Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 22:54, 13 cze 2020

Ania111 napisał(a)

Asiu ,

jaka fajna szklarenka
i jaki porządeczek ,
fiu , fiu ,
widzę ,że profeska

Eee tam profeska ..mój pierwszy raz szklarenkowy

jak na razie zadziwia mnie tempo wzrostu ..sałata w gruncie mini pici a ta w szklarence już do zjedzenia to samo szpinak ..mniam
deszczowymaj 22:56, 13 cze 2020

greg66 napisał(a)
Aśka już wszędzie się czeka, moje jeżówki od Godlewskiego czekają w zielonychprogach już ponad tydzień, może we wtorek wyślą, tak mówią ale w zeszłym tygodniu też tak mówili

Też chciałam zamówić jeżówki ,bo u mnie w sklepach/szkółkach to wiesz ..tylko białe i różowe no ale gdzie tu zamawiać ..
deszczowymaj 23:09, 13 cze 2020

Kawa napisał(a)
o kurcze Joasia w lipcu dostaniesz hehe trochę długo..
tomatoł i reszta warzywek super

Ehhh tak długo jeszcze nie czekałam ..no nic ,może przyjdą super ekstra wypasione wielkie sadzony

Tomatoły rosną ..a tak w ogóle to miałam zamiar prowadzić je tak super profesjonalnie na jednym pędzie w pełnym pionie i takie tam ale oczywiście zagapiłam się z obrywaniem bocznych pędów i już niektóre mam w formie krzaczastej
deszczowymaj 23:10, 13 cze 2020

Katte napisał(a)
Wow ! Zaglądam , a tu takie rzeczy się wyprawia !
Popełniłaś bardzo elegancki foliaczek .
A w środku jak elegancko nawet jest kfiat

Ha ha nawet tszy kfiaty
deszczowymaj 23:14, 13 cze 2020

Basia_KRK napisał(a)

Rany, u mnie podobna sytuacja z nimi Strasznie niefajnie wyszło, szkoda, że od razu nie informowali o takich problemach w realizacją zamówień. Z tym, że ja już nie chcę tych roślin, większość to wiosenne sadzonki.. tak długo czekałam, aż udało mi się większość zakupić w innych miejscach, ciekawe jak podejdą do tego, jak im napiszę, że rezygnuję i proszę o zwrot opłaconych paczek..

Tak mogli od razu napisać : czas wysyłki dwa miesiące to bym sobie dzielżany i chryzantemy zamówiła a nie kwiaty letnie
deszczowymaj 23:16, 13 cze 2020

Johanka77 napisał(a)
łolaboga! tu też bodziszki!

A pewnie że tak
deszczowymaj 23:26, 13 cze 2020

I teraz czas na sprawy które mnie wykańczają ..Mam dość mam dość mam dość

Mam tyle robactwa w ogrodzie , że chyba mogę atlas zakładać ..w życiu czegoś takiego nie widziałam .Prawie każda roślina chora ..mszyce,mrówki,meszki,glizdy,gąsienice takie małe puszyste co zżerają rośliny..muszki małe z białym futerkiem niewiarygodne ..wata cukrowa na liściach,grzyby i nie wiem co jeszcze

Dziś moja cierpliwość się skończyła,skończyła się po raz już któryś ..ale dzisiaj skończyła się bardziej niż wcześniej

Zrobiłam kolejny oprysk ze skrzypu ale takiego co już stoi kilka dni ..smród okropny bleee pół wiochy przeze mnie oddychać nie mogło 8l poszło na rośliny ..opryskałam chyba wszystko jak leci ..mam nadzieję ,że rośliny przeżyją (są już lekko popalone po wcześniejszym oprysku)
deszczowymaj 23:38, 13 cze 2020

Mam kilka zdjęć chorowitków..
Jeżówki wszystkie chore,podgryzane przez mszyce muszki i jakieś gąsienice i ślimaki

Wszystkie tak wyglądają albo gorzej
deszczowymaj 23:44, 13 cze 2020

Różyczka ..chyba jakiś grzyb

Tą też coś podgryza

Powojnik stan krytyczny..obstawiam grzyba ,mimo wszystko kwitnie biedak

Koniec niemiłych widoków ..nie robiłam zdjęć wszystkiego ale najgorzej chyba wyglądają sadźce i pissardii,szmaragdy też się załapały
Magara 23:47, 13 cze 2020

Aśka, pełno wszystkiego złego wszędzie - pewnie to ta "zima"
U mnie meszki, mszyce z mrówkami po rękę, ślimaki i robactwa wszelkiego pełno wszędzie, że o natrętnych muchach i gzach nie wspomnę
A skrzyp - wg moich notatek to on na choroby grzybowe, na robale chyba nie działa... Na robale to prędzej preparaty z czosnku, cebuli, wrotyczu
Dziś naparem z cebuli bób pryskałam
Na ślimaki zastawiałam pułapki z piwem - dobre efekty ale już dwie żaby utopione, a że żab mi szkoda więc chyba odpuszczę...
A tak w ogóle to wniosek mi się nasuwa taki, że eko ogród i eko uprawa warzyw to jest mega wysiłek i mordęga - i chyba nigdy nie uwierzę, że jak ktoś sprzedaje ekowarzywa to one są faktycznie eko Opłacalne to nie jest wcale biorąc pod uwagę siły i środki jakie należy w taką eko-uprawę włożyć