Basiu nie jest tak zle pokladaja sie bo to ich naturalna ochrona przed zimnem i kurcza sie. Nie wiem co tam u mnie, ale jak u ciebie tak to u mnie tez tak samo.
Kasia pestka jeszcze sie nie odezwala wiec widocznie u niej dobrze nic nie zmrozilo. Jest to niedaleko.
Wlasnie Basiu podobno to slonce chwilowo zaglada bo z polnocy znowu chmury.
Najwazniejsze zeby nie padalo chmury odejda wiatr przewieje i bedzie swiecic.
Nie wiem jak bylo nad ranem zle teraz jest 13 na plusie w cieniu a 33 w sloncu. Lekki wiatr i sloneczko ladnie swieci oby tak dalej bez deszczow i cieplej ze sloneczkiem.
Miło, że wpadłaś, z Rybnika Jutro zajrze do Ciebie Pozdrawiam z bardzo zimnego, niestety i będzie mróz w nocy bo już jest tylko 2C echhh już wole nie myśleć, biedne te roślinki
Kurza stopa ale masz ogrod przypadkowo weszlam. Skad na Gornym napisz na pw odpisze. Na 2000 ma tyle zmiescilas wszystkiego cos pieknego. Ide dalej ogladac.
Rododendron chory objawy to fytoftoroza. Trzeba wykopac i spalic i to miejsce odkazic na razie nic tam nie wsadzac. Widac, ze nawiazal kwiatostany w zeszlym roku.
Zawitka witam ogladajac twoj watek wpadlam na trzmieline.
Poniewaz mam od kilku lat te piekne krzakow wiec sluze rada. Trzmielina lubi zaciszne i sloneczne miejsce szczegolnie jesienia. Pieknie zmienia kolor lisci na ciemno rozowy, biskupi. Kwitnie na bialo malenkimi kwiatkami i owocuje. Owoce sa kolorowe czerwone koraliki i utrzymuma sie przez zime o ile ptaki ich nie odskubia.
Dlaczego w zacisznym, bo jesienia przy mocnych wiatrach owieje wszystkie liscie i guzik z ogladania przepieknego koloru lisci. Zreszta u nas i przymrozki moga zrobic straty w lisciach. W zeszlym roku dlugo sie utrzymywaly na łodygach i wygladaly pieknie.
W miesie 3,5 na plusie to i tak zimno. Dzisiaj znowu bedzie nocna masakra.
Nie odkrylam jeszcze hortensji i bardzo dobrze.
No trudno co jakis czas takie anomalie sie zdarzaja aby w zimowych kapotach chodzic jeszcze 10 maja 2017 r.
Gosiu to zdjecia Jeziorki prawda. Jade przez Jazgarzew kolo koscioła lub od c entarza przy ogrodkach dzialkowych do Zalesia JEZIORKA kreci sie ma bardzo duze rozlewiska, to skutek tych opadow. Ze wszystkich rowow przy droznych i melioracji wszystko zbiera Jeziorka.
Jest tej wody odgroma jak 2010 roku. Dzisiaj znowu przymrozki mozna zwariowac.