Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród Leny. 14:54, 20 cze 2013

Do góry
odchaczam , bo wypadł mi nie tylko 'czoskowy' azyl
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:20, 20 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Iza... druga połowa komarów jest niestety u mnie

A Wątek Magnolii powinien nazywać się Pierwsza pomoc w nagłej sprawie I jak Magnolia ma skończyć swój ogród jak ciągle siedzi nad innymi Wszystkim pomaga i doradza

A ja doba bez prądu.. wiec tak na momencik z agregatu wskakuję Kolejna doba już jak w banku bez prądu ...... na szczęście komp i net działa... o dziękuję wynalazkom cywilizacyjnym

A trzecia połowa komarów jest u mnie...
Ja też będę w sobotę z "łodziaczkami", tj .:Bogdzią, Popcarolem i Margatete

P.s. Celowo użyłam nicków a nie imion żeby się połapać
P.s. 2 . O której będziecie? Po 12 tak jak pisała Danusia???
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 10:52, 20 cze 2013

Do góry
Ale ładnie.
Janowce tak leśnie, naturalnie wygladaja.
Spróbuj nie dać kwitnać kłosówce ( to ona , przy szałwiach?), może nie zrobi się dziurawa po kwitnieniu. Chcesz więcej szałwi- mam siewki, moge wziąć, np na sobotę do bukszpanowego ( zakładam że wpadniesz)
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:40, 20 cze 2013

Do góry
Koniczyna w trawniku jest ostatnio bardzo modna. Po prostu nasze trawniki nie chcą być passe.

Żurawki przesadzane 3 razy- to i tak rozsądna ilość przeprowadzek. Może wreszcie ruszą.
Tym razem spróbuj o nich zapomnieć, nie doglądać, nie pielęgnować. Daj im szansę Cię zaskoczyć ( jak mężowi przed rocznicą ślubu)
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:11, 19 cze 2013

Do góry
Iza... druga połowa komarów jest niestety u mnie

A Wątek Magnolii powinien nazywać się Pierwsza pomoc w nagłej sprawie I jak Magnolia ma skończyć swój ogród jak ciągle siedzi nad innymi Wszystkim pomaga i doradza

A ja doba bez prądu.. wiec tak na momencik z agregatu wskakuję Kolejna doba już jak w banku bez prądu ...... na szczęście komp i net działa... o dziękuję wynalazkom cywilizacyjnym

Ania i róże i cała reszta :) 13:52, 19 cze 2013

Do góry
Aniu, wypadłaś mi kiedys z listy powiadomień i długo mnie u Ciebie nie było. Nie przewalę teraz tylu stron.
Spytam więc tylko- pokazywałas teraz, wiosna swoją rabatę okragła, która jesienią zespołowo wymyślaliśmy? Chętnie bym na nią zerkneła.

I jeszcze- ktos mnie pyta gdzie kupić teraz Larissę- nie ma w Rosarium i sklepach które znam. Wiesz może gdzie? Teraz, nie jesienią.

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:40, 19 cze 2013

Do góry
Mam przerwe na kawę.... Dobrze, że słońce nie daje w kość, tzn. po głowie i co chwile chowa sie za chmurka...

Magnolia, odkąd pamietam w domu zawsze były jakies domowe przetwory, przyzwyczajona jestem... co nie zmienia faktu, że jak sie ma jeszcze inne obowiązki to czasem chodze spoać po północy...
Dobrze, że nie wszystko na raz - truskawki już się kończą (a widzisz, ja jeszcze nie mam zamrożonych, a chcę parę kilo ), a porzeczka czarna już dojrzewa...
Ale potem ten smak rekompensuje wszystko

Agata, rozbawiłaś mnie tym zamówieniem
Ta stipa ma iśc na rabatę przy garażu, tam gdzie ta pleksa jest, nie wiem czy kojarzysz..
Nie obliczałam dokładnie ile szt będę potrzebowała - jesli mi zostanie, chętnie sie podzielę
Ale to dopiero późnym latem, może dopiero we wrześniu ja rusze...
Ogród niby nowoczesny ale... 10:58, 19 cze 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
A tu rosną szałwie...
sadziłam w upale i troszkę ucierpiały ale juz się podniosły i rosną a niektóre nawet kwiatki mają...to są zdjęcia wczorajsze dziś już lepiej wyglądają...
Dziękuję Magnolio!!

fajnie że są w takiej kondycji po podróży.
Niech Ci pięknie rosną
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:24, 19 cze 2013

Do góry

Ten bieg przez 'płotki' na codzień potrafi dac w kość- sama go ćwiczę.

Śliczny 'materiał' nasadzeniowy.
Stipy sa cudne, cudne!- moje samosiejki narazie mają po 5-6 cm wysokości.
Lawendą się nie martw, szybko urośnie w ciągu sezonu.
Hm. przetwory- co roku sobie obiecuje że zatrzymam czas w słoikach, a zwykle kończy się na mrożeniu truskawek. Już siedzą pierwsze woreczki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:23, 19 cze 2013

Do góry
Ale jesteście Kochani wszyscy.

Jęczałam z powodu czosnków w lawendzie, bo miały byc różowe, a wyszło 30 % różwych, reszta żółtych- a szarawa lawenda nie wygląda to dobrze. Na szczęście lawenda je mocno zagłusza, nie widać ich bardzo. Ale wkurzona jestem- pół roku czekania i 'wtopa'

Za propozycję tytułu wątku dziękuję, fajne są.
Wiesz Marzenko, że nie mam magnolii u siebie- przemarzła mi i obraziłam się na całego.
Który gatunek u mnie najważniejszy?- chyba nie gatunek, cały starodrzew jest najważniejszy,.

Sebek- Ty jesteś poliglota- po swojemu i po ludzku gadasz....

Mój zielony świat 23:04, 18 cze 2013

Do góry
Co zrobić by magnolia miała kwiaty nie tylko raz w roku?
- podsadzić ją powojnikiem Tutaj Utopia.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:41, 18 cze 2013

Do góry
Jeżeli casting jeszcze nie zakończony to proponuję Magnolia na polu lawendowym
Ogród niby nowoczesny ale... 22:24, 18 cze 2013

Do góry
Lawenda szaleje...jeszcze nie mam łanów jak Iza czy Magnolia....ale coś jest

Hakone aureola "młode" posadzone pod tujami....

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:22, 18 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Magnolia dojrzewaj kofana , dojrzewaj Moźesz u mnie powolutku dojrzewać
Jak to myślisz nad nazwą wątku?
Ogród Magnolii
Ogród magnoliowy i nie tylko
Lawenda.... Magnolia.... Gabiony....
Wszytsko o czym marzysz u mnie jest

Forumowicze pomóżcie, trzeba nazwę wątku dla Magnoli wymyśleć bo ja się kolejnych zdjęć doczekać nie mogę

To jest genialne!

Wszystko o czym marzysz u mnie jest

Pozdrawiam - może tem razem nie w języku suahili
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:14, 18 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Mognolio zakładaj wątek!
Jakich roślin masz najwięcej w ogrodzie lub która z nich jest dla Ciebie najważniejsza? Możesz do niej nawiązać w tytule. Z chęcią pooglądamy Twoje poczynania w ogrodzie

Filipie jak to jaka roślina najważniejsza . MAGNOLIA
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:57, 18 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
nie Sławko, jeszcze nie- zbyt duża częśc ogrodu jest jeszcze 'budowlana', a my grzebiemy sie jak muchy w smole. M. nie chce słyszeć o majstrach, wszystko sam, a ja jako pomocnik biegam między nim , a dziećmi.
Ale zaczełam robić zdjęcia i myślę nad tytułem wątku- czyli dojrzewam ( do wynajęcia majstra cichaczem, nocą)

Magnolia dojrzewaj kofana , dojrzewaj Moźesz u mnie powolutku dojrzewać
Jak to myślisz nad nazwą wątku?
Ogród Magnolii
Ogród magnoliowy i nie tylko
Lawenda.... Magnolia.... Gabiony....
Wszytsko o czym marzysz u mnie jest

Forumowicze pomóżcie, trzeba nazwę wątku dla Magnoli wymyśleć bo ja się kolejnych zdjęć doczekać nie mogę
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:43, 18 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
nie dostaję powiadomień, a lubię tu wpadać, więc 'odchaczam'

Miło mi, że ktoś do mnie zagląda. Ja sama mam z tym duży problem . Obiecuję, że nowe zdjęcia w najbliższym czasie zamieszczę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:45, 18 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kochane... wszytko zależy od egzemplarza.. mój z suahili dopiero teraz przechodzi na ludzki język.... a za 2 miesiące skończy 28 lat .... I to też nie do końca, bo czasami zapomina jakim językiem ma gadać

A magnolia może niech się nie przejmuje bo ja chyba te czosnki mam i one u mnie w kolejnych latach wybujały do góry i przebijają się przez trawy..

Ty mnie nie załamuj z tym wiekiem...do 28 lat mam czekać!

Mój jak miał 16 to się odgrażał, że jak tylko skończy 18 to się domu wyprowadzi! Że z nami to się nie da mieszkać i takie tam... Więc go wczoraj pytam kiedy ma zamiar się wynieść...a on mi gada, że na razie nie ma zamiaru...i weź tu żyj człowieku...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:25, 18 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
nie Sławko, jeszcze nie- zbyt duża częśc ogrodu jest jeszcze 'budowlana', a my grzebiemy sie jak muchy w smole. M. nie chce słyszeć o majstrach, wszystko sam, a ja jako pomocnik biegam między nim , a dziećmi.
Ale zaczełam robić zdjęcia i myślę nad tytułem wątku- czyli dojrzewam ( do wynajęcia majstra cichaczem, nocą)

Jakbym czytała siebie wczoraj znów haja o to samo z M. Nie mam sił
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:18, 18 cze 2013

Do góry
Kochane... wszytko zależy od egzemplarza.. mój z suahili dopiero teraz przechodzi na ludzki język.... a za 2 miesiące skończy 28 lat .... I to też nie do końca, bo czasami zapomina jakim językiem ma gadać

A magnolia może niech się nie przejmuje bo ja chyba te czosnki mam i one u mnie w kolejnych latach wybujały do góry i przebijają się przez trawy..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies