Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Magara 22:52, 17 mar 2020

czytam, że u Asi zakupowo-wysyłkowe dyskusje
z jednej strony fajnie i super, ale weźcie po uwagę, że jest mega opóźnienie w dostawach, firmy kurierskie nie nadążają bo z uwagi na wirusa wszyscy wszystko kupują przez neta, środki czystości, drożdże, elektrornikę... dziś gadałam z kurierem jednej z firm, który do nas przywozi - mówi, że czegoś takiego co jest teraz to nie ma do czego przyrównać a parę dobrych lat pracuje
sama sporo kupuję w necie różnych domowych pierdółek typu kawa/kapsułki do zmywania czy inne i widzę jak się terminy dostaw wydłużają - kiedyś za dwa dni w paczkomacie teraz minimum siedem/dziesięć/czternaście...
a dla roślin - przetrzymanie w firmie kurierskiej kilka dni - wiadomo, dramat i deklaracja szkółki, że wyślą od ręki - no, w tej sytuacji też może niewiele znaczyć
to tyle moich przemyśleń
galgAsia 09:10, 18 mar 2020

Dlatego ja się wstrzymuję (oficjalnie to zdrowy rozsądek się nazywa ) z zamawianiem czegokolowiek. A taka jedna magnolka mi dziurę w brzuchu wierci
greg66 11:45, 18 mar 2020

Asiu ja kupowałem w zeszłym roku trawy na trawki.pl gość obeznany w temacie, odpowiedział na moje pytania mailowo, wprawdzie sadzonki nie były duze ale w trym roku już urosły tak z pięciokrotnie.
Natomiast Alb... raz się zawiodłem przysłali mi sporobulusy takie małe gównienka, że po dwóch latach nadal są .... małe pomimo, że trochę już urosły.
Ale ogólnie Alb... polecam też przy zakupie innych roślin.
Nowa12 20:57, 18 mar 2020

To prawda że oni wysyłają bardzo małe sadzonki i już teraz i byliny i trawy podczas gdy inni jeszcze czekają. Ale dzisiaj z nimi gadałam i powiedzieli że jeżeli by się coś nie przyjęło to oni bez problemu przyjmą reklamację. Ja jeszcze nigdy nie miałam z nimi problemu. Bardzo dobrze też pakują. Nigdy mi się nic nie zniszczyło w transporcie.
deszczowymaj 09:59, 19 mar 2020

kasiek napisał(a)
Będą wysyłać dopóki mają pracowników, bo teraz to pogrom się zrobił Jejku żeby ten koszar się skonczył, dobrze że człowiek może troche w ziemi pogrzebać by wciąż nie mysleć co sie dzieje...

Dzisiaj dostałam wiadomość, że w poniedziałek wysyłka mam nadzieje że szybciutko dojdzie ..

Ja zawsze byłam szczęśliwa jak mogłam jechać do ogrodu ..a teraz ..Jestem przeszczęśliwa choć na parę godzin można oderwać się od tego szaleństwa ..

Boję się,że może przyjść czas ,że i mnie i moją rodzinę dopadnie kwarantanna dwa tygodnie w bloku ,bez balkonu ,bez ogrodu ..ah.. a z drugiej strony zdrowie najważniejsze ..niech to wszystko się już skończy
deszczowymaj 10:01, 19 mar 2020

greg66 napisał(a)

Raczej na to nie licz. Sadzonki wysyłaja w miarę ładne ale ... malutkie, zresztą podobnie jak inni.

Grześ Ty to wiesz jak pocieszyć człowieka dzięki wiesz

deszczowymaj 10:02, 19 mar 2020

sarenka napisał(a)
Tą seslerie też chce, muszę pilnować żeby zobaczyć sadzonki u Ciebie

Jak przyjdą to na pewno pokażę miejscówkę już pod nie przyszykowałam
deszczowymaj 10:12, 19 mar 2020

Magara napisał(a)
czytam, że u Asi zakupowo-wysyłkowe dyskusje
z jednej strony fajnie i super, ale weźcie po uwagę, że jest mega opóźnienie w dostawach, firmy kurierskie nie nadążają bo z uwagi na wirusa wszyscy wszystko kupują przez neta, środki czystości, drożdże, elektrornikę... dziś gadałam z kurierem jednej z firm, który do nas przywozi - mówi, że czegoś takiego co jest teraz to nie ma do czego przyrównać a parę dobrych lat pracuje
sama sporo kupuję w necie różnych domowych pierdółek typu kawa/kapsułki do zmywania czy inne i widzę jak się terminy dostaw wydłużają - kiedyś za dwa dni w paczkomacie teraz minimum siedem/dziesięć/czternaście...
a dla roślin - przetrzymanie w firmie kurierskiej kilka dni - wiadomo, dramat i deklaracja szkółki, że wyślą od ręki - no, w tej sytuacji też może niewiele znaczyć
to tyle moich przemyśleń

Zmartwiłaś mnie koleżanko swoimi przemyśleniami ale z racji ,że jestem urodzoną optymistką liczę na to że paczuszka jednak dojdzie szybko

A tak od siebie dodam.. że zauważyłam praktycznie zerowy ruch kurierski w mojej okolicy.Zazwyczaj było tak ,że pod mój blok codziennie podjeżdżały kilka razy dziennie dostawy kurierskie a teraz w przeciągu tygodnia widziałam dosłownie jeden .
Zastanawiające jest to..? czy ludzie przestali robić zakupy przez internet ?a przecież jest/powinno być odwrotnie ..?
deszczowymaj 10:14, 19 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Dlatego ja się wstrzymuję (oficjalnie to zdrowy rozsądek się nazywa ) z zamawianiem czegokolowiek. A taka jedna magnolka mi dziurę w brzuchu wierci

Znowu Magnolka ? jaka ?
deszczowymaj 10:19, 19 mar 2020

greg66 napisał(a)

Natomiast Alb... raz się zawiodłem przysłali mi sporobulusy takie małe gównienka, że po dwóch latach nadal są .... małe pomimo, że trochę już urosły.
Ale ogólnie Alb... polecam też przy zakupie innych roślin.

Ja miałam podobną sytuacje z hakone (ale nie z albamaru) zamówiłam kilka sztuk ..przysłali kępki jednoźdźbłowe serio ..wszystkie padły poza jedną ta jedna ma już z 4 lata i dopiero w tamtym roku zaczęła wyglądać