Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Mirkowy ogród (początki) 22:44, 06 cze 2017

Do góry
Fajnie popadalo jest cieplo, nie ma wiatru. Teraz ksiezyc swieci. Wszystko rosnie i smiga.
Mirka masz tam dobra ziemie zauwazylam nie bryli sie, jak tak wszystko fajnie rosnie. Czy dawalas obornik czy cos innego podsiewasz.
Masz wypielone czy chwasciory nie rosna.
Jeszcze chcialam zapytac czy berberysy sialas z wlasnych nasion. U mnie duzo samosiejek. Nawet lawenda sie samosieje, zauwazylam tez bez czarny.
U mnie to duzo owocow to ptaki roznosza i potem wyrastaja krzaczki.
Dzisiaj znalazlam dwa krzaczki na 20 cm trzmieliny oskrzydlonej.
Ogród za grosze 11:44, 06 cze 2017

Do góry
Jeszcze jakbys miala nadmiar tych przepieknych orlikow to tez chetnie zgarne.
Jak juz pisalam mam pojedyncze i taki sobie kolor. Ja nie mam sie czym podzielic bo nastawilam sie na trawy, roze, lawede, kocimietke no i mam duzo krzakow no i takie roznosci sieje jak, cynie, rudbekia, smagliszka pomorska, maciejka. W tym roku troche roslin kupilam na skalniak.

Juki w tym roku cos mi choruja ale widze ze gdzie indziej tez widocznie wiosna paskudna im zaszkodzla.
Anna i Ogród 11:40, 06 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu witam. Jestem na str 596 chcialam sie dowiedziec z czego bedzie ten chdniczek podobny do klawiatury, koncepcja bardzo fajna.

Poza tym swietnie bylo na wyjezdzie ogladalam foty, ale nie zawsze czlowiek moze byc tam chociezby chcial.

Nie mogłam dojść o który chodnik Ci chodzi ale myślę że obydwa położę z tego samego czyli z krawężników.
Ogród za grosze 11:35, 06 cze 2017

Do góry
Witam Ewa, rzeczywiscie przepiekne irysy, jak masz wyrzucic to chetnie wezme. Jak bedziesz rozsadzac to napisz na wp i na moj watek jakos sie umowimy.
Anna i Ogród 23:34, 05 cze 2017

Do góry
Aniu witam. Jestem na str 596 chcialam sie dowiedziec z czego bedzie ten chdniczek podobny do klawiatury, koncepcja bardzo fajna.

Poza tym swietnie bylo na wyjezdzie ogladalam foty, ale nie zawsze czlowiek moze byc tam chociezby chcial.
Miejski azyl 23:02, 05 cze 2017

Do góry
Haniu witam. Wiosenka pp polmetku, widze trawy piekne a czodnki jeszcze piekniejsze. Piekne szalwie w sloneczku sie wygrzewaja.
Jak przezimowaly wrzosy? Zrob pare fot jak sie maja i daj znac.
Ogród w skali mikro cz.II 21:42, 05 cze 2017

Do góry
Jeszcze nie obejrzalam juz pozno. Nasiona byly dobre wszystko roslo jak trzeba. Pojeczalam na swieta na tydzien ktos sie mial opiekowac ta plantacja moja i zaniedbal sprawe, poprostu zdnily i wywalilam wszystko.
Doszlam do wniosku, ze nie ma co sie zameczac to nie roslina na nasz klimat, aby dla jednego kwiatu tyle energii tracic.
Lilie wodne tez sa ladne i bez klopotow.

Aaaa to teraz rozumię... Nawet miałaś 100% dobrych nasion. łaał...u mnie było jedno dobra na dwa kupione 50%
Z ta lilia wodna to masz trochę racji, ale mnie zafascynowały te liście lotosa wystajace ponad wodę..już pal sześć te kwiaty choć ..jak zakwitnie to się nie pogniewam
Obejrzysz sobie ogród kiedyś zimà jak Ci się będzie nudzić w długie cimne wieczory teraz szkoda na to czasu
A może kiedyś będzie okazja na żywo
Mój kamienny ogród 18:49, 05 cze 2017

Do góry
Pablo ty dobrze przejrzy internet jakie drzewka na jakiej ziemi rosna i potem sadz.
Iglaste to dobrze rosna na lekkiej ziemi nawet w piachu.
A nawozisz je gnojowka najlepiej w lutym lub Rozsyp obornik kolo nich. Nieraz jest tak, ze drzewko potrzebuje ze 3 lata aby zaaklimatyzowac sie w ziemi.

