Tak, to pierwiosnek ząbkowany dopiero się rozkręcą, a potem ma piękne kuliste kwiatostany na długich łodyżkach. Chyba do 2 tyg będzie w pełni kwitnienia. To zdjęcie z 6 kwietnia zeszłego roku. Siewki Wybierałam z trawnika u Sylwi, warto go mieć. Marzy mi się jeszcze taki, ale biały
Jakbyś coś jeszcze chciała ode mnie to pisz, mogę posłać więcej rzeczy za jedną przesyłką.
W sumie nie mam, tutaj jest w tle (ledwo widać jednak - potem zrobię foto).
Ogólnie przez zimę część pedów zbrązowiała, bo mogły to być świeże przyrosty po cięciu w szkółce albo tak ma. Ale moim i nie tylko moim zdaniem cisy odzyskują kolor, rude jakby znika
Już któryś raz czytam, że rośliny rosną zupełnie wbrew swoim opisom
Poszukam jej i „sprawdzę” w moich warunkach, dzięki
A na razie usiłuję zrealizować wcześniejsze plany nasadzeniowe. Wczoraj wsadziłam dwa suchodrzewy tatarskie i heptacodium. Rabata przekopaną już trzeci raz, bo próbowałam drogi na skróty, czyli obrócenie darni, na to karton, ścięta trawa i czekamy rok. Niestety słabo to wyszło, bo kępy korzeni nadal były dość spore.
Za to zrobiłam zrębki z wyciętych gałęzi. Zrębki wyszło zaskakująco dużo, jak na ilość materiału wyjściowego.
Przy okazji - czy ktoś wie co to za dziurki w ziemi? Coś tam wlazło, czy wylazło?
Jeszcze będę testować rozdrabnianie miskantow, może w tym tygodniu.
Krociutko ci napisze ze tez szukalam takiej opcji ale nie znalazlam nic sensownego
Oststecznie zdecydowalam sie na telecardio.pl tylko z opcją wykonnywania ekg i zdalnej konsultacji
Ale pacjent sobie niestety nie poradzil chociaz caly proces jest prosty i odeslalismy wszystko
No trudno
Jest tez taki tel i osobnym przyciiskiem ktory po nacisnieciu wydaje sygnal dzwiekowy i dzwoni do zaprogramowanej osoby
Jak znajdziesz cos sensownego to tez chetnie sie dowiem
Ewentualnie post potem wyrzuce