Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

ogrodoweimpresjejolki 09:16, 11 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Jolu, póżno rewizytę oddaję, bo powzięłam postanowienie, by wątek cały przeczytać - w celu poznania wszystkich zakątków i tajemnic ogrodu. Nie ukrywam, nie dałam jeszcze rady, ale jestem już na 50 stronie od początku i przeczytałam prawie 90 stron na końcu
Piękne masz roślinki. I babcią cudownie mądrą i rozsądną jesteś, że uczysz je przez doświadczenie. Nie mam jeszcze wnuków, ale mam nadzieję, że będę umiała tak jak Ty wspaniale wspierać ich wychowanie.

Widzę, że czas założyć nowy watek: Moje najdorodniejsze chwasty

Przy najbliższej bytności na działce (tylko kiedy?) robie dokumentacje do tego wątku ... Oj mam sie czym pochwalić w tym roku, bo sporo kompostu poszło na rabatki i nie zaznaczyłam, ze do korzystanie tylko przez ...

Załóż taki wątek, chętnie dołączę, będę najaktywniejszą współautorką tego wątku W tym temacie jestem miszczem Też pomogłam chwastom, rozsypując kompost

Więc nie myśl sobie, że jesteś jedyna mocarna w tej konkurencji)))))))))))

Dbaj o siebie

PS. Wnuki mają cudowne wakacje, będą je na pewno pamiętać

Ja jestem trzecia chętna do tego wątku. Mogę dużo i długo pokazywac ,niestety.
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 22:53, 10 sie 2012

Do góry
Ozz napisał(a)
Ten wątek powstanie ku pocieszeniu serc,
tych wszystkich ogrodników bez ziemi,
którzy z różnych przyczyn związani zostali z sercem betonowej pustyni zwanej miastem.

Dla ogrodnika nie ma rzeczy niemożliwych - i mój 1m2 betonu (słownie: jeden metr kwadratowy) będzie ogrodem!

Witaj
Zobaczyłam to zdjęcie to pomyslałam sobie; na pohybel wszystkim malkontentom!!
jak sie chce to się ma!! nawet ten 1 m2.! Wypoczywaj i wracaj!

Ps.przeczytałam Twoje porady u TessNiewykluczone ,że i ja sie zgłoszę ! Pozdrawiam serdecznie
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:24, 10 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
...wygląda jak palma, bo jest ogołocona od spodu, głównie z suchych gałęzi, gdyż okazało się, że ta co została ścięta, zacieniała tą drugą, która się ogołociła przez to

Skąd ja to znam? No znam
Nie chciałam, żeby to zabrzmiało jak zarzut, jeśli tak wyszło, to wybacz
Też lubię drzewa, i jakoś tak zauważyłam...
Jasne, że działka pod budowę kupiona, to to, co trzeba usunąć, się usuwa.
Fajnie, że ta druga została
A pnąca hortensja to fajny pomysł

Tereniu, nie odczytałam tego jako zarzut, raczej jako zasmucenie no ale się wytłumaczyłam, i jeszcze znalazłam zrozumienie mam nadzieję, że hortensja ładnie będzie się piąć po palmie )
Pozdrawiam Panią na Rozlewisku
Nasz przydomowy ogródek 15:11, 10 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Zbyszku, wielokrotnie byłam już w Twoim ogrodzie, ale nie pamiętam, czy ślad zostawiłam.
Więc na wszelki wypadek, jesli tego nie zrobiłam wczesniej - witam się ciplutko z Tobą, Krysią i Barim
Cały ogród jest piękny, ale ketmię - mamę - masz przepiękną, zwala z nóg

Jak postępy w leczeniu jałowca?

Teresko dzięki za odwiedziny i przepraszam że tak późno odpisuję. Jałowiec już ma się dobrze. Poskubałem chore gałązki i spaliłem. Poczęstowany został p.grzybowym Topsin i Mospilan na owady.
Dzięki wszystkim za porady. Pokażę stan aktualny .

Poduchy już nadają się do cięcia ale jeszcze chwilę dam spokój - niech odpoczną po chorobie.

Na zjeździe u Ani rozmawialiśmy z Witkiem i Ryśkiem o jałowcu i nakazali popuścić druciki którymi były związane sąsiednie gałęzie. I mieli rację. Zobaczcie jak przez rok drucik porobił bruzdy w korze . Przewiązałem w inne miejsce a okazuje się że gałązki już są zrośnięte w jedną całość.

