Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

GosiaZ 22:53, 17 lut 2020

W tz. międzyczasie zerknęłam na twój Skromny balkonik. Hmmmm... skromny. Ja marzę o takim ogrodzie.

Miejsce jest ale nie wiem czy umiejętności starczy...

Gratuluję ręki do kwiatów. Widzę, że to dar. Dużo miłości do kwiatów i baaardzo dużo pracy. Podziwiam.

GosiaZ 22:58, 17 lut 2020

Na swój wątek nie mam jeszcze odwagi. Może jak wiosenne prace ruszą i będę mogła coś pokazać. O ogrodzie dużo myślę tylko wciąż brak czasu. Moja druga połowa nie bardzo tematem zainteresowana i też zapracowana wciąż. Jak na razie muszę zebrać informacje i od czasu do czasu pozwolę sobie zapytać o różne rzeczy.
deszczowymaj 10:19, 18 lut 2020

Gosiu myślałam o wątku w dziale projektowanie nie Nasze Ogrody
Jeżeli założysz wątek możesz liczyć na (stałą) pomoc i indywidualne pomysły , dobrane konkretnie pod Twój ogród Dziewczyny mają fantastyczne wyczucie Naprawdę Polecam

Widziałam,że Danusia już Ci podrzuciła projekcik rabaty super

I znowu dziękuję za komplementy.. chyba w piórka obrosnę

DorKa 13:12, 18 lut 2020

deszczowymaj napisał(a)
Dzisiaj spędziłam w ogrodzie ok5 godzin czuję się jak nowo narodzona

Ale nie myślcie sobie ,że przez te 5godz. cały czas pracowałam ..nic z tych rzeczy albowiem jestem szczęśliwą posiadaczką rozbrykanego 3latka

W przerwach między ..Mamooo chce pić..mamooo chce jeść..mamoo pokop piłkę..mamo siku...mamo zrobiłem kupe w majtki..Serio? teraz ? itd... udało mi się ściąć wszystkie trawy, część hortensji ,wyrwałam parę chwastków, przycięłam różę,zebrałam srylion źdźbeł i później pociachałam je na mniejsze kawałeczki
Także noo..jestem bardzo zadowolona

nawet mam zdjęcie jednej rabaty

3 latek to faktycznie wyzwanie do ogarnięcia jednocześnie z ogrodem .
Choć u mnie 10 i 6 lat niby to już duże a też ciągle słyszę mami !!!
Dlatego tym bardziej cieszę się na weekend bez dzieci ( Chwała Teściowej ) . Można pracować bez przerwy cały dzień
Nowalijka 16:47, 19 lut 2020

Asiu, podpowiedz proszę jak długo wschodzą jeżówki. Nie wiem czego spodziewać się i kiedy
deszczowymaj 18:33, 19 lut 2020

DorKa napisał(a)

3 latek to faktycznie wyzwanie do ogarnięcia jednocześnie z ogrodem .
Choć u mnie 10 i 6 lat niby to już duże a też ciągle słyszę mami !!!
Dlatego tym bardziej cieszę się na weekend bez dzieci ( Chwała Teściowej ) . Można pracować bez przerwy cały dzień

Oj jak Ci zazdroszczę weekendu bez dzieci (Pozdrowienia dla teściowej )

oprócz 3latka mam jeszcze 18 i 14latkę i od nich też ciąglę słyszę.. Mamoooo więc to chyba nie przechodzi z wiekiem
deszczowymaj 18:34, 19 lut 2020

Nowalijka napisał(a)
Asiu, podpowiedz proszę jak długo wschodzą jeżówki. Nie wiem czego spodziewać się i kiedy

Pierwsze siewki zapewne pojawią się w ciągu tygodnia
GosiaZ 21:58, 19 lut 2020

Asiu,
a znasz jakiś sklep z nasionami godny polecenia? Najbardziej interesują mnie pomarańczowe i białe a w sprzedaży są raczej tylko różowe.
Czy dużo masz roślinek z wysiewu? W sensie czy to się zawsze udaje ?
anabuko1 11:03, 20 lut 2020

deszczowymaj napisał(a)

Pierwsze siewki zapewne pojawią się w ciągu tygodnia

Ja chcę spróbować wysiać jeżówki po raz pierwszy.
Ale ja wysieję prostu do gruntu.
a czy mi się uda,,, zobaczymy.

deszczowymaj 14:18, 20 lut 2020

GosiaZ napisał(a)
Asiu,
a znasz jakiś sklep z nasionami godny polecenia? Najbardziej interesują mnie pomarańczowe i białe a w sprzedaży są raczej tylko różowe.
Czy dużo masz roślinek z wysiewu? W sensie czy to się zawsze udaje ?

Ja nasiona kupuję zazwyczaj od osób prywatnych (na różnych grupach ogrodowych) czasami po prostu w sklepie ogrodniczym ..ale też wysiewam swoje nasiona zebrane z ogrodu ( i te zawsze wschodzą mi najlepiej)

Ciężko będzie z siewu uzyskać pomarańczowe jeżówki ,bo one zazwyczaj nie powtarzają cech rośliny matecznej .Najczęściej wychodzą właśnie różowe i białe (wysiane z białej odmiany)

Mi udało się uzyskać pomarańczowe po przez wysiew czerwonej odmiany także próbuj

A roślin w ogrodzie z wysiewu mam bardzo dużo ,najwięcej jeżówek ,werbeny,firletkę chalcedońską,przetaczniki,udało mi się wyhodować hosty to akurat zajęcie dla bardzo cierpliwych odętki,rudbekie..i wiele innych