Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Anda 10:35, 24 paź 2019

Jeżówki lepiej kiełkują, jeśli nasiona są przechowywane w chłodzie. Można je też wysiać już jesienią i postawić na zewnątrz, w cieniu, z dobrym drenażem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
deszczowymaj 10:40, 24 paź 2019

galgAsia napisał(a)
Asiek, zakupy przednie W sam raz na zakończenie sezonu.

Taaa taka kropka nad i

w sumie to nie miałam zamiaru (teraz) nic kupować ale...siedziałam sobie przed kompem..smutna zła rozgoryczona problemami życia codziennego ..i tak sobie pomyślałam,że na poprawę humoru wejdę na stronę jednej ze szkółek i tylko popatrzę na drzewka
No ale jak już tam byłam,to nie wypadało wyjść z pustymi rękoma ..wiesz zasady savoir vivre
deszczowymaj 10:45, 24 paź 2019

Anda napisał(a)
Jeżówki lepiej kiełkują, jeśli nasiona są przechowywane w chłodzie. Można je też wysiać już jesienią i postawić na zewnątrz, w cieniu, z dobrym drenażem.

Ewuś ja wszystkie nasiona potraktowałam w ten sam sposób (wszystkie poddałam stratyfikacji) i tylko te kupne bardzo słabo wzeszły ..na całe opakowanie nasion dosłownie z trzy sztuki
deszczowymaj 10:47, 24 paź 2019

Kasiolaaa napisał(a)
haha tesciowej dalam kupne nasiona to tez jej zadna nie wykielkowala wiec chyba to nie tylko nas sie tyczy to chyba z nami jeszcze nie jest tak tragicznie hyhy

Kasieńko czyżby cieszył Cię fakt,że teściowej nic nie wyrosło z nasionek
Anda 10:53, 24 paź 2019

deszczowymaj napisał(a)

Ewuś ja wszystkie nasiona potraktowałam w ten sam sposób (wszystkie poddałam stratyfikacji) i tylko te kupne bardzo słabo wzeszły ..na całe opakowanie nasion dosłownie z trzy sztuki

Słaba jakość, przeterminowane, kiepski sprzedawca źle je przechowywał. Tak to sobie tłumaczę, bo z Twoim doświadczeniem na pewno zrobiłaś wszystko dobrze.

Moje nasiona kupuję w specjalistycznych sklepach, bo do tych marketowych nie mam zaufania.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dorii 12:51, 24 paź 2019

Siałam jeżówki z kupnych nasion i mimo że pierwsze siałam w lipcu w warzywniaku a tam mam kiepską ziemię to miałam sporo sadzonek. W tym roku posiałam do dużej donicy i przykryłam folią, również sporo wyrosło. Za to ostróżki i naparstnice mnie nie lubią.
galgAsia 12:56, 24 paź 2019

deszczowymaj napisał(a)

Taaa taka kropka nad i

w sumie to nie miałam zamiaru (teraz) nic kupować ale...siedziałam sobie przed kompem..smutna zła rozgoryczona problemami życia codziennego ..i tak sobie pomyślałam,że na poprawę humoru wejdę na stronę jednej ze szkółek i tylko popatrzę na drzewka
No ale jak już tam byłam,to nie wypadało wyjść z pustymi rękoma ..wiesz zasady savoir vivre

O matko, gdybym ja była tak dobrze wychowana... to u mnie byłby już busz nie do przejścia
Ania111 13:01, 24 paź 2019

deszczowymaj napisał(a)

Aniu tak tylko teraz Ci się wydaje ja ostatnio przesadzając jeżówki.. po raz pierwszy pomyślałam ,że chyba jednak mam ich za dużo To jest tzw.Klęska urodzaju

Ja liczę na taki urodzaj na wiosnę
W tym roku na parapetach będą królować zimą jezówki ,
zamiast sadzonki pomidorów

oj czyje ,że będzie wojna o parapet
Misia 16:18, 24 paź 2019

Dorii napisał(a)
Siałam jeżówki z kupnych nasion i mimo że pierwsze siałam w lipcu w warzywniaku a tam mam kiepską ziemię to miałam sporo sadzonek. W tym roku posiałam do dużej donicy i przykryłam folią, również sporo wyrosło. Za to ostróżki i naparstnice mnie nie lubią.

Naparstnicami się chętnie podzielę, mam tyle siewek przed domem że jak rzęsa wodna wygląda
deszczowymaj 17:33, 24 paź 2019

Anda napisał(a)

Słaba jakość, przeterminowane, kiepski sprzedawca źle je przechowywał. Tak to sobie tłumaczę, bo z Twoim doświadczeniem na pewno zrobiłaś wszystko dobrze.

Moje nasiona kupuję w specjalistycznych sklepach, bo do tych marketowych nie mam zaufania.

Ewuś z tym moim doświadczeniem to wiesz..jeszcze tak różnie ale staram się jak mogę