Moje poletko 13:11, 10 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Witaj, Celinko Przyszłam do Ciebie od Joli, ściągnięta zdjęciami domku Twoich dziadków.
Przekroczyłam furtkę do Twojego ogrodu i stwierdziłam, że ja znam ten ogród, że tu już byłam
Pewnie incognito, nie pamiętam, czy się witałam....

Pięknie opowiedziałaś o tym, dlaczego zajęłaś się ogrodem. I stworzyłaś - przy pomocy swoich dzielnych budrysów - piękny ogród

Wyprawa synów - fantastyczna Jesteś mądrą matką, że mając w sercu najgorsze obawy, nie odwodziłaś ich od tego pomysłu. Młodzi chłopcy, by stać się mężczyznami, muszą stawiać sobie wyzwania i pokonywać przeszkody w ich realizacji.

Pamiętam, jak mój w wieku 16 lat postawił sobie za cel przejść wzdłuż Puszczę Kampinoską nocą... to około 100 kilometrów!
Myślałam, że umrę ze strachu Teraz się z tego śmieję, ale wówczas do śmiechu mi nie było: wyobraźnia podsuwała rysie, wilki, niedźwiedzie (których tu nie ma)

Dadzą radę

Witam Cię serdecznie Teresko!

Dziekuję za miłe słowa dot.ogrodu i słowa wspierające na czas podróży rowerzystów
Oj tak,dzieci potrafia dostarczyć takich emocji ,że sie "fizjologom nie śnilo" !!
A nasza rola prowadzić ich mądrze.Ty Teresko miałaś swój 'kampinos" a ja teraz mam
trasę południe -północ
Każdy rodzic a zwłasza matki mają za sobą nieprzespane noce gdy pociecha wyrywa sie z domu!
No cóż tak to już jest, jak świat swiatem!
Ja zawsze bałam się nie o to ,że chłopcy coś zrobią nierozsadnego ,ale że spotkają na swej drodze złych ludzi!

Chłopcy dzisiaj wyruszyli ok godz.9.
Otrzymuję zawsze rano SMS-"jedziemy" a po przyjeździe 'jesteśmy tu i tu"
Dopiero na mój SMS A co? ,a jak? a jedliście a piliście ...itd itp. rozwijają temat.-jak to faceci

Wiem ,że dadzą radę Teresko! jak coś postanowią , tak idą do celu! Moja krew!!

Ogród nad Rozlewiskiem 12:36, 10 sie 2012

Do góry
Tess piękne widoki wstawiasz i wzruszającą historią nas raczysz a boćki w liczbie wprawiającej o zawrót głowy, najdłużej oglądał mój przedszkolaczek. Dobrze, że jeszcze są takie miejsca jak to, bo biedne dziecko bociana nie może uświadczyć "na żywo". Dzięki
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 11:08, 10 sie 2012

Do góry
Jak to śmiesznie wyglądasz?
Ogrodnik brzmi dumnie, pierś do przodu
A sąsiadom pomachaj, jak się przyglądać będą

Jeśli grabie są zbyt długie do wzrostu ogrodnika, źle się nimi pracuje. Ciężko i nieporęcznie. Może M. by Ci je dostosował, czyli skrócił ?
Moje poletko 11:03, 10 sie 2012

Do góry
Witaj, Celinko Przyszłam do Ciebie od Joli, ściągnięta zdjęciami domku Twoich dziadków.
Przekroczyłam furtkę do Twojego ogrodu i stwierdziłam, że ja znam ten ogród, że tu już byłam
Pewnie incognito, nie pamiętam, czy się witałam....

Pięknie opowiedziałaś o tym, dlaczego zajęłaś się ogrodem. I stworzyłaś - przy pomocy swoich dzielnych budrysów - piękny ogród

Wyprawa synów - fantastyczna Jesteś mądrą matką, że mając w sercu najgorsze obawy, nie odwodziłaś ich od tego pomysłu. Młodzi chłopcy, by stać się mężczyznami, muszą stawiać sobie wyzwania i pokonywać przeszkody w ich realizacji.

Pamiętam, jak mój w wieku 16 lat postawił sobie za cel przejść wzdłuż Puszczę Kampinoską nocą... to około 100 kilometrów!
Myślałam, że umrę ze strachu Teraz się z tego śmieję, ale wówczas do śmiechu mi nie było: wyobraźnia podsuwała rysie, wilki, niedźwiedzie (których tu nie ma)

Dadzą radę
ogrodoweimpresjejolki 10:43, 10 sie 2012

Do góry
Jolu, póżno rewizytę oddaję, bo powzięłam postanowienie, by wątek cały przeczytać - w celu poznania wszystkich zakątków i tajemnic ogrodu. Nie ukrywam, nie dałam jeszcze rady, ale jestem już na 50 stronie od początku i przeczytałam prawie 90 stron na końcu
Piękne masz roślinki. I babcią cudownie mądrą i rozsądną jesteś, że uczysz je przez doświadczenie. Nie mam jeszcze wnuków, ale mam nadzieję, że będę umiała tak jak Ty wspaniale wspierać ich wychowanie.

jotka napisał(a)

Widzę, że czas założyć nowy watek: Moje najdorodniejsze chwasty

Przy najbliższej bytności na działce (tylko kiedy?) robie dokumentacje do tego wątku ... Oj mam sie czym pochwalić w tym roku, bo sporo kompostu poszło na rabatki i nie zaznaczyłam, ze do korzystanie tylko przez ...

Załóż taki wątek, chętnie dołączę, będę najaktywniejszą współautorką tego wątku W tym temacie jestem miszczem Też pomogłam chwastom, rozsypując kompost

Więc nie myśl sobie, że jesteś jedyna mocarna w tej konkurencji)))))))))))

Dbaj o siebie

PS. Wnuki mają cudowne wakacje, będą je na pewno pamiętać
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 09:33, 10 sie 2012

Do góry
Dzięki Tess dziś ja idę grabić ja mała uśnie, sąsiedzi będą mieli ubaw, taka mała jestem, śmiesznie z grabiami wyglądam
W Gąszczu u Tess 09:33, 10 sie 2012

Do góry
Witaj, Tess. Wpadłam się przywitać! Oglądać i czytać będę po nocach.
Pozdrawiam
W Gąszczu u Tess 09:01, 10 sie 2012

Do góry
Ozz napisał(a)
Ho, ho! To tam nie ma jednej yuki! Tam ich cała rodzinka

Wrzucam próby - Danusia 2 w 1
Prośba od razu do szefowej o łajanie i korektę fachowym okiem.

Może by się jeszcze jedna chuda, wysoka trawka przydała między trzema iglakami... jest tam jeden bukszpan-kulka między żurawkami, można by jeszcze w dwóch innych miejscach powtórzyć taką ,,kulkę" między żurawkami, choć nie wiem czy bukszpany to już nie zanadto...

Ozzi, dziękuję Muszę to na spokojnie przeanalizować,a tak naprawdę to raczej zwizualizować, bo z wyobraźnią przestrzenną to u mnie krucho.
Widzę, że "jajo" w projekcie uwzględniłaś. Ale to jajo jest "przejściowe", zamierzam z tego bukszpana stożek zrobić. Bo nie podoba mi się forma jajowata.
Mój kawałek raju II 00:04, 10 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Ależ oryginalna ta malwa Pierwszy raz taką widzę

A róże masz przepiękne. Oczywista oczywistość

Tess to jednoroczna roślinka, ale bardzo wdzięczna dziękuję w imieniu róż, ale zajrzyj do innych naszych forumowiczów, oni to mają piękne choćby Ania DS, czy Wandzia czy Danusia moje to dopiero takie sobie

Nie malwa?
Tak mi się wydawało, że do malwy niepodobna, ale zamieszczona było po tekście: Lilie już się kończą Malwy też to sądziłam, że to malwa. choć taka mało malwowa Tym bardziej, że tu już ktoś pokazywał malwę, co wcale, ale to wcale nie wyglądała jak malwa

To jest hibiscus jednoroczny
Ogród nad Rozlewiskiem 23:21, 09 sie 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Dzień dobry Tess
zazdroszczę Ci tych bocianów!.. mają takie cudne oczy - ciemne kreski w górnej części jakby przystroiły się na bal

I ust tfu! dziobow korale

Czerwone korale czerwone niczym wino...
A skąd Ty znasz to powiedzenie "ust korale"...?... zawsze mi się wydawało, że to takie hasło-odzew mnie i mojej przyjaciółki ze studiów... jak się malowałyśmy (pomadką ochronną PRZEZROCZYSTĄ), to mówiła, że robimy sobie "ust korale"
Kurcze.. ale by było gdybyś Ty była nią.. Ale to niemożliwe, ona do NRFiu wyjechała , wróć.. - do Niemców
Zielony galimatias 23:13, 09 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Poskręcane? Nie widzę.
A stosujesz program ochrony bukszpanów?

zaznaczyłam na złóto jako przykład, teraz to jest pościnane, ale to na pewno była miodówka.
Program ochrony czytałam, ale w czasie urlopu nie zawsze stosowałam...

wierzba mandżurska cudna, nawet zimą; a moje bukszpany też tak mają, jak tu zaznaczone na żółto, ale nie marnieją w sumie to zostawiam jak jest

Irenko, mandżurska nieco niedoceniana moim skromnym zdaniem.. taki poskręcaniec reumatyk, ale jak go oszroni to pięknie wygląda... i bombeczki można powiesić i podświetlić od dołu.... a na wiosnę gałęzie przerzedzić i do wazonu wstawić ... no lubię .. bo nie marudzi tylko rośnie
Ogródek Hanusi po zimie 22:56, 09 sie 2012

Do góry
Tess,zmieścił się w kopercie A4.
Ogródek Hanusi po zimie 22:34, 09 sie 2012

Do góry
Haniu, gratulacje z kolejnej, siódmej już seteczki
Kwiatuch dla Ciebie:

Ogród w lesie 22:32, 09 sie 2012

Do góry
Moje niezawodne kobitki! !!!
Brakowało mi Was, jak nie wiem co!
Grabie są, gotowe do działania! Myślimy i dumamy ciągle jak rozwiązać nasz ogródkowy problem.
Niektóre pomysły wdrażane są na ostrzu grabi...grozi to poważnym rozłamem w grupie...nie wiem co to będzie. Ta projektantka, o której pisałam na samym początku miała rację, że zwiała gdzie pieprz rośnie. Ten nasz ogród pokona każdego nierozważnego ogrodnika, który ośmieli się go okiełznać.

Irena! Ogórki lada chwila wylądują w studni...to brzmi trochę jak hasło Hansa Klossa
Żałuję, że przez nawał prac wszelakich nie mogłam być z Wami u Ani...Jaka szkoda. Tam MUSI być pięknie! No, i zobaczyć Was wszystkich ponownie...BEZCENNE!

Tess jutro zrobię zdjęcia, bo dziś padało. To nic wielkiego...tylko ścieżki z łupka ale bardzo mnie cieszy sam fakt, że coś drgnęło w temacie.

Ewunie dwie jak miło Was widzieć. Teraz będę miała więcej czasu (oby) i będę do was zaglądać. Za grosz nie wierzę, że w Pszczelarni BZ. Raczej BZZZZZZZ! Pszczółki wszak nie próżnują.
Ogródek Hanusi po zimie 22:24, 09 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Niniejszym zawiadamiam,że wiadomy portret Hanusi dotarł do mnie w dniu dzisiejszym priorytetem i czeka na stosowną ramę.
Jak tylko zostanie mu nadany ostateczny szlif zawiśnie na honorowym miejscu.

Weroniko,dziękuję serdecznie!Jestem zachwycona!

Wiedziałam Haniu, że się ucieszysz, i że Ci spodoba Ja na jego widok zaniemówiłam

Haniu, i pokażesz nam to honorowe miejsce, prawda?

Cudny jest ten portret, a w naturze pewnie jeszcze lepiej wygląda
Właśnie - jakie on ma wymiary?
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 22:01, 09 sie 2012

Do góry
ell napisał(a)
Dziekuję Bogusiu. Andrzej sie postarał - gdybym musiała je robić sama, to pewnie byłby artystyczny nieład jak na schodkach zachodnich z polnych kamieni.

Bogdziu - u mnie juz końcówka przetworów, bo się wykończę. zrobię jeszcze soczki z czarnego bzu i może jak sie uda to ususzę grzyby i koniec w tym roku - no może jeszcze kompoty ze sliwek.

wystarczy tego dobrego

Ja normalnie w kompleksy wpadnę

Elu, ile Twoja doba ma godzi a tydzień dni?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies