychodzą, niektóre jeszcze mają po 1.5 cm dopiero.
Tak, nie są granatowe jak się spodziewałam, tylko takie głęboko fioletowe.
Ale nie przeszkadza mi to, teraz każdy kwiatek cieszy.

Czosnki Krzyśki już wychodzą u Ciebie?- u mnie chyba Purple Sensation wyłażą, a Krzyśków nie widać ( chyba że to także Krzyśki, ale nie wszystkie, mało trochę).

Szklarnia super, super!!!
Pszczelarnia 10:44, 13 mar 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
Tydzień temu Ola zrobiła pyszna tartę na spodzie z mąki pełnoziarnistej właśnie z jeżynami z zamrażarki. Była pyszna, lekka, słodka i kwaśna.

Tak, ja chyba najbardziej lubię jeżyny na cieście kruchym, oprócz na surowo oczywiście.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:19, 13 mar 2014

Do góry
Madzia-przełóż mnie , lubię na ostro

Dziewczynki kochane: wszystko co napisałyście to miód na moje serce ale i ręce zbolałe i podniszczone. Mus odwiedzić kosmetyczkę

Mój mąż chodzi jak paw zagląda szklarnie i podziwia, hihihihihi

Konstancja- mówisz że rokują, ja wiem tylko jakoś moja cierpliwość czasem na wyczerpaniu

Marzenko – busz to u ciebie u mnie na razie tylko korę widać

Makkasia- wszystko to niby proste ale dla mnie czarna magia jak na razie

Beatko- mam już posadzone mnóstwo jeżówek, Ania ASC w zeszłym roku mnie obdarowała, w tym roku powinny już kwitnąć

Tasiula – chyba w Castoramie

Magnolia- czekam na te bryły i kształty z utęsknieniem, wiem że będzie cudnie tylko ten czas oczekiwania mnie dobija

Agus – pomóc ci się wyprostować?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:25, 13 mar 2014

Do góry
magnolia z tego co wiem potrzebuje lekko kwaśnej gleby, ale za to żyznej. Trzeba więc uważać, żeby w pobliżu nie było tzw. "wysysacza" może faktycznie pójść we wrzosy, azalie czy rododendrony a do tego wypełnic bylinami kwasolubnymi i trawami?
Ogród na 300 metrach kwadratowych 08:23, 13 mar 2014

Do góry
EwaG napisał(a)

"Sympatyczna" nazwa, prawda. Nazwa na torebkach to skorzonera, i myślę, że o to powinnaś pytać. Ja kupiłam w niezbyt dużym sklepie ogrodniczym.
Daj znać, mogę kupić dla Ciebie i przesłać
EG

Jesienią jadłam skorzonerę zapiekaną pod beszamelem. Zachwycająca.
Gospodyni zdradziła mi jak ja obrać bez katuszy i brudnych łap przez tydzień- obierać po obgotowaniu. Na surowo to mordęga.
Kiedy się ja sieje? Chyba nie bardzo wcześnie?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:15, 13 mar 2014

Do góry
Magnolia - dziękuję.
Pszczelarnia 08:10, 13 mar 2014

Do góry
Tydzień temu Ola zrobiła pyszna tartę na spodzie z mąki pełnoziarnistej właśnie z jeżynami z zamrażarki. Była pyszna, lekka, słodka i kwaśna.
Najmłodszy rozpłakał się na to, bo nie będzie już miał jeżyn do podjadania z zamrażalnika. Nie wiem już gdzie mam sadzić więcej jeżyn.

Moi rodzice maja ich dużo, ale szykują się na zakup nowych, wcześniej owocujących odmian. Mówią że sporo nie zdąża dojrzeć w ciepłym słońcu, a bez słońca jeżyny są niesmaczne. Wybieraj wcześniejsze odmiany.

Dalie w warzywniku- pięknie będzie.

Siejecie dziewczyny groszek cukrowy? Mój ojciec mówi że juz powinien w ziemi siedzieć. Muszę wysiać.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:02, 13 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Agniecha, Magnolia - Dziewczyny doradźcie.

Dokąd mam przesadzić luzule pilosę 'Igel' i niveę:
1. pilosę: między krzewy? Czy można w sadzie wokół drzewka owocowego, co już rzuca cień?
2. niveę: do ciemierników i turzycy Graya pod bez koralowy albo do paproci i funki jako podszycie hortensji?

