Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 14:14, 21 lut 2020

galgAsia napisał(a)

To jest oznaka, że wiosna idzie

Cały czas sobie To powtarzam
deszczowymaj 14:59, 22 lut 2020

Ale tu dzisiaj cisza.. wszyscy siedzą w ogrodach

zazdroszczę Wam bardzo ..ja uziemiona, małego wzięło przeziębienie .. pewnie i tak bym z nim wyszła ,gdyby nie ten paskudny wiatr buuu jestem zła

No nic ..czekam na Mega relację Asiuli ps.paluszki kupione i fotel z opon dla gości jest

sarenka 15:07, 22 lut 2020

deszczowymaj napisał(a)
Ale tu dzisiaj cisza.. wszyscy siedzą w ogrodach

zazdroszczę Wam bardzo ..ja uziemiona, małego wzięło przeziębienie .. pewnie i tak bym z nim wyszła ,gdyby nie ten paskudny wiatr buuu jestem zła

No nic ..czekam na Mega relację Asiuli ps.paluszki kupione i fotel z opon dla gości jest

ja nie w ogrodzie.tzn byłam,ostrxyglsm dwie Danica i wycięłam dwie rozplenice. Połamało mnie i więcej nie dam rady
Jestem i chętnie was poczytam
deszczowymaj 15:28, 22 lut 2020

sarenka napisał(a)
ja nie w ogrodzie.tzn byłam,ostrxyglsm dwie Danica i wycięłam dwie rozplenice. Połamało mnie i więcej nie dam rady
Jestem i chętnie was poczytam

grypa Cię dopadła ?

Ja też czekam z utęsknieniem na dziewczyny aż wrócą z ogrodów i pochwalą się setkami zdjęć.. co tam dzisiaj porobiły
sarenka 15:48, 22 lut 2020

Kręgosłup mnie boli,że ledwo chodzę więc się położyłam.No,ale dom zdążyłam ogarnąć na jutro zostało gotowanie na parę dni

I myślę o ogrodzie, o tym,żeby już zacząć coś robić,posadzić te plwybrwne drzewa
W ogóle myślałam,że pójdę szybko zrobię w ogrodzie bo przecież nie jest duży a roślin nie mam dużo, a okazuje się,że trochę spędzę w nim czasu na przedwiośniu
Magleska 18:22, 22 lut 2020

Asiu
zdróweczka dla małego

ja za wiele nie podziałałam -po wczorajszych deszczach wszędzie błocko - więc tylko bawiłam się w Kopciuszka ze 2 godzinki
a na poprawę humorku pojechałam do szkółki i kupiłam sobie parę wiosennych kwiatuchów -fotek brak -jeszcze kompozycje nie zrobione

Miłego wieczoru
deszczowymaj 11:44, 23 lut 2020

sarenka napisał(a)
Kręgosłup mnie boli,że ledwo chodzę więc się położyłam.No,ale dom zdążyłam ogarnąć na jutro zostało gotowanie na parę dni

I myślę o ogrodzie, o tym,żeby już zacząć coś robić,posadzić te plwybrwne drzewa
W ogóle myślałam,że pójdę szybko zrobię w ogrodzie bo przecież nie jest duży a roślin nie mam dużo, a okazuje się,że trochę spędzę w nim czasu na przedwiośniu

Mnie też coś ostatnio plecy pobolewają ..ale uważam a wręcz jestem pewna ,że u mnie to skutek zbyt małej ilości ruchu w ogrodzie Kiedyś nawet dorobiłam się rwy kulszowej ..a myślałam że to schorzenie zarezerwowane tylko dla osób starszych
W sezonie jakoś nigdy plecy mnie nie bolą
deszczowymaj 11:56, 23 lut 2020

Magleska napisał(a)
Asiu
zdróweczka dla małego

ja za wiele nie podziałałam -po wczorajszych deszczach wszędzie błocko - więc tylko bawiłam się w Kopciuszka ze 2 godzinki
a na poprawę humorku pojechałam do szkółki i kupiłam sobie parę wiosennych kwiatuchów -fotek brak -jeszcze kompozycje nie zrobione

Miłego wieczoru

Madziu dziękujemy

Wiem widziałam Kopciuszku myślę czy kora nie będzie Ci sfruwać z tego skalniaka ?..myślę a w sumie to może nie..co rośliny już duże to osłonią

fotki wiosennych zakupów zrób koniecznie
deszczowymaj 13:01, 23 lut 2020

Dawno nie było przeglądu nasionkowego

Powiem szczerze .. jest kiepsko ,ale nie poddaje się

Tak więc..Sadziec pokazuje listki właściwe

Najbujniej wschodzą Orliki

Ale jest też jeden Kuklik

Rdest i Jarzmianka nie wschodzą wcale, pogrzebałam w nasionkach..śpią w najlepsze,
także próba nr.2 wysiew Wacikowy
galgAsia 13:30, 23 lut 2020

Z jarzmiankami jest chyba tak, jak z jeżówkami - te odmianowe niechętnie rozmnażają się przez siew. U mnie tylko biała jarzmianka, pozyskana z otuliny Bieszczadzkiego Parku Narodowego ( to już nie był park, ja bardzo tego pilnuję ) rozsiewa się wokół. Wszystkie inne niekoniecznie