Nawozy nie daja takiego efektu. Jeszcze dolistnie na wiosne je dokarmiaj biosept jest dobry.
Dziękuję za wskazówki Obornika jeszcze nie stosowałem Tego ze nie rosną to wina miejsca i gleby gdyż wtedy w 2011 dużo tych drzew zamówiłem Dwie czereśnie dałem teściowej i z tego samego zamówienia te same odmiany urosły jej na jakieś cztery metry a nic przy nich nie robiła.Wrzucę kiedy zdjęcie jaka duża różnica między jej a moimi.A sadzone w tym samym czasie
Ogród z łezką II 18:02, 05 cze 2017

Do góry
U mnie też irys wyrośniety i pachnący. W Zabrzu to jakieś wichury.u nas tez padało solidnie.

Do Zabrza przyjechaliśmy późno, już było po, uprzątnięte praktycznie wszystko po tej nawałnicy. Tylko drzewo w przedszkolu obok jeszcze leży złamane na placu zabaw. Dobrze, że to niedziela była...
Ogród z łezką II 15:46, 05 cze 2017

Do góry
U mnie też irys wyrośniety i pachnący. W Zabrzu to jakieś wichury.u nas tez padało solidnie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:15, 05 cze 2017

Do góry
A jaka to roze dalas Hani masz zdjecie to pokaz. Basiu sama przystrzyglas te czapeczki Ile miejsca dodatkowo do sadzenia w ogrodzie to kazdy centymetr sie liczy.

Basiu ciekawy temat to rolnictwo zobacz ile ciekawych spostrzezen od szklarenki do łączki watek przemieszany. Jak zainteresujesz to i dyskusja sie toczy ciekawa.

Elu róża o ktorej piszemy z Hanią to taka staroć w moim ogrodzie jeszcze sprzed wojny Teraz jeszcze nie kwitnie... ale już już sie zbiera to ta po prawej stronie

a czapeczki sama strzygłam... bo to był zniszczony przez rozbudowę domu krzew i miał dostać eksmisje a po przycięciu wygladał jak stary drapak [2015r]

Ogród z łezką II 10:44, 05 cze 2017

Do góry

Kasiu jestem bardzo zadowolona z zapachow. Pokaze palibina mam na aparacie i musze zgrac na komputer.
Kwitnie u mnie przepiekny irys i tez bardzo pachnacy. Zapach nie spotykany.
Jak wszystko pozgrywam to wstawie. Na razie latam i przygotowuje sie do wesela na ŚLasku wyjezdzam w srode wiec trzeba wszystko ogarnac.

No, najwyższy czas Mój Palibin już się kończy, zaraz cięcie mu trzeba zafundować
Też irysy lubię, kwitną u mnie, wielkie wyrosły i nawet je niedzielne wietrzycho trochę poprzewracało

To masz odskocznię od codzienności, baw się dobrze
Ogród w skali mikro cz.II 00:05, 05 cze 2017

Do góry
Jeszcze nie obejrzalam juz pozno. Nasiona byly dobre wszystko roslo jak trzeba. Pojeczalam na swieta na tydzien ktos sie mial opiekowac ta plantacja moja i zaniedbal sprawe, poprostu zdnily i wywalilam wszystko.
Doszlam do wniosku, ze nie ma co sie zameczac to nie roslina na nasz klimat, aby dla jednego kwiatu tyle energii tracic.
Lilie wodne tez sa ladne i bez klopotow.
Mój kamienny ogród 23:54, 04 cze 2017

Do góry
Pablo oczko wodne to opieka jak nad zwierzakiem. Przede wszystkim rosliny i zawsze wiosenne czyszczenie po zimie. Filtr, napowietrzanie.
Np dzisiaj zamiast odpoczywac to mialam na sobie wodery i czyscilam dopiero po zimie.
Nie mialam czasu. Filtr chodzil od poczatkU maja i mul trzeba bylo wyczyscic odkurzaczem. Troche wody wypompowac i tyle samo dopompowac. Wyczyscic rosliny ze starycH odrostow.

Jeszcze musze wrzUcic, torf kwasny w workach aby byla odpowiednia woda i glony sIe nie rozwijalY. Oj jest tej pracy przy oczku wiecej niz z rabata.

Żywopłotki cisowe. 23:28, 04 cze 2017

Do góry
Haniu jestem akurat w trakcie przegladania twojego watku od poczatku i zaskoczylam, ze juz bylam u cidbie. Przypominam sobie ten snieg w 2013 r i cisy itd.
Ty zdolna jestes tyle tego rozmnozylas. Ja to jade i wszystko kupuje nie mam cierpliwosci jak powoli rosnie, teraz jUz duze to i owoce roslin ptaki mi roznosza po dzialce mam dUzo brzoz i sosen, debow. Klon mi kwitnie z samosiejki wiec tez i klony bede, berberysy tez u mnie sie rozsiewaja.

Tak pozno? Ja bym nIe odebrala.

Haniu nie pisze na swoim biore odpoczynek. Robie foty aparatem i mUsze zgrac do kompUtera gdzies mi kabel wsiaknal, albo z domownikow ktos zabral szczegolnie moj sYn balaganiarz. Narazie aparat naladowany wiec cykam

W tym roku mialam tyle paczek zamowionych, ze jUz mam dosyc sadzenia. Jeszcze mam trawy do posadzenia na rabatach, ale powszdzalam je w jednym miejscu obok siebie niecH czekaja na swoj czas do posadzenia.

W kazdym razie juz nie te kosci. Gnaty juz bola od nadmiaru pracy.

Pozdrawiam
Żywopłotki cisowe. 23:09, 04 cze 2017

Do góry
Weszlam na strone tej firmy z ktorej dostalas paczuszke, niby wszystko ekstra mozna sie skusic, ale po diabla kupowalac klacza, jak wszedzie moze nawet ladniejsze sa w supermarketach.

Tam np. Ogladala, jest lilia stella de oro po 2.90 co to za flanca za taka cene. Szukalam i kupilam ceny ksztaltowaly sie od 6 do 10 zl kupilam te po 10 bo byly bardzo ladne.

W kazdym razie zaprzestaje kupowac przez internet, bo nawet jak kupuje to czesc jest ladna a czesc to takie pycinki.

Pozdrawiam

to ja dostałam pycinki i zgniłe.
a jeszcze gorsze to jak nie maja zmawianej rośliny to w zamian wciskają inne.
Poza tym paczka przyszłą z opóźnieniem więcej jak dwa miesiące.
Żywopłotki cisowe. 23:05, 04 cze 2017

Do góry
Haniu witam. Jestem nie wiem czy bylam, bo wchodze gdzie sie da.
Masz wszystkiego od groma mam na mysli rosliny. Ogrod ladnie utrzymany. Duzo bylin, kolorowo u ciebie przez caly sezon. Piekne piwonie i tak duzo, juz czuje ten zapach. Widze lilie tez pieknie wyrosniete. Tyle wszystkiego, ze roboty od groma.
Ja na poczatku tez mialam taki zamiar i chciejstwo, ale jak przyjezdzam na dzialke i ciągle cos robie to juz mi sie powoli odechciewa.
Piekna pogoda dzisiaj świeto a ja pol dnia przesiedzialam w oczku czyszczac go.
Z duzo roslin rezygnuje. Nastawilam sie na roze i to co juz do tej pory posadzilam i na tym koniec.

Zauwaźylom, ze dostalas paczuszke. Ja w tym roku tez sie spsrzylsm na rozach od firmy z ktorej 2 razy przysylala mi piekne roze a w tym roku na wiosne 3 raz przyszly roze w tragicznym stanie. Z 6 roz 3 w ogole nic nie wyroslo a te trzy to tak nedzne, ze przez 5 lat bede czekala na kwiaty.
Pisalam do nich i tez bez odzewu.
Z 3 innych szkolek jestem bardzo zadowolona. Jeszcze czekam z szuwarka na rosliny wodne.

Wchodziłam dziś do Twojego Ptasiego Raju ale ciebie wymiotło i nie chciałam powielać wpisów. a po kominkach latasz

Przyjdzie czas i ja zrezygnuje bo już nie daję rady.
Sama sobie powtarzam za dużo wszystkiego chcę.
W dużo miejscach zamawiałam i jestem zadowolona.
Może się coś zdarzyć ale reagują na reklamacje, w tym przypadku cisza.

Ja miałam uprawy pod szkłem zieleni ciętej i nie mogłam sobie pozwolić na złe sortowanie, bo tylko na raz sztuka nieuczciwa.

wyśmiewają się z kupowania na bazarach, ale tu widać towar i chłamu nikt nie kupi.
Jedynie wysyłkowe chcą żerować.
,
Żywopłotki cisowe. 22:49, 04 cze 2017

Do góry
Weszlam na strone tej firmy z ktorej dostalas paczuszke, niby wszystko ekstra mozna sie skusic, ale po diabla kupowalac klacza, jak wszedzie moze nawet ladniejsze sa w supermarketach.

Tam np. Ogladala, jest lilia stella de oro po 2.90 co to za flanca za taka cene. Szukalam i kupilam ceny ksztaltowaly sie od 6 do 10 zl kupilam te po 10 bo byly bardzo ladne.

W kazdym razie zaprzestaje kupowac przez internet, bo nawet jak kupuje to czesc jest ladna a czesc to takie pycinki.

Pozdrawiam
Żywopłotki cisowe. 22:43, 04 cze 2017

Do góry
Haniu witam. Jestem nie wiem czy bylam, bo wchodze gdzie sie da.
Masz wszystkiego od groma mam na mysli rosliny. Ogrod ladnie utrzymany. Duzo bylin, kolorowo u ciebie przez caly sezon. Piekne piwonie i tak duzo, juz czuje ten zapach. Widze lilie tez pieknie wyrosniete. Tyle wszystkiego, ze roboty od groma.
Ja na poczatku tez mialam taki zamiar i chciejstwo, ale jak przyjezdzam na dzialke i ciągle cos robie to juz mi sie powoli odechciewa.
Piekna pogoda dzisiaj świeto a ja pol dnia przesiedzialam w oczku czyszczac go.
Z duzo roslin rezygnuje. Nastawilam sie na roze i to co juz do tej pory posadzilam i na tym koniec.

Zauwaźylom, ze dostalas paczuszke. Ja w tym roku tez sie spsrzylsm na rozach od firmy z ktorej 2 razy przysylala mi piekne roze a w tym roku na wiosne 3 raz przyszly roze w tragicznym stanie. Z 6 roz 3 w ogole nic nie wyroslo a te trzy to tak nedzne, ze przez 5 lat bede czekala na kwiaty.
Pisalam do nich i tez bez odzewu.
Z 3 innych szkolek jestem bardzo zadowolona. Jeszcze czekam z szuwarka na rosliny wodne.
Ptasi gaj 20:17, 04 cze 2017

Do góry
Dziekuje wszystkim. Jestem obecnie na wyjezdzie i z nudow utworzylam "ptasi gaj", ale jak tylko wroce w swoje strony to utworze podpis i jak mi czas pozwoli to wstawie duzo zdjec bo jest co ogladac. Ogrod tworzylam sama oprocz oczka wodnego nje dalibysmy rady sami przerzucic tyle ziemi ktora jest na skarpie i skalniaku.. W zalaczeniu zdjecie oczka.

. ì
Ale fajna czysta ta woda Moi znajomi mają podobne oczko ale tam nigdy nic nie widać przez zieloną wodę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies