Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 22:15, 23 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)

Tak tak, też dodaję szyszki olchowe, mam obok malutki parczek z wielka olchą

Ewcia jak one wyglądają ? musze wygoglować
Moja bajka 22:14, 23 maj 2020

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 22:13, 23 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Dziewczyny, a próbowałyście z szyszkami olchowymi? gdzieś czytałam, że bardzo dobrze wpływają na niemanie glonów w oczku

Asia zapisuję szyszki olchowe -musze poszukać w okolicy ,bo swoich nie mam

Ogród z wilkiem zamkn. 22:10, 23 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)
Madziu, ja na sekundkę wpadłam do Ciebie. Super wymyśliłaś z tymi trzeba oczkami. Ślicznie będzie, zaraz Ci obfoce jak teraz moje oczko wygląda.
Pamiętaj o tym antyglonie bo bez niego i zarosną ci wodę i będzie gnić.
Kloniki nad oczka idealny pomysł Opisałam Ci u mnie co i jak.

Ewcia
byłam ,widziałam i zapisałam sobie -bardzo Ci dziękuję za te wszystkie nazwy
nie odezwałam się ,bo w wolnej chwili w pracy podpatrywałam
Buziaki
trochę kadrów z nowej części -brakuje dużoooo kory

i jeszcze raz oczkowa po dzisiejszych dosadzankach

po wypłacie jadę po roślinki wodne

Buziaki
Moja bajka 22:08, 23 maj 2020

Do góry
Dwa ogrody 22:06, 23 maj 2020

Do góry
i takie tam, nadrobiłam za cały miesiąc

Moja bajka 22:06, 23 maj 2020

Do góry
Katkak napisał(a)

to jeszcze Cię pomęczę
[img

Co to za cudo na pierwszym planie?
Słońce na Wiosennej 22:04, 23 maj 2020

Do góry
Kochani,

Postanowiłam zacząć swoją przygodę z ogrodem. Mój kawałek ziemi nie jest ogrodem w żadnym calu - to kawałek trawnika częściowo jeszcze przykrytego róznymi materiałami po budowie - ma ok. 200m2. Niedawno przesunęlismy płot zyskując 3m długości przestrzeni - będzie gdzie hamak rozstawić - i zrobiliśmy opaskę. Jeszcze wysypanie kamieniem ozdobnym tzw. korą kamienną i gotowe.
Na razie mamy w większości trawę.
Ziemia to niestety glina, na której po ulewnym deszczu tworzą się ogromne kałuże.
Słońce mam od rana do popołudnia od strony wejścia do domu, a po stronie tarasu mam cień do popołudnia.
Jestem naprawdę "zielona" w ogrodach, a chciałabym coś zrobić sama.
Jak mi sie nie uda, to zakupię projekt ogrodu u profesjonalisty, ale pomyślałam, że z Wami mam szansę na powodzenie.
Chciałabym mieć Lilaka (biały i fioletowy), drzewka owocowe kolumnowe, warzywnik w skrzyni, wzdłuż chodniczka w stronę drzwi wejściowych trawę Red Baron na przemian z rozchodnikiem, wzdłuż ściany frontowej w opasce chcę posadzić rojnik i rozchodnik. chciałabym jeszcze mieć róże w ogrodzie - pnące i okrywowe.
Jeśli uważacie, że coś się nie sprawdzi to będę wdzięczna za wszelkie komentarze.
I kilka zdjęć mojego kawałka zieleni

i przesunięty płot, w którym nie ma jeszcze sztachet
Do raju daleko - u Ewy 22:04, 23 maj 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Czosnki, czosnusie

Śliczne zestawienia
Moja bajka 22:04, 23 maj 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Takie męki to ja rozumiem Cudne drobinki w sam raz na płotek

to jeszcze Cię pomęczę
Ogród z wilkiem zamkn. 22:03, 23 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Ale fajnie z tymi oczkami Jak rozumiem, to są wkopane kastry budowlane - jaka pojemność? Też mam ochotę na jakieś oczko... może po uporządkowaniu wszystkiego znajdzie się miejsce i na oczko Wprawę w kopaniu wieeelkich dołów już mamy

Pięknie Pięknie bardzo

Buziaki

Asia tak ,to kastry budowlane - największe ,jakie były ,ale nie wiem jaka to pojemność …..
wielkich dołów nie trzeba kopać ….sama jestem ciekawa ,jak mi się to sprawdzi ….
jeszcze roślinki wodne dokupię ,dosypię kory i zobaczymy ,jak mi te kałuże będą się sprawdzać ….dziś rano widziałam ptaszki przy nich -więc zainteresowanie kąpielą jest

oprócz oczkowej -dziś zrobiłam roszady na przydomkowej -ale tylko ja je widzę -tam taki busz już jest ,że za chwilkę będę musiała znowu przesadzać

Buziaki
za chwilkę zajrzę jak u Ciebie -co nowego zakwitło i jak prace z panelami
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 22:02, 23 maj 2020

Do góry
Jola_M napisał(a)
To jeszcze jedno pytanko, bo takie coś do mnie przywedrowalo i mieszka w cieniu przy barwinkach. Nie wywalam, bo bardzo mnie się podoba. Ktoś coś? Z góry dziękuję.

Takie jakieś bodziszkowate mi się wydaje to coś.
Moja bajka 22:00, 23 maj 2020

Do góry

ze starej bramki zrobiona prowizoryczna podpora dla dyni hokkaido
. Zobaczymy czy wyrośnie i czy będzie chciała się po niej wspinać.

tu też. Oparta o słupa od ogrodzenia stara, paskudna bramka. Ale jak dynia po niej wejdzie to ją zasłoni
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:00, 23 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)

Świetnie ja drogą macie pomysł co to za roslinka/chwast? Nie wyrywam bom ciekawa co z tym go będzie

A wiesz, że u mnie też takie cuś wyrosło, i też zostawiłam z ciekawości, a teraz łamię sobie głowę kto to zacz?
Na szczęście już wstępnie zapączkowany jest jegomość to może jakieś objawienie na mnie spłynie i uda mi się zidentyfikować to indywiduum.
Do raju daleko - u Ewy 21:58, 23 maj 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Górka azaliowa w pełni kwitnienia

Cudownie teraz wygląda ten kącik.
Moja bajka 21:56, 23 maj 2020

Do góry

szczypiorek ślicznie kwitnie
Ogród z wilkiem zamkn. 21:56, 23 maj 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Kawał roboty.. jak posprzątane, super wygląda. Zaskoczyłaś mnie tymi oczkami Fajny pomysł a nie chciałaś większego, masz miejsce

Aga chciałam,ale eM nie chciał -marudził,że komary itp....więc chociaż takie mam jak mi się sprawdzą ,to jeszcze przy placyku sobie 3 zrobię
trochę dziś tam podosadzałam i obfociłam z każdej strony

teraz roślinki wodne muszę dokupić

patrz ,jakie za chwilkę będzie szaleństwo -jeśli mszyce nie zeżrą

Buziaki
Moja bajka 21:52, 23 maj 2020

Do góry
pomęczę Was trochę

takie słodkie maluszki kupiłam na klamotach
Ogród z wilkiem zamkn. 21:50, 23 maj 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matuchno ile roboty znowu odwalone.Madzia podziwiam.Widoki mniam

Gosiu cieszy mnie to ,że tyle się udało zrobić -zostało mi takie drobne przesadzanki ,kanty i na ten sezon koniec prac ….
narobiłam się masakrycznie -ale teraz w końcu zacznę dopieszczać szczegóły ,biżuteria ,donice i inne pierdółki
Musisz koniecznie wpaść na kawkę ,to na żywo zobaczysz ,że jeszcze nie jest tak na tip top jak u Ciebie

tu poprzesadzałam krwawniki i leżą ….ciekawe ,czy do rana wstaną

i trochę kadru z części zrobionej ,coby jakieś ładniejsze zdjęcia wrzucić -busz ,ale ja tak lubię

Ogród z wilkiem zamkn. 21:50, 23 maj 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Magda, ale Ty zakszaniasz z nowościami w ogrodzie, bardzo sie rozwijasz ogrodowo, nieustannie
Pomysł ze zbiornikami wody super, pochwalam, bo ja uwielbiam wodę w ogrodzie ♥
Powolutku wszystko zrobisz, nie spiesz się, no bo jak wszystko teraz zrobisz to co później będziesz robiła?
Teraz to ja widzę kawał ogrodu, kawał przestrzeni i jeszcze dużo miejsca na szaleństwa.
No i jest pieknie, klony obłedne, skarpa rodkowa teraz zaczyna rządzic.

Daria magia fotek
rozwijam się -masz rację ….już wiem co i jak chcę mieć,lubię busz ,gęste nasadzenia ,byliny i dużo kolorów -to mnie cieszy po prostu …
dziś dopieszczałam nową oczkową -z poziomicą wkopywałam te kasty ,ale pod ciężarem wody trochę są nierówno-będę musiała poprawić jeszcze ….ale to dopiero jesienią -skarpa jest świeżym nasypem i jeszcze pracuje ….
chciałam większe oczko zrobić ,ale eM kręcił nosem -że komary itp....więc zrobiłam małe hihi….jeszcze brakuje roślin wodnych ,kory ,kantów ,trawnika ….ale to są już drobiazgi ….
cieszę się ,że Ci się podoba
a co będę robić hmmm ,mam jeszcze takie drobne prace do skończenia ….
i synowi obiecałam bezobsługową rabatę zrobić ….
Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies