Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 10:42, 23 mar 2020

zszywka napisał(a)

Ale nadzieja jest, nie mogę się poddać

Dzisiaj pierwszy raz moje wysiewy dostały biohumus ..pokrzywa oczywiście też
także jest szansa na obfite kwitnienie

Pozdrawiam cieplutko
galgAsia 11:20, 23 mar 2020

Wiesz, Asiul , nie gniewaj się, ale ja jednak podejmę trud wyhodowania własnej odmiany pokrzywy Może nie będzie taka wypasiona jak Twoja, ale moja własna
A może będzie taka fajna, że zrobimy krzyżówkę i zawojujemy świat…?
deszczowymaj 12:41, 23 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Wiesz, Asiul , nie gniewaj się, ale ja jednak podejmę trud wyhodowania własnej odmiany pokrzywy Może nie będzie taka wypasiona jak Twoja, ale moja własna
A może będzie taka fajna, że zrobimy krzyżówkę i zawojujemy świat…?

Asiulku moja kochana ,no powiedz ..jak ja bym mogła Tobie odmówić ? no próbuj ,próbuj

a materiał genetyczny masz ?

Być może będzie tak ,że pokrzywa stanie się tak samo popularna jak hortensje i trawy
a to wszystko dzięki Nam Czujesz to Asiu ?
galgAsia 13:11, 23 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)

Asiulku moja kochana ,no powiedz ..jak ja bym mogła Tobie odmówić ? no próbuj ,próbuj

a materiał genetyczny masz ?

Być może będzie tak ,że pokrzywa stanie się tak samo popularna jak hortensje i trawy
a to wszystko dzięki Nam Czujesz to Asiu ?
Nooo Nagroda na Zieleń to życie, wyróżnienie na Gardenii, listy pochwalne i spotkania w szkółkach... Eeech, to będzie życie...
No to do roboty kochana, bierzmy się do roboty
greg66 13:14, 23 mar 2020

Pozwolicie że się doczepię do Was, mogę rzeczoną pokrzywkę nosić z wystawy na wystawę, bo Wy przecież będziecie medalami obwieszone
galgAsia 13:16, 23 mar 2020

greg66 napisał(a)
Pozwolicie że się doczepię do Was, mogę rzeczoną pokrzywkę nosić z wystawy na wystawę, bo Wy przecież będziecie medalami obwieszone
No pewno, witaj w teamie POKRZYWA
deszczowymaj 14:07, 23 mar 2020

Ach Już czuję ten blask fleszy

Grzesiu ..stanowisko zaklepane ..będziesz naszym osobistym : Manager Team Green Pokrzywa pamiętaj..to zobowiązuje

Qurczę kochani ,żeby Nam tylko woda-sodowa do głowy nie uderzyła
Dorota123 15:54, 23 mar 2020

Wy się tu naśmiewacie z biednej pokrzywy, a u mnie ona w ciągłym użyciu. W maju zbieram zdrowe listki i suszę. Później mam do picia(dodaję miętę) ona oczyszcza organizm, do płukania włosów(bo po lekach mam bardzo byle jakie), świeżą zalewam wodą i mam nawóz do warzyw i kwiatów.

Tu jeśli ktoś chce poszerzyć swoją wiedzę o pokrzywie, a Ty Joanno posadź ją gdzieś będziesz miała na użytek własny.

https://www.medonet.pl/zdrowie,pokrzywa---wlasciwosci--zastosowanie--przeciwwskazania,artykul,1727668.html
galgAsia 17:27, 23 mar 2020

Dorotka, ja mam pokrzywy po kokardy i już się powoli przymierzam do nastawienia pierwszej gnojóweczki . Aaabsolutnie się z niej nie nabijam , suróweczki to już moja Mama wzbogacała listkami pokrzywy, i herbatkę sobie parzę...
Doceniam ją od bardzo dawna, ale i tak dziękuję, że zechciałaś nas naprostować Buziak
Ania111 17:43, 23 mar 2020

... u mnie nie chca rosnąć pokrzywy

.. Oj ja biedna