Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Pszczelarnia 14:47, 06 mar 2020

Tylko dereń jadalny to ph niskie a borówki ph wysokie - drobna różnica.

Ale rabata jadalna brzmi dobrze i dobrze smakuje. I będzie dla nas wzorem.

antracyt 14:52, 06 mar 2020

Też z chęcią będę śledziła losy tej rabaty, przyda mi się inspiracja na nową część.
Magleska 15:08, 06 mar 2020

Asia ....szacun takie krzaki sama wytargać ,to można się wykończyć ….

rabata owocowa -dobrze brzmi ….rób -odgapię

ja mam coś takiego
przy siatce winogrona ,a przed nimi borówki i poziomki ….
mam w planie jeszcze malinotruskawki tam dosadzić ….

ps. różyczki obfocę ,ale ten tydzień mam mocno zabiegany i z doskoku na forum wpadam
buziaki
Basieksp 15:19, 06 mar 2020

Magleska napisał(a)
Asia ....szacun takie krzaki sama wytargać ,to można się wykończyć ….

rabata owocowa -dobrze brzmi ….rób -odgapię

ja mam coś takiego
przy siatce winogrona ,a przed nimi borówki i poziomki ….
mam w planie jeszcze malinotruskawki tam dosadzić ….

ps. różyczki obfocę ,ale ten tydzień mam mocno zabiegany i z doskoku na forum wpadam
buziaki

Masz już gdzieś posadzone malinotruskawki? Ja miałam, w mojej ocenie smak taki sobie, raczej bez smaku, wyrzuciłam, rok temu, ciągłe dorastają, ale to tylko moja ocena Pozdrawiam Basiek
Kasiek 19:46, 06 mar 2020

Joasiu i dziewczyny sledzace nasza rozmowe, na temat sadzenia roz Zapraszam tutaj,
na kilka slow dodatkowych, mysle ze i wyjasniajacych ten dylemat

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6483-bawarka?page=790
nicol21 20:21, 06 mar 2020

Się babo z łopatą porwałaś... na porzeczki No i fajnie! a co będą tam rosły, tu im lepiej jest.

O różach poczytałam, może kiedyś posadzę lepiej, bo teraz zwłaszcza te okrywowe to są za płytko posadzone i już. Kiedyś udało mi się chyba 2 szczepki zrobić, ale potem zabiłam jak już rozpoczynały rośnięcie w 2gim roku :/. Cóż - wygląda na to że lepiej idzie mi płacenie za nie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
sylwia_slomc... 20:49, 06 mar 2020

Czytam o napowietrzaniu róż......hmmmmm. Nigdy tego nie robiłam, nie robiła też moja babcia, ani mama, a Obie miały sporo róż w ogrodach i pięknie im rosły.
Nawet nie wiedziałam, że tak się robi....i skoro rosną dobrze to chyba nie będę sobie dodawała już roboty przy nich
Kasiek 20:53, 06 mar 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam o napowietrzaniu róż......hmmmmm. Nigdy tego nie robiłam, nie robiła też moja babcia, ani mama, a Obie miały sporo róż w ogrodach i pięknie im rosły.
Nawet nie wiedziałam, że tak się robi....i skoro rosną dobrze to chyba nie będę sobie dodawała już roboty przy nich

Sylwia, tez nie wiedzialam, a Ewa chyby tez nigdy o tym nie pisala, przynajmniej nie wyczytalam Czy robic? Nie wiem, moze ja sprobuje, ale skoro i tak pieknie rosna... Chociaz, po ilus tam rozmowach z ogrodnikami itp itd, poradzili mi, abym w glinie je napowietrzala Pomysle o tym...Jutro
Magleska 21:41, 06 mar 2020

Basieksp napisał(a)

Masz już gdzieś posadzone malinotruskawki? Ja miałam, w mojej ocenie smak taki sobie, raczej bez smaku, wyrzuciłam, rok temu, ciągłe dorastają, ale to tylko moja ocena Pozdrawiam Basiek

Basiek miałam kiedyś, ale przy tych ciągłych zmianach mi wyginęły.....
Mówisz, że takie sobie.... Hmm
To chyba tylko że 2 krzaczki posadzę na próbę
Anda 21:54, 06 mar 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Napowietrzam jak mi się przypomni Też nie uważam, że koniecznie trzeba to robić. Jeśli jednak róża słabuje, to napowietrzanie korzeni może ją wzmocnić. Najważniejsza dla róży jest gleba z humusem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies