Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

barbara_kraj... 22:53, 28 mar 2014

Bardzo ładna kokorycz, kolorek ciekawy
A temu zawilcowi wieńcowemu może podłoże nie odpowiadało i tylko jeden Ci został. Zawilce zwykle żywotne są.
Madzenka 22:57, 28 mar 2014

Pierwszy raz po wielu latach posadziłam hiacynty, jeśli się położą wykopię!
Mala_Mi 23:02, 28 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Rabata Miśkowa bardzo ładna to chyba tak bardzo jej nie niszczy. Te zdjecia ktore chwali Basia mnie tez bardzo się podobaja , nie wiedziałam ze są czerwone kokorycze , bardzo ładna.

Za krzewami jest przeorane i pomiędzy enkiantem, a jednostką też nic nie ma To znaczy jest dziura na głebokość pół metra I szerokość taka , by się dało w tym położyć.... tam jest masakra.. ostatnio zaczął rodona Alfreda podkopywać.. ale parę razy obsztorcowałam i na razie nie kopie..
Agania 23:07, 28 mar 2014

Unikatowe te foty u ciebie, tak jak ty sama unikatowa jesteś.........a co tam z tym obsztorcywaiem jest?
Mala_Mi 23:13, 28 mar 2014

Basiu - jakoś nie doktoryzuję sie z nich.... jak ma coś rosnąć to rośnie, jak nie chce.. robi miejsce pod nowe.. żal mi tylko tego co już rosło długo i ładnie i ...... może miejsce nie pasuje, może cebulki były do niczego.. nawet nie wiem czy przeczytałam co one lubią..

Marzena - hiacynty w gruncie sie trzymają i jakos nigdy ich nie podpierałam.. a trochę ich już miałam.. ale warto wykopywać co roku.. bo potem są takie ubogie. A na pewno trzeba je nawozić...
Pierwszy rok

I te same co wyżej drugi lub trzeci rok.. szału nie ma.... ale jak widzisz wszystkie stoją o własnych siłach..

Mala_Mi 23:15, 28 mar 2014

Agania napisał(a)
Unikatowe te foty u ciebie, tak jak ty sama unikatowa jesteś.........a co tam z tym obsztorcywaiem jest?

Pies ogrodnika.. to kopie

Ot i plan naprawczy wziął w łeb.. a u was nawet nie byłam.. jutro grandzę u was.. a u siebie spokój na pokładzie ..
Rench 00:55, 29 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

Kolory to mi narcyzówka załatwiła.. na amen... wiec za dużo kolorów nie ma.. prymulki, wczesne tulipany i magnolia.. resztki krokusowe.. wrzośce, ciemierniki.... bieda nastała

I te przestawienie zegarków to dla mnie tragedia.. nie cierpię tego przestawiania.. a jak trzeba wcześnie wstać.. to już tragedia.

Kolor biały to nie kolor, ale magnolia jest zjawiskowa.. i czerwone listki grujecznika.. zachwycam się ...

Wszystko ślicznie kwitnie,ale ta magnolia mnie rzuciła na kolana
Madzenka 09:05, 29 mar 2014

Ania ja dzisiaj pofocę moj magnolie bo normalnie cuda!!!
Hiacyntom daję szansę aby staly w szeregpu...w Holandii nawet w Keukenhoff podpierali te wieeelkie... Moje nawóz dostały i mają stać na baczność
anna_g 10:07, 29 mar 2014

Aniu - dzięki że do mnie zajrzałaś Nie sadzę na razie Heidi- chwilę jeszcze poczekam i postaram się ją zahartowac. Dzięki za ogrodoterapeutyczne tulipanki - bardzo sympatyczne i tak myślę, że muszę sobie dosadzić wcześniejsze odmiany. U Ciebie wiosna dużo bardziej wiosenna niż u mnie chociaż i u mnie śniegu nie było. Ale jakoś tak się trochę zatrzymała... Teraz czekam na tą pogodę co to dzisiaj ma być ładna i idę sadzić. Miłego weekendu Ci życzę. Też nie lubię przestawiania czasu a jak jeszcze trzeba wcześniej wstać... brrrr... no ale od jutra dłużej jasno a to jest akurat fajne Buźka
Sebek 18:34, 29 mar 2014

U mnie podpierałem hiacynty tylko w domu, w ziemi się trzymają....może dlatego, że są głębiej? Magnolia wygląda zjawiskowo