Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

UlaB 09:38, 30 mar 2025

Cudownie masz juz w nowym miejscu. I drzewa kwitną, u mnie jeszcze troche.
Chyba dokupie sobie wisienki na działkę. Mam tam tylko młodego kanzana i za ogrodzeniem wiśnię dziką ptasią. Koju mam w domu, uwielbiam ją.

Kontonaogrod napisał(a)
Fajnie tam, ciiiicho i nikt na mnie nie patrzy

Jak dobrze Cie rozumiem

Udanego niedzielnego rycia
Kontonaogrod 09:45, 30 mar 2025

Dzięki Ula!

Posadzone, wróciłam, prysznic i takie śniadanko dostałam

Ubrania z rycia do prania po wczorajszym i dzisiejszym

Dziś na działce oszczędnie, wypielę kawałek warzywnika i coś posieje. I pograbię resztę dołu, góra do spalenia jest już wyższa ode mnie…
sylwia_slomc... 10:37, 30 mar 2025

Masa roboty zrobione, zazdroszczę siły i werwy. U mnie sterty do spalenia od jesieni czekają, a już rosną kolejne. Nie ma kiedy bo albo wieje, albo leje, a obok mam u sąsiada stertę suszu na pół hektara ugoru, jakby to się zajęło od iskry nie chcę myśleć nawet. Czekam, aż się zazieleni...
Kontonaogrod 10:47, 30 mar 2025

Nic nie paliłam od dawna ale sterty z miskantow mam jeszcze sprzed roku i dwóch wiec chyba trzeba. Poza tym próbuje czyścić tu i ówdzie i po prostu wypadałoby.
Też czekam na suchy bezwietrzny dzień, najlepiej po paru innych suchych dniach. Czekamy

Pograbie dziś trochę i po uzupełniam dziury po wykopkach ziemią. Dobrze że mam górę po jednej z trumienek.

Miłego dnia!
Wafel 10:56, 30 mar 2025

Śniadanie pycha, nie mów że bez śniadania pojechałaś taką robotę wykonać... Śliczna ta wiśnia, piękny pokrój gałązek. To jest szczepione drzewko?
Rojodziejowa 10:58, 30 mar 2025

A poza czosnkami to jakieś cebulowe przesadzałaś? Zastanawiam się, czy pomyłkowe narcyzy dałoby się do donicy dać j potem je utrzymać przy życiu…
Kontonaogrod 11:01, 30 mar 2025

Pobudka o piątej, za nic w świecie nic bym nie przełknęła. Nie jestem glodna rano chyba że nic bym nie jadła dzień przed. Poza tym może godzinę zajęło mi sadzenie, nie było to nic wielkiego, parę bylin i czosnki. Jeszcze raz by wypadało bo sterta doniczek z przylaszczkami, przebiśniegami i martagonami czeka - ale ze to doniczki to nie ma aż takiego pośpiechu.

Nie wiem czy ta wiśnia jest szczepiona, kupiłam parę lat temu trzy, jedna padła, jedna jeszcze mam tutaj do wykopania i zabrania

Pozdrawiam
Kontonaogrod 11:02, 30 mar 2025

Rojodziejowa napisał(a)
A poza czosnkami to jakieś cebulowe przesadzałaś? Zastanawiam się, czy pomyłkowe narcyzy dałoby się do donicy dać j potem je utrzymać przy życiu…

Asia narcyze będę kopać jak przekwitną a idealnie jak zielone zacznie obsychac. Wtedy normalnie wykopujesz i sadzisz w nowym miejscu, powinny przeżyć
UlaB 11:04, 30 mar 2025

Kar, miskantów nie zagospodarowujesz?

Smakowite śniadanie
Kontonaogrod 12:22, 30 mar 2025

Ula dzięki. Na działce już rośnie pewnie ze 40 sztuk. Pan Mirek gdzie sięgnął ramieniem koparki te wykopał i wszystko już posadzone na górce. Na jesień też parę ręcznie kopałam dzieliłam i sadziłam. Tu dostały wzdłuż domu , na dole gdzie koparka nie dojedzie i przy domu na zboczu gdzie pan Mirek nie sięgnął. Po wczorajszych gościach zostało może. 15 sztuk . Raczej już zostaną bo mi się zwyczajnie nie chce szarpać