Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:37, 29 lut 2020

Do góry
mira napisał(a)

grujecznik podpuchnięty - widzę z daleka - tak ma za szybko się wychyla i już był kiedyś problem bo po przymrozku cały się zmroził, na szczęście wypuścił drugie życie

Grujeczniki w okolicy również są już w takiej fazie rozwojowej. Ten mój się ociąga, nadal wygląda jak na początku zimy. Ostatnio nawet ciachnełam mu gałązkę, żeby sprawdzić czy żyje (lekko przewrażliwiona jestem na jego punkcie ) i okazało się że tak, tylko się nie śpieszy. Gałązka trafiła do wazony i teraz wygląda jak na Twoim zdjęciu
Mam taki patent na wysiewy (szczególnie te spóźnione). Doniczki stawiam na podgrzewanej podłodze w łazience do czasu aż nie zaczną pojawiać się kiełki. Trochę to przyspiesza wschód roślin.
Księżycowy... 09:20, 29 lut 2020

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Prezent na Dzień Kobiet przybył przed czasem Nie będę jednak narzekać

Prezent idealny
Ogrodowy spektakl trwa ... 07:23, 29 lut 2020

Do góry
mira napisał(a)
wysiała się chyba ostróżka ale żeby była w takiej formie ? lepszej ode mnie zobaczymy jak zakwitnie

Dobrze.że pokazałaś tę roślinę, bo ja mam też dużo takich siewek i się zastanawiałam co to jest, czy ostróżki,czy Orlaya.

Róża to EISVOGEL ,pięknie też pachnie.

Z cięciem róż się nie Śpiesz,w naszym regionie Forsycje jeszcze nie kwitną
Ja już dostałam nauczkę i teraz grzecznie czekam.
Ogród z wilkiem zamkn. 00:57, 29 lut 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Asia cieszę się ,że tęsknimy wspólnie
ja za Twoją poukładaną minimalistyczną tęsknię też

na tą chwilę moja nie powala ….a nawet bym powiedziała ,że straszy

brakuje mi na górze drzew -przesadziłam 3 ambrowce, po tym ,jak zobaczyłam u u Iwonki ,że one szybką rosną ….i za duże docelowo ……

myslę o drzewkach w formie płaczącej- tylko takich ,które się nie wypiętrzają do góry i są niewiele wyższe niż miejsce szczepienia ……na razie czytam ,szukam i nie wiem co wybrać

może po prostu dokupię klony palmowe -jest jeszcze kilka ,które chcę mieć ….
buziaki

A muszą być płaczące? Fajne są miłorzęby szczepione na pniu, w kulkę można ciąć a można dać im luźny pokrój, lubią cięcie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:00, 29 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wzięłam się za powiększanie a właściwie tworzenie rabaty za stawem, bo był tylko żywopłot. Poprzestawiałam ławki. Będą tutaj 3 takie same. Tekowe. Padała taka krupa, zimno było wczoraj. Wiało. Biała rzeźba stoi tylko tymczasowo, bo nie ma gdzie.

Jak nogi tych ławek zabezpieczacie - czy zabezpieczacie wogóle?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:52, 28 lut 2020

Do góry
Klub Oczekującej Doniczki

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:52, 28 lut 2020

Do góry
Sadzimy świerki

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:51, 28 lut 2020

Do góry
Sprawa kompostownika - to jest wielka góra. Bo kompostowniki to mieliśmy na bazie i jest tego kilkadziesiąt ton. Ciągle dowozimy świeży materiał. Tutaj też była wielka góra, bo mamy gdzie i nie musimy się z kompostem chować. To nasz firmowy kompost a nie mały ogrodowy Mamy tony materiału każdego tygodnia pracy

Teraz tutaj będzie niewielki kompostownik pokazowy, z szybą, żeby było widać co tam jest w środku i objaśnienie, posypany płatkami róż - mercedes wśród kompostowników Do oglądania.

A kompost nasz nie będzie na pokaz, to nasza praca i nasze zaplecze

Będzie w 3 komorach, przegrodzonych nie wiem jeszcze jak, chyba betonowe przegrody wyjmowane.
Gdy przywozimy z jednego dnia konserwacji 200 worków skoszonej trawy nie ma czasu na segregację i przebieranie. Część się ściółkuje szkółkę, a resztę wywala na pryzmę. Co jakiś czas przesypuje bakteriami i się tworzy kompost. Potem miele w maszynie i jest góra do wykorzystania.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:51, 28 lut 2020

Do góry
wysiała się chyba ostróżka ale żeby była w takiej formie ? lepszej ode mnie zobaczymy jak zakwitnie

grujecznik podpuchnięty - widzę z daleka - tak ma za szybko się wychyla i już był kiedyś problem bo po przymrozku cały się zmroził, na szczęście wypuścił drugie życie

no i robota czeka - trochę zejdzie z tym wycinaniem ale i plewienie widzę konieczne nawet od zaraz. Oczywiście jeśli pogoda pozwoli.

A te buteleczki cieszą niesamowicie - co one mają w sobie że tak zniewalają ?

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:45, 28 lut 2020

Do góry
Iryski grymaszą, pomimo licznych niepowodzeń w kolejnym sezonie postaram się je mieć w donicach a jesli posadzę w ogrodzie to w słonecznym miejscu

te doniczki symbolizują duszę ogrodu leśnego co to się nie udał

a ten ciemiernik jest chyba z sadzonki z nasion - no i takie cieszą szczególnie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:41, 28 lut 2020

Do góry
Wycięłam liście ciemierników, podsypałam skorupki /nie wiem jak je rozdrobnić - ja je gniotę i mieszam z ziemią/ u mnie coś słabo rosną - ten tylko aż 3 łodygi ma

W ub roku jak ciemiernik cuchnący zaczął wytwarzać nasiona, podstawiłam doniczkę i chyba mam siewki ale pewna ne jestem

sprawdzam pączki na drzewach - będzie loteria

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:36, 28 lut 2020

Do góry
Postanowiłam odpalić sezon ogrodowy i 26 lutego przy pięknej bezwietrznej pogodzie popracowałam ciut w ogrodzie, posiedziałam na ławkach, podumałam i pogapiłam się.

Ze zdjęć z lat wcześniejszych widzę że sezon wegetacyjny jest przyspieszony o co najmniej 2 tygodnie.

Chciałam podłubać przy doniczkach ale czekam na bratki

doniczki z cebulowymi wywlekłam już wszystkie i już się dzieje

Ułożyłam sobie troszkę donic - to miejsce na hosty,eukomisy, paprocie i w tym roku jeszcze kokorycze

te skrzynie chce wywalić gdzieś w ogród i pomalować na zielono

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:13, 28 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Koniecznie muszę się wywiązać z obietnicy zwłaszcza, że jest nawet okazja. Spodziewaj się, tylko muszę zapakować

Rany,co to za dziewczynka zza przebiśniegów coś obiecuje. Jestem czujna
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:09, 28 lut 2020

Do góry
Wystawiłam bukszpany z namiotu, żeby nie zaczęły rosnąć, bo zmarzną młodziutkie przyrosty. W namiocie czasami plus 25 stopni.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:08, 28 lut 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Skoro imieniny, a historia różana to i ja życzę spełnienia marzeń ogrodowych i życiowych, żeby zdrowie i siły zawsze były

Sylwia bardzo dziękuję za życzenia - cudna róża - nie mam takich dwukolorowych a chodzą za mną - Twoja cudowna
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:08, 28 lut 2020

Do góry
Początki podbudowy drogi dalszej, za jeziorkiem i nowa rabata c.d. Cisy posadzone. świerki posadzone na 60 metrów bieżących

Donice z tulipanami dojechały już prawie do pocz. działki

Wyłażą cebule

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:06, 28 lut 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:06, 28 lut 2020

Do góry

Przybyła mi kolekcja ptaszków ceramicznych

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:04, 28 lut 2020

Do góry
Kotka Misia, jak zwykle towarzyszy w pracach. Pusia wygrzewa się w domku.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:03, 28 lut 2020

Do góry
Ten wazon ma większy prostokąt, coś wsadzę

Zmieniam położenie dużej wazy, ogród węzłowy będzie w prostokącie na szerokość szklarni, wazon centralnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies