Ogród z wilkiem zamkn.
22:56, 23 maj 2020
Podoba mi się ta mikro rabata

Ptaszki żeby się kąpały musisz dać w poprzek kanar jakiś lub do środka kamień tak by wystawał nad taflę wody. Jak komarów się boicie to po jednej rybce do każdej kasty wpuść wszystkie larwy zje
Stipy masz piękne. Czemu mnie nie lubią. Albo nie odbijają po zimie albo im końce schną. Niby lubią sucho a nowe które posadziłam muszę mocno podlewać bo zaraz klapią. Ja je uwielbiam a one mnie nie.
Jezusie! Stachanowcy normalnie!!!
Tydzień człowieka nie było na ogrodowisku, a tu rozpierduchy i rewolucje dziejowe:
- Magleska przebudowała okolicę i wykopała trzy jeziora!
- GalgAsia ma lej depresyjny po rozwaleniu trzech murów naziemnych i podziemnych…
- AnnaCh kupiła działkę w lesie i walczy.
- Mrokasia - jak to Mrokasia, ryje jak kret w tych korzeniskach…
- Kasya wykończyła swój kręgosłup w ogrodzie
- Wiolka dostałą taras na urodziny
Przeszłam dopiero przez kilka wątków i już się boję, co będzie dalej…
Ja nie zrobiłam NIC…
Pracowałam ciężko w korpo i chciałam dziś poogrodniczyć, ale zaskoczył mnie deszczowy maj
Sylwia, mówisz że w oczku 35 cm głębokim rybki dadzą radę? Jakie polecasz? No i czy mój kocur ich nie wyłowi na śniadanie?
Myślę, że Madzia się na nas nie obrazi![]()
Madziu rabata oczkowa super fajnaBrawo Wy ! za prace przy skarpie
Oczka super się wpasują. Koniecznie posadź jakieś liliowce obok
A ze skarpą dobrze że tyraczka zakończonai jeszcze u Sylwi byłaś.
Magda oczka wodne super no i kawał roboty za Wami. Ja mam w tym roku sporo stip i dodaję je wszędzie jako wypełnienie. Przy oczkach też bym dodała a z jeżówkami współgrałyby idealnie. Rabaty wypełnione na bogato. Wpaniale wszystko u Ciebie wygląda.
Jak mój M miał akwarium, to zakwaszał wodę szyszkami olchy, pewnie dlatego nie ma glonów, bo woda kwaśna
No tak o konewkach i lejkach zapomniałam![]()
A jak Twoje lasy w szkle zamknięte fikuśnymi pokryweczkami?
Rozrastają się roślinki?
Strasznie fajny ten pomysł z oczkami wodnymi! Podoba mi się)) i widzę zegar w rabacie stoi.
A ty wiesz, że mój ukochany eM coś przycinał przy moich pomalowanych kulach lamp i rozlał mu się flamaster olejowy do oznaczania, na lampę, na rośliny, na koło rdzawe (tu dobrze, że bardzo niewiele). No więc cóż, lampa musiała zostać zmyta acetonem ( a tak niedawno ją malowałam) i pomalowana od nowa bo niebieska nie mogła zostać. Zabrakło mi farby, więc trzeba jechać do sklepu i dokupić. I tak w koło macieju...