Proszę tak wygląda na tą wysokość mierząc z donicą rośnie drugi rok.
Kupiłam go w Jasionce na targach wiosennych w zeszłym roku spotykając z rodziną ogrodowiskową
Sorry za jakość foto już wieczorową porą pstryknęłam.
P.S. Danusia ma dużo ładniejsze donice z lnem nowozelandzkim możesz ją też poprosić o foty jak Cię zainteresował?
Dziś po południu poszłam popatrzeć co też z pierwszego piętra będą widzieć moi przyszli sąsiedzi. Powiem tak - tragedii nie ma, choć powodów do radości też nie ma.
Ale jak drzewa podrosną i się zagęszczą i jak podrosną tuje - nie będzie źle.
Zobaczcie:
Najbardziej odkryty jest widok na altanę ale pocieszam się, że z perspektywy pierwszego piętra będzie widać głównie jej dach. No i oczywiście widoczny jest basen. Ale tu też rośliny podrosną - basen okala żywopłocik z irgi błyszczącej (ma być do ok. 120cm), mam tam posadzonego derenia China Girl i miskanty ale muszę pomyśleć nad dosadzeniem jeszcze jakichś krzewów bo miskanty mają szansę zacząć osłaniać widok dopiero od lipca chyba...
Brateczki w tych kolorach lubimy
Różowa mi się nie wysiała, ale one podobne do dzwonka
Ja rozpoznaję siewki stipy, jeżówki i aminka z resztą też mam kłopot
Dzięki za komplementa
Bobrek mi kwitnie w strefie bagiennej
Wspominam te srogie, mroźne i wietrzne zimy, pamiętam jak po kolana
grzęzłam w śniegu jeszcze w listopadzie i robiliśmy z eMem chochoły ze słomy przez 5 lat miałam
ogród o tej porze roku w okryciach ze słomy lub agro.
Takie zimy były dla roślin dobre, ale i złe, derenie i klony niektóre nie przezimowały.
Wtedy zainwestowałam w zielone mury...dzisiaj mogę w ogrodzie wszystko sadzić
tylko deszczu brakuje.
Spotkanie musimy potem zorganizować tylko kiedy to potem...musimy z tym jeszcze
dla naszego bezpieczeństwa poczekać
W młodym ogrodzie królowały byliny teraz mi ich brakuje
Tymczasem jedyna zachowana główka żeleźniaka liczę na więcej
i pełno dmuchawców
Kasya mam pytanie odnośnie runianka-czy ona jest bardzo ekspansywna i czy mogę sądzić pod rododendronami? Dziś posadziłam to co miałam wcześniej zakupione i tak jak doradziłas chce puścić zamiast kory runianka tylko nie wiem czy ona nie udusi roślin? W rogu chce posadzić lilak na pniu
Jest Tort jest impreza
Skromny bo skromny ale pyszny
Dzisiaj odkryłam fantastyczne działanie "Białego Bociana" znacie to ? Bo ja nie znałam..do dzisiaj
Warstwa obornika, który nie chce połączyć się z piaskiem. Tworzy tłustą powierzchnię, może deszcz go trochę rozpuści? Przegrabiam, wałuję... Czy dobrze?