Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Gleba w ogrodzie - podłoża do sadzenia roślin 21:53, 29 sie 2017

Do góry
Dużo masy zielonej da łubin żółty, ale teraz się go nie sieje. Tylko wiosną. Teraz to jedynie żyto ozime.

Wpisz w internecie Perko. Rzepik skrzyżowany z kapustą chińską. Idealny na gleby lekkie jako poplon.
Oczko wodne na glinie z wysokim poziomem wód wiosną 21:48, 29 sie 2017

Do góry
Zastanawiam się nad tekstem i nie wiem, o co ci chodzi w pytaniu.

Masz nieckę i wodę w niecce, co chcesz z tym zrobić, wyłożyć folią, zachować glinę czy co chcesz zrobić?
Wybór mieszanki trawnikowej - proporcje 21:45, 29 sie 2017

Do góry
Nie wiem, jestem przeciwna sianiu na glinie i uważam że na glinie będzie kiepski trawnik. Trzeba ją rozluźnić. Jaka by to nie była mieszanka, trawnika łądnego z tego nie będzie. ale są inni, co uważają inaczej.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:43, 29 sie 2017

Do góry
Wałować lub nie wałować, nie ma znaczenia.
Nie nawozić.
Skosić jak ma około 10 cm.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:41, 29 sie 2017

Do góry
Pomysł jest taki, wypuścić wyżej nast. razem.
Chwasty w trawniku 21:55, 28 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja nie uzywałam tej dosiewki. Należy uzywać tej samej mieszanki do dosiewania.

Sklepowa dosiewka w większości zawiera gatunki szybko wschodzące, aby był szybki efekt.

No to w takim bądź razie przekonałaś mnie. Zamówię tą samą mieszankę
Jurajski Ogród 17:18, 28 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak, zjawiskowo.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:43, 27 sie 2017

Do góry
Wątki otwieram.
Bonsai i niwaki 22:25, 27 sie 2017

Do góry
Pokaż przede wszystkim zdjęcie okazu. Bez tego nie da rady. Zlituj się.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:23, 27 sie 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Danusiu czekam z Proteusem na te jędze i zaraz wygooglam co ma w składzie Spintor
Mam nadzieje, ze u Ciebie nie ma ćmy?

W bukszpanowym jeszcze nie ma. Wiszą pułapki. Ale widziałam już wroga na własne oczy.
Chwasty w trawniku 22:04, 27 sie 2017

Do góry
Ja nie uzywałam tej dosiewki. Należy uzywać tej samej mieszanki do dosiewania.

Sklepowa dosiewka w większości zawiera gatunki szybko wschodzące, aby był szybki efekt.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:59, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Świetnie, ale czerwieni jeszcze za mało, dawaj duże liście

Danuś - te duże lisci to kany których widziałaś ile mam, tyle że dziś nie byłam w stanie je wyjąć i rozdzielić bo tak mi kregosłup nawala - pamietam o nich jednak i mam nadzieję że za 2 dni to zrobię
Co do czerwieni - to wsadziłam 3 róże rabatowe - teraz jeszcze słabo kwitna bo młode, ma dużą czerwoną parkową, zaś między różami są begonie. Boję sie że jak dodam np czerwonego krwawnika lub tojeść to róże zaczną chorować bo one nie przepadaja za towarzystwem. Z aróżami są liscie piwoni które lada moment przebarwią się na czerwono. Mam zamiar wprowadzic jeszcze czerwone elementy - tak jak mi radziłaś z tymi porcelanowymi kwiatami
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:53, 27 sie 2017

Do góry
Świetnie, ale czerwieni jeszcze za mało, dawaj duże liście
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:38, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasia ma moc niesamowitego umieszczania detali. Jestem ciekawa mojej podpowiedzi o "ognistym" ogrodzie") Ale że do nocy robiłaś, to jestem godna podziwu. Co za tempo
Ja już takiego nie mam Starzeję się chyba

Danus nie ma co się nad moim tempem zachwycać bo już na przeciwbólowych jadę, a wcale ciężkich roślin nie przesadzalam...
Twoja podpowiedx była rewelacyjna! W realu wyszło fantasycznie, lepiej widać niz na fociach. Nie zdążyłam powsadzać kan bo mi kręgosłup dał mocne ostrzeżenie, dziś nic nie robiła, dobrze że wczoraj była balanga u znajomych a dziś obiadek w Tanowie bo mnie nie kusiło... A boli jak cholera więc włączam tryb oszczędzanie...
Co do dodatków to pomalowałam jedną klateczkę na czerwono (jest w lewym górym rogu). Dosadziłam begoni - świetny miałaś z nimi pomysł, fantastycznie zgrywają sie z różami

a dziś umieściłam drugą - białą centralnie na środku większej rabaty(jutro fota) do niej włożę czerwoną doniczkę i bluszcza

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:31, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasia ma moc niesamowitego umieszczania detali. Jestem ciekawa mojej podpowiedzi o "ognistym" ogrodzie") Ale że do nocy robiłaś, to jestem godna podziwu. Co za tempo
Ja już takiego nie mam Starzeję się chyba

Danus nie ma co się nad moim tempem zachwycać bo już na przeciwbólowych jadę, a wcale ciężkich roślin nie przesadzalam...
Twoja podpowiedx była rewelacyjna! W realu wyszło fantasycznie, lepiej widać niz na fociach. Nie zdążyłam powsadzać kan bo mi kręgosłup dał mocne ostrzezenie, dziś nic nie robiła, dobrze że wczoraj była balanga u znajomych a dziś obiadek w Tanowie bo mnie nie kusiło... A boli jak cholera więc włączam tryb oszczędzanie...
Co do dodatków to pomalowałam jedną klateczkę na czerwono (jest w lewym górym rogu) a dziś umieściłam drugą - białą centralnie na środku większej rabaty(jutro fota) do niej włożę czerwoną doniczkę i bluszcza
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:21, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A płytki leżą z boku razem z innymi uzbieranymi materiałami z odzysku Zbieram jeszcze.

Że też juz nie mam staroci, pozbyłam sie niemal wszyskiego Ale ciekawa jestem Twojego pomysłu, czuje że obie należymy do grupy tych co największą pasją jest tworzenie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:18, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeżówkę posadziłam z białą różą (wpisała się jakby tam rosła dawno) i obiecane krzesełko z Krakowa

Jeżówki z rózą - kurcze, nato nie wpadłam, myślałam że taki zestaw to nie bardzo a tu widze jest i to bardzo, bardzo Powiem Ci że te jeżówy bardzo szybko rosną - mnie przyrosły ponad dwukrotnie za rok

A krzesełko - bajka -oj do Kuferka trza się wybrać, że też Warszawianki trzeba żeby Krakus poznał gdzie co ma
Chwasty w trawniku 19:12, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zapytaj o skład firmę Substral.

myślałem, że może ktoś ma i jest to napisane gdzieś z tyłu ale tak zrobię jak piszesz Danusiu
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 19:02, 27 sie 2017

Do góry
Jak zobaczysz gąsienice i jaja - pryskaj Spintorem, u nas pomogło, jajka uschły a gąsienice zdechły.

Jak zobaczysz nitki na liściach.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:00, 27 sie 2017

Do góry
A płytki leżą z boku razem z innymi uzbieranymi materiałami z odzysku Zbieram jeszcze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies