Ta hortensja to dziwoląg musiałam odsłonić liście aby pokazać kwiat kwitnie pod liściami. Wykopie ją bo już jej mam dosyć, ciagle marznie akrywam jak pompę na zimę a ona marznie.
Młode pędy tak wyrosły, że zasłoniły stare.
Ta róża po przekwitnięciu - fota poniżej nawiązała znowu dużo kwiatów drugi raz. Pędy czerwone.
wrzucę dzisiejsze foty tak prawdę mówiąc nie mam co cykać bo róże w opłakanym stanie, jeżówek nie mam floksy po deszczu to katastrofa mam białe i różowe.
Lawenda przekwita, krzaki jakieś tam kwitną, no i cynie zaczynają u mnie kwitnąć ale jeszcze nie wszystkie.
Trawy też dają czadu.
Lilie wodne się rozrastaja i nieustannie kwitną.
Za ta lilia - chyba mi nie będzie dane oglądać jej pełny rozkwit.
Musiałam dzisiaj trawy szczególnie proso powiązać bo po tym deszczu pochyliły się.
Milus ale te motyle obskakuja te jezowki.
Ktos napisal mi na pw oj w blokowisku mieszkasz a nie na dzialce.
To nie sa te osiedla jakie byly za komuny. Teraz jest tak jak przy prywatnych domach nawet i lepiej. Osiedlami zajmuja sie ogrodnicy a nie ciecie.
Idziesz wiosna to nozdrza szaleja od zapachow, ptakow kazdego gatunku fruwa co nie miara. Bloki kolorowe nie ma szarosci. To przewaznie budynki 3 pietrowe z windami a obok nich elegancko wszystko zagospodarowane zielenia.
Milka jest pare tych hortensji, ale ta jest najbardziej efektowna.
Rosnie w sasiednim osiedlu dosyc duzym zajmuje sie nimi tez ogrodnik. Jak go spotkam to sie wszystkiego dowiem.
Milus u nas osiedla bardzo zadbane lokatorzy placa wiec i wymagaja. Oczka, fontanny, roslinnosc poprzycinana trawka tez.
Teraz np. Przy wszystkich ulica trawniki przepieknie kwitna sa wysokie, koniczyna wszelkich gatunkow, wczesniej maki, chabry, jakies zolte, lucerna, nawet narcyzy wiosna sa posadzone i tulipany.
Beda pewnie kosic za tydzien dwa lany łaki kwitnacej.
Tak lało jak malo kiedy. Dzisiaj piekna pogoda, wczoraj tez taka byla a potem lalo.
Basiu te kwiaty juz rozowieja. Ta chortensja jest caly czas wystawiona do godz 15.oo na slonce i wg mnie kwitnie bardzo wczesnie i wczesnie przekwita.
Dowiem sie jeszcze u ogrodnika pobliskiego.
Ona tak kwitnie na czterecz badylach i tak sie rozkrzewia gora.
Bede ja obserwowac.