Kosmatka Igel jest łatwa, nawet pod drzewami da radę. Pomysł pod owocowe niezły, choć ja bym bardziej ją widziała jako plama/plamy w bardziej leśnej kompozycji. Nawet pomiędzy paprocie, pod funkie też- takie jeżyki przy i pod większymi liśćmi.
Nivea- ta jest wyższa. Nie hodowałam jej nigdy, ale widzę jaki ma pokrój. Ona mi bardziej pasuje do turzycy Graya. Pod hortensje nie za wysoka i mało zwięzła?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:29, 12 mar 2014

Do góry
Danusiu - coś na pewno kupię i posadzę - znaczy się róże Teraz to już nie odpuści mi ta "chcica" różana Dzisiaj się powstrzymałam w castoramie - bo róże były - nawet Chopin - ale nie podobały mi sie więc nie kupiłam, poczekam jeszcze. Za to w lidlu kupiłam Przywrotnik ostroklapowy - 4 kłącza za 9,oo - a co - musiałam się czymś pocieszyć no i astry do wysiewu - a miałam już nic nie siać

Bogusia to ok. Ja też nie wiem jeszcze gdzie będę kupować

Kasiu - no mus kupić bo inaczej jak nic przewlekła to bedzie choroba z powikłaniami

Iwona - ojjjj - na oku to mam tyle, że prędzej padnę niż wybiorę a potrzebuję raptem trzy no może cztery

Magdalena - witam Cię u siebie serdecznie Kiedyś pod magnolią parasolowatą (wtedy kiedy nie wiedziałam jeszcze że to parasolowata magnolia jest) znalazłam owocostan - bardzo ładny i ciekawy. Zabrałam Potem dowiedziałam się co to i wysiałam - wyszło 7 sztuk. Ot i cała historyja Pozdrawiam
Rewolucje ogrodowe Pauli 21:12, 12 mar 2014

Do góry
Małe zakupki

2 wiśnie Umbraculifera i 1 magnolia Norman Gould

RH Cunningham White , bukszpaniki i cisy

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:19, 12 mar 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Marysiu - magnolie z nasion

Witam jestem nowa i przyleciałam pomachać i pozostać .
Czy Magnolia z nasion które sama wypuściła czy z kupionych ?
Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 19:23, 12 mar 2014

Do góry
Nawet psiunia cieszy się wiosną i sloneczkiem Krokusow codziennie coraz wiecej kwitnie Jeszcze trawnik do zrobienia mi pozostał ale moze w piątek w koncu bedzie czas i nawozu musze dac ale czekam na deszcz bo sucho okropnie. Magnolia sie rozbija ale przymrozki są codziennie jeszcze a i mroz zapowiadają wiec nie wiem co bedzie z magnolią bo ona jest bardzo wrażliwa. Udało mi sie dzisiaj kupic sadzonki juz w doniczkach igły kleopatry no i mam nadzieje, ze mi zakwitna
Liliowo i kolorowo:) 19:11, 12 mar 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Danusiu, u Ciebie też wiosna w pełni tyle kwitnących piękności
pozdrawiam

Juz coraz wiecej kwiatów bo i miodunka zaczyna miec kwiatki, forsycje, magnolia Pozdrawiam serdecznie
Liliowo i kolorowo:) 19:08, 12 mar 2014

Do góry
eugenia_stefanska napisał(a)
Witaj Danusiu widzę ze nie tylko u mnie kolorowo u Ciebie też pięknie wiosennie

Coraz wiecej kwiatow bo i magnolia sie rozbija ale to nie jest dobrze bo ona jest bardzo wrazliwa Pozdrawiam serdecznie
Postawić trawkę nad i... 19:06, 12 mar 2014

Do góry
Magnolia w marcu , jutro muszę kuknąć na moją
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:13, 12 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

1. pilosę: między krzewy? Czy można w sadzie wokół drzewka owocowego, co już rzuca cień?
2. niveę: do ciemierników i turzycy Graya pod bez koralowy albo do paproci i funki jako podszycie hortensji?

Ewa, nie umiem doradzić. Znam tylko tą niveę i kojarzy mi się ona z podszyciem leśnym, więc wersja paprocie, funkie i hortensje do mnie przemawia. Poza tym widzę ciemność Pewnie Magnolia doradzi.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:01, 12 mar 2014

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:03, 12 mar 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Pęcherznicę Lady in Red trzeba ciąć normalnie jak inne, prawda? Mogę bardzo nisko ciachnąć? 20 cm od ziemi?

Możesz. Ale jest młoda, nic się nie stanie jak jej odpuścisz w tym sezonie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:02, 12 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Magnoliowa macierzanka u mnie lubi starzeć się brzydko od środka kępy, w trawnik wrosła zwykła i koszenie wraz z trawą jej służy ale deptana jest sporadycznie. Pozdrawiam.

dlatego ją depczę i trzymam w kiepskiej ziemi.
Zobaczymy czy odwdzięczy się za taką pielęgnację.
a masz tę właśnie?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:18, 12 mar 2014

Do góry
Wreszcie fioleciki puszczają

Hiacynty jeszcze chwila

Magnolia już czeka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies