Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

laurowisnia 12:17, 28 mar 2014

Marysiu dziękuję, już wiem.

Ewo, na jesieni kupię więcej tej korony choć wolałabym czosnki, u mnie wyjadają też liliowce, w tamtym roku straciłam bardzo ładnego już rozrośniętego pająka, nie kupuję już ich, a szkoda.

Agnieszko one są z przed 3, 4, a nawet 5 lat, ale niezadbane, chciałam je w tamtym roku przenieść w lepsze miejsce, ale przegapiłam moment. Są to siewki tego mniejszego Purple Sensation. Poniżej wklejam fotkę z tego roku czosnku wysianego rok temu i jest to już prawdopodobnie Gladiator.

Moje wyrastające czosnki już wcinają ślimaki, a jest tak zimno jeszcze.

Poniżej ciekawostka, wysiałam agapanty, to te z prawej.

gusiarz 12:37, 28 mar 2014

A kiedy należy je przenieść w lepsze miejsce np. do skrzynki, by ją zadołować?
laurowisnia 13:05, 28 mar 2014

Chcę to zrobić jak zaschną liście ale jak jeszcze będą się trzymać cebulki, bo później trudno odszukać miejsce w którym rosły cebulki. W przypadku tej kępki wyżej też oczywiście dopiero jak zaschną liście ale mogę to zrobić również jesienią - chyba to jest najlepszy czas na ich przesadzanie- gdyż mam dobrze oznaczone miejsce w którym rosną.
gusiarz 13:35, 28 mar 2014

Dzięki Agatko - u mnie na większej powierzchni są rozsiane... jakoś je pozbieram
Pszczelarnia 15:15, 28 mar 2014

Agato, jaki jest patent na otrzymywanie tylu siewek pięknych. Po prostu nie pielić? Chodzę koło wieczornika i się zastanawiam siewka to już czy jeszcze coś innego? Jakoś mało spostrzegawcza jestem albo za szybka (rabaty czyszczę do cna, niestety).
Agania 20:46, 28 mar 2014

Magnolia Sieboldii jest trudna do dostania, a tym bardziej colosus, pochwalisz się fotami

Kupiłam dzisiaj róże Parade, buziak, za informację, bo 12 zł za 2 sztuki, to nie wydatek, a piękne są i to bez szukania............zostało jeszcze dosłownie parę sztuk
laurowisnia 09:43, 29 mar 2014

Agnieszko jak nie są gęsto to może dać im obornika czy nawozu i niech narastają z roku na rok.

Ewo za bardzo więc przykładasz się do tego czyszczenia, ja chyba mniej, jednak tak to jest, pewne siewki się wyplewi, a inne się znajdzie i są, te czosnkowe łatwo wypatrzeć - taka trawka.

Aganiu jak gdzieś wypatrzę magnolię dam znać, cieszę się, że kupiłaś Parade, nie sądziłam, że tak szybko będzie znikać, to przez tą cenę pewnie.
renatamama3 14:20, 30 mar 2014

Agatko ,byłam dzisiaj w tym centrum ogrodniczym w Zabierzowie ,sporo różnych ,roślin ,Clematisów też spory wybór ,kupiłam Rubensa i śliwę Pissardi .pozdrówka niedzielne
ewsyg 14:51, 30 mar 2014

Trzeba spróbować też z czosnkami. Ja wkładałam koło drzewek, ale jadalny czosnek
Milka 14:40, 01 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Agato, jaki jest patent na otrzymywanie tylu siewek pięknych. Po prostu nie pielić? Chodzę koło wieczornika i się zastanawiam siewka to już czy jeszcze coś innego? Jakoś mało spostrzegawcza jestem albo za szybka (rabaty czyszczę do cna, niestety).

O rany, ja też tak mam!! ostatnio wyrwałam coś, co na chwast nie wyglądało, raczej siewka krzewu lub drzewa, wpakowałam do ziemi z powrotem, może komuś się przyda
siewki super