Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 17:30, 13 kwi 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Asiu u Ciebie wszystko tak szybko wystartowalo u mnie pączusie dopiero ledwo sie otwierają a lili to nawet nie widac z ziemi

Wiosna pomalutku się rozkręca z dnia na dzień coraz to więcej zieloności

Kasiulka ..coś mało Cię ostatnio na forum , co tam słychać w ogrodzie ?

deszczowymaj 17:33, 13 kwi 2020

sarenka napisał(a)

Dzięki za zdj, faktycznie lepiej ta sadzonka wygląda

Wszystko u Ciebie się obudzilo mnie olsnilor,że mimo,że ziemia wysuszona nie jest to jednak jest sucho- jak podlałam to dopiero wszystko ruszyło. Te nieszczęsne tulipany też

ja już od jakiegoś czasu biegam z konewką i podlewam to co wrażliwsze
deszczowymaj 17:38, 13 kwi 2020

Waclaw napisał(a)
coraz więcej wiosny u Ciebie

Progres jest a to najważniejsze

deszczowymaj 17:41, 13 kwi 2020

Nowa12 napisał(a)
Faktycznie ruszyło. Jakie juz hosty duże masz. U mnie jeżówki jeszcze nie wszystkie ruszyły. W zeszłym roku mi wypadła jedna. Ciekawe ile w tym roku?

U mnie też jeszcze nie wszystkie jeżówki pokazują kły
Ale na pewno wszystkie przezimowały i już startują ..pozwoliłam sobie pogrzebać w ziemi w celu poszukiwania oznak życia
GosiaZ 18:18, 13 kwi 2020

A co z dokarmianiem traw? Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką Miskantów ML i jednego jeszcze nieposadzonego Memory, sklep wysłał mi go przez pomyłkę zamiast ML. Planuję dokupić jeszcze rozplenice Hameln i Little Bunny. Przeczytałam różne fora ale nie wszystkie informacje są dla mnie jasne. Napisz proszę Asiu, a może ktoś jeszcze doradzi i pomoże, jak dokarmiasz swoje miskanty. Nie posiadam kompostu i nie użyłam go przy sadzeniu. Chodzi o nazwę konkretnego produktu, samo wyrażenie nawóz mineralny mi niewiele mówi. I jak go stosować.
Anda 18:29, 13 kwi 2020

Masz piekna wiosne, wszystko pelne energii startuje do zycia

Czy tiarelle tez sie tak wypietrzaja jak Heuchera?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nowa12 18:33, 13 kwi 2020

deszczowymaj napisał(a)

U mnie też jeszcze nie wszystkie jeżówki pokazują kły
Ale na pewno wszystkie przezimowały i już startują ..pozwoliłam sobie pogrzebać w ziemi w celu poszukiwania oznak życia

Jak ty to sprawdzasz?
deszczowymaj 18:37, 13 kwi 2020

GosiaZ napisał(a)
A co z dokarmianiem traw? Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką Miskantów ML i jednego jeszcze nieposadzonego Memory, sklep wysłał mi go przez pomyłkę zamiast ML. Planuję dokupić jeszcze rozplenice Hameln i Little Bunny. Przeczytałam różne fora ale nie wszystkie informacje są dla mnie jasne. Napisz proszę Asiu, a może ktoś jeszcze doradzi i pomoże, jak dokarmiasz swoje miskanty. Nie posiadam kompostu i nie użyłam go przy sadzeniu. Chodzi o nazwę konkretnego produktu, samo wyrażenie nawóz mineralny mi niewiele mówi. I jak go stosować.

Ja jakoś szczególnie moich traw nie dokarmiam ..wiosną sypię po garści azofoski ,później jak mam ..to podleje gnojówką z pokrzyw i tyle
deszczowymaj 18:41, 13 kwi 2020

Anda napisał(a)
Masz piekna wiosne, wszystko pelne energii startuje do zycia

Czy tiarelle tez sie tak wypietrzaja jak Heuchera?

Tiarellę mam już kilka sezonów i nic takiego nie zauważyłam

Tylko ciekawostka taka ,że w miejscu bardziej słonecznym słabo się rozrasta a w półcienistym pięknie zadarnia
Anda 18:44, 13 kwi 2020

deszczowymaj napisał(a)

Tiarellę mam już kilka sezonów i nic takiego nie zauważyłam

Tylko ciekawostka taka ,że w miejscu bardziej słonecznym słabo się rozrasta a w półcienistym pięknie zadarnia

Z tego co wiem one lubia polcien lub cien, a nie slonce Mocno zadarnia? Bo mnie zurawki tym wypietrzaniem wkurzaja, a tiarelle na dodatek slicznie kwitna

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies