Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 11:33, 27 sie 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Też się załapałam
Gratulacje

Patrycja dzieki. Bo przyjemnosc i charowka to byla wielka aby dobrnac do 2setki.
Słoneczny Ogród 11:32, 27 sie 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
W genetyce to tak jest czym blizsze pokolenie tym bardziej cherlawe i podatne na choroby.

Jest tak, ale o rybkach tego nie słyszałam.
Każdy zawsze zadowolony był, że się mnożą w oczku czy w stawie. Tylko później może zdychają i nie wiadomo czemu. A widzisz, jednak wszędzie ...
LeŚnicZaNka 11:30, 27 sie 2017

Do góry
To ja nie wiem co ty posadzilas. Wlasnie wczoraj bylam w ogrodniczym i zwrocilam uwage, ze tskie male pipki rozplenicy i maja koty.

Odnosnie gratulacji dzieki, ale ja bym wolala wygrac na loterii wtedy bym bardzo dziekowala losowi. jak to mowia zdrowia i pieniedzy nigdy nie za duzo .
Lubię go :) 11:22, 27 sie 2017

Do góry
Witsm Lusi. Jak zawsze pieknie przestronnie wszystko dopadowane i ladnie wyglada.
Chcialam sie zapytac jestem na str 53 twojego watku masz polozone czarne kola na ziemi co to jest.

Przy schodach masz gambiony gdzie kupowalas. Sami wypelnjscie kamieniami?
Pergole bardzo ladne sama bym takie chciala.

Pergola z sznurkami-powrozy jak juz kiedys pisalam mysle o takiej juz sie wspina pnacze.
Prosze napisz i daj znac.
Kwiaty we włosach 00:00, 27 sie 2017

Do góry
To jest kaczeniec. Jezeli rosnie w miejscu nie chcianym to go przenies w miejsce sloneczne i wilgotne na wiosne bedziesz miala piekna zolta ozdobe nie wyrzucaj go.
Słoneczny Ogród 23:50, 26 sie 2017

Do góry
W genetyce to tak jest czym blizsze pokolenie tym bardziej cherlawe i podatne na choroby.
Ogrodowe kreacje 23:43, 26 sie 2017

Do góry
Aurelia dzieki ale tobie tez duzo nje brakuje do 2setki.
Cielas elektryczna, czy nozycami. Ja wczesniej strzyglam wszystko nozycami ale jaK w zeszlym roku kupilam elektryczna maszyne to zyc nie umierac. Tawuly obcielam ponad 50 w godzine, dookola krzaka i czuprynka i juz obciachany.

Ogród bacowej 23:29, 26 sie 2017

Do góry
Ewo odnosnie traw napisalam na moim watku. Wszystkiego sie dowiem to odpisze ponownie.
Ty masz tak piekny ogrod, chcialabym miec taki no i moje trawy.
To jest piekne w naturze, ze kazdy jest inny i inaczej tworzy swoje chciejstwa.

Rabaty gdzie sa trzciniaki, horty i rozchodniki nikt nje przebije - piekna.
Ptasi gaj 23:20, 26 sie 2017

Do góry
Ewo nie mam wszystkich traw z plaskiego terenu czyli z ziemi.
Jutro postaram sie zrobic.i wyszukam fote jak byly posaszone takie witki w 2013 r.
Ptasi gaj 23:12, 26 sie 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Ela , ty mi powiedz jakie masz tu trawy bo nie wszystkie rozpoznaje. Tak od lewa do prawa

Ta rabata jest na wzniesieniu , czy to tylko takie złudzenie. ?

A jeszcze jaka jest szer, i dł. taki pi razy oko tej rabaty.

Ewa szer ok 10 m plus minus. Wiec ta jest na plaskim terenie fota z okna dachowego.

Na dole rozplenice. Idac od gory lewa strona trawa NN ale sie dowiem nazwy.
Nastepne proso rozgowate zielone. Drugie ciut ponizej proso rozgowate czerwone czyli klosy sa czerwonawe a w pierwszej zielonkawe.

Za prosem czerwonym trawa afrykanska przebarwia sie na pomaranczowo rdzawy kolor o ile wczesniej ja mroz nie dosiegnie - 2 szt.

Nastepne znowu proso zielone 1 szt.

Ostatnia najwyzsza pozniej wyrastaja klosy bardzo wysoka nie znam nazwy ale sie dowiem bo nie przywiazywalam wagi do nazw. U mnie rosna od wrzesnia 2013 r. Wszystkie trawy.

Ta z bordowym pioropuszem tez nie wiem ale sie dowiem.

Wszystkie NN kupowalam w sasiedniej szkolce to sie zapytam.

Poczekaj jeszcze z tydzien dwa beda wszystkie kwitly.
Bardzo ladne klosy ma ta pierwsza wyzsza z lewej strony.

Tlem traw sa iglaki ktore sa na podwyzszeniu - humusie zgornietym pod budowe domu.

Ja mam dzilke 40,arow wiec tej przestrzeni troche jest.

Moje rozplenice sa bardzo duze szer. Ok 2 m.

Jeszcze pokaze fote jak mam w tablecie.

Z ogródka na wsi 23:02, 26 sie 2017

Do góry
Witam Radziu a gdzie zbierasz te kamiorki. Co to za roslina w tym bombowym krzesle. Kompozycja bardzo ładna.

Elu kamyki zbieram z pola, akurat niedaleko jest takie pole gdzie jest ich pełno...wiadomo te większe byłoby szybciej zebrać ale z małymi też nieżle idzie

W krześle mieczyki rosną- nie przechylają się
Z ogródka na wsi 22:54, 26 sie 2017

Do góry
Witam Radziu a gdzie zbierasz te kamiorki. Co to za roslina w tym bombowym krzesle. Kompozycja bardzo ładna.
W drodze do zieleni 22:49, 26 sie 2017

Do góry
Nie wyrzucaj gruzu wszystko zwal na jedna sterte przesyp ziemia i skalnik gotowy kamieni na to i miod malina. Sama tak zrobilam.
Słoneczny Ogród 22:04, 26 sie 2017

Do góry
Daria masz ladne nasadzenia, ale jeszcze ze 2 lata i bedziesz miala busz.

Oczko napisz lub pokaz oczko cos doradze gdzie szukac i jakie nasadzenia. Lilie wodne nie do pobicie, tatarak, palka wodna i jeszcze tam jakies niskie rosliny. Pomoge, jak tylko bede mogla aby glony nie rosly czego uzywac bo jest tego pelno i nie wiadomo co wybrac. Przede wszystkim rosliny sa najwazniejsze.

Dam namiary nacrosliny w internecie a moze kolo ciebie sa mozliwosci. Szukaj tez w internecie "szuwarek" ma dobre opisy.

Ocxko to wyzsza szkola jazdy nim go poskromisz aby zycie w nim tetnilo.
U mnie ryby sie mnoza na potege bez 500+ po zimie musze komus oddac i z innego zrodla dokupic bo beda chorowac.

Oczko moje jest dosyć głębokie, ma półki.
Roślin żadnych nie mam, rybek też nie.
Lilie wodne by mogły byc , podobają mi się, do reszty muszę dojrzeć przypatrzeć się.
Na glony kupiłam Tetra AlgoRem. Czy to trzeba stosowac cały czas?

Że ryby będą chorować jak się między sobą mnożą to nie wiedziałam.
Ptasi gaj 21:59, 26 sie 2017

Do góry
J

Ela , ty mi powiedz jakie masz tu trawy bo nie wszystkie rozpoznaje. Tak od lewa do prawa

Ta rabata jest na wzniesieniu , czy to tylko takie złudzenie. ?

A jeszcze jaka jest szer, i dł. taki pi razy oko tej rabaty.
Ptasi gaj 21:58, 26 sie 2017

Do góry

no bardzo ladny widoczek
Ptasi gaj 21:51, 26 sie 2017

Do góry
Dzieki serdeczne wszystkim za wejscia na moj watek. To juz 200 stron, co prawda strona stfonie nje rowna, jedna pelno zdjec, druga i nastepne takie tam ble ble.

Staram sie wstawiac dozo fot chociaz niektore sie powtarzaja bo co tu ppkazywac nie raz jak natura plata figle, a kazdy chce ogladac tylko pieknosci a nie to co jest nie do pokazania.

Zawsze jak ktoscpisze do mnie statam sie odpisywac i to nie jednym zdaniem taka juz jestem piszaca gadula.

Jednym slowem jeszcze raz dzieki wszystkim za ogladanie.
Mój ogródek 21:40, 26 sie 2017

Do góry
Piekne gladiole mieczyki, ktore uwielbiam. Od dwoch lat ich nie mam bo jak duze to sie przewracaja i trzeba palikowac.
A po drugie nie mozna miec wszystkiego mozna sie zatyrac.
Pati pozdrawiam.

Ja z mieczyków nie zrezygnuję mimo iż się przewracają
Za bardzo je uwielbiam, kocham i mam na ich punkcie bzika

Odpozdrawiam
Ogród Cioci cz. 3 14:32, 26 sie 2017

Do góry
Znam te miejsca. Czy stare miasto w Lublinie zwiedzałyscie. Tzw sciana wschodnia jest przepiekna i warto ja zwiedzic.

Wszystko nam chłopaki pokazałyLublin nocą bajkaA jakie lody....mniam
Ogrod stewardessy 13:33, 26 sie 2017

Do góry
Witaj Kamila. Jezeli mozesz to pokaz wiekszy fragment twojego ogrodu.

Klemstis nie polecam sadzic przy pnaczach to zarloczne i klemstis tez zarloczny pnącze wygra z klematisem. Posadz co najmniej metr od pnacza i daj drabinke na pnacze pedy beda po niej sie piely.
Pamietaj, ze klematis lubi miec glowe w sloncu a nogi w cieniu czyli musisz zabezpieczyc posadzic jakas rosline lub posiac coc dla oslony co najmniej 0,5 m wysokosci. Nie wiem jakie te klematisy podaj nazwe. Niektore wiosna sie przycina radykalnie niektore nie. I dobrze nawiez dolek.
Kupilas tanio nawet jak na polskie warunki.

Wejdz na strone polska ""clematis" tam sie wszystkiego dowiesz. Zreszta polski producent z Pruszkowa jest potentatem w produkcji klematisow w Europie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies