Witaj Dorii. W końcu znalazłam Twój wątek. Na razie zanaczę do obejrzenia w całości, ale to chyba dopiero zimą. Póki co pozdrawiam serdecznie i słonecznie
Ps. Podziwiam jeżówki z ostatnich zdjęć. Też je kocham
Teraz już sąsiedzi za płotem, piękne widoki przysłonięte a z męzem staram się nie kłucić, zbyt głośno :-P
Co do nowoczesnego ogrodu to zależy co masz na myśli. Jaka jest definicja nowoczesnego ogrodu? Wiele typów ogrodów mi się podoba i wiele mogła bym mieć. Jedynie taki z roślinami pod linijkę gdzie najmniejszy chwast burzy ład i porządek jest nie dla mnie.
Czasem posieję jednoroczne, niestety często nie mogę się zabrać za popikowanie i męczą się w jednej doniczce. Najlepsze takie co się na rabatę sypnie i rosną :-D
Cynie też lubię, w poprzednim sezonie miałam cudną i mam jeszcze nasiona tyle że nie wysiałam. Sama nie wiem jak to się stało.
Oto i ona
Rudbekia to Cherry Brandy, podobno słabo zimuje. U mnie puki co jedną zimę za sobą. Wysiej bo warto, piękna jest i długo kwitnie.
Rodki to chyba wszystkie krótko kwitną szczególnie jak jest gorąco. On co roku kwitnie drugi raz czy taki jednorazowy wyskok?
Tarcia wspominała o parku w mojej wsi. Rośnie tam wiele pięknych drzew w tym pomnik przyrody, ogromny, przepiękny dąb.
Ogromny powyginany klon
Majestatyczne buki