Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 19:20, 26 mar 2025

anuska2507 napisał(a)
Hortensje ze zdjęć są Twojej produkcji? Wg mnie są ładne. Posadź w dobrej ziemi, przytnij nisko, żeby wypuściły grube pędy i będzie dobrze
Tak, sam pobierałem patyczki i ukorzeniałem. Nawet na początku wątku o tym rozmawialiśmy

Będę przycinał. Szkoda, że dziś się nie udało. No brakuje mi czasu coraz bardziej. Zaraz trzeba żywopłot cisowy ciąć, nic nie odchwaszczone, a obsadzanie rabat strasznie wolno idzie
Marcin89 19:37, 27 mar 2025

Jestem zachwycony kolorem ciemierników. Ale trafiły się sadzonki, więcej kwiatów niż liści

To te same co stały w koszu przed domem.
Marcin89 19:41, 27 mar 2025

Bajzel w rozmnażalniku, bo roślin ubywa. Kocimiętki wyszly i zostały same czosnki.

Ta forsycja to całkiem fajnie wygląda Właściwie 5 albo 7 małych forsycji.

Angelika95 12:29, 29 mar 2025

Ciemierniki naprawdę piękne okazy teraz taka pora, że chyba każdemu w ogrodzie brak czasu.

Marcin, zadowolony jesteś ze swojego żywopłotu cisowego? Jaką odmianę sadziłeś i w jakich odstępach? Wiem, że na pewno jest u Ciebie na wątku ta informacja, ale jak ją znaleźć
Marcin89 19:10, 29 mar 2025

Angelika95 napisał(a)
Ciemierniki naprawdę piękne okazy teraz taka pora, że chyba każdemu w ogrodzie brak czasu.

Marcin, zadowolony jesteś ze swojego żywopłotu cisowego? Jaką odmianę sadziłeś i w jakich odstępach? Wiem, że na pewno jest u Ciebie na wątku ta informacja, ale jak ją znaleźć
Hej Angela Dopiero teraz odczytałem.

Cis pośredni odmiana Groenland, żywopłotowa i bez owoców. Sadzone co 50 cm. Jestem zadowolony, bo sadzonki były ładnej. A jak będzie rósł, to się zobaczy
Angelika95 09:18, 30 mar 2025

A masz aktualne zdjęcie? Zastanawiam się czy faktycznie wolno rośnie, zdania są podzielone mam po jednej stronie bluszcz, ale nie jestem pewna czy przeżył. Jeśli nie to szukam alternatywy.
Marcin89 10:37, 30 mar 2025

Angelika95 napisał(a)
A masz aktualne zdjęcie? Zastanawiam się czy faktycznie wolno rośnie, zdania są podzielone mam po jednej stronie bluszcz, ale nie jestem pewna czy przeżył. Jeśli nie to szukam alternatywy.
W sumie nie mam, tutaj jest w tle (ledwo widać jednak - potem zrobię foto).

Ogólnie przez zimę część pedów zbrązowiała, bo mogły to być świeże przyrosty po cięciu w szkółce albo tak ma. Ale moim i nie tylko moim zdaniem cisy odzyskują kolor, rude jakby znika
Angelika95 11:27, 30 mar 2025

Dzięki za zdjęcie. Mam kilka cisów i też są trochę rude, myślałam, że to przez brak wody, bo rosną koło kompostowników całkiem zaniedbane. Będę obserwować, może się zazielenią
Judith 12:49, 30 mar 2025

Marcin, Angelika, podsypcie cisom nieco dolomitu i będzie z nimi wszystko git .
Marcin89 14:48, 30 mar 2025

Judith napisał(a)
Marcin, Angelika, podsypcie cisom nieco dolomitu i będzie z nimi wszystko git .
Dodałem do gleby przy sadzeniu mączkę bazaltową, która też podnosi pH. Ale będę obserwował te cisy i w razie W dodam dolomit. Dzięki