Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 18:32, 15 cze 2020

greg66 napisał(a)
Jeżówki też mam podobne ale już kwiaty idą to może będzie ok.
Też mszyc jak nasr...ł u mnie, mam taka 30 letnia sliwę, pyszne owoce ale ona teraz jest jasno zielona tyle tego tałatajstwa tam jest, nawet tawuły zaatakowały.

Jeżówki na pewno dadzą radę ..to twarde sztuki

U mnie owocowe też chorują ehhhh ..
deszczowymaj 18:35, 15 cze 2020

Katte napisał(a)

Kochana nie jesteś sama , u mnie też jeżówki chorują - opryskałam Decisem mocno skondensowanym i od razu ruszyły .
Ale jesli ktoś mówi że trawy nie chorują , to mam trzy rachityczne trzcinniki Overdam musiałam je znowu ściąć przy ziemi , bo mszyca go prawie zabiła ☹️. Tak mszyca całe długie liscie były oblepione !
Tak to jest dobijające że tyle wysiłku przy pielęgnacji , jakiś szajs potrafi zniszczyć w parę dni.

W czosnkach między łodygami setki jak nie tysiące jajeczek muchówek co szatkują cebulowe - też polałam chemią zanim sie wykluły .

Zima byle jaka to przetrwały w ziemi ....

Masakra tego roku , trzymaj się - ściskam i spokoju życzę

No jak już nawet trawy chorują .. masakra

Ja dwa dni temu zrobiłam drugi oprysk ze skrzypu,ale takiego już lekko odstajałego smród jak diabli wszystko pryskałam jak leci ,wszystko ..nawet siebie
deszczowymaj 18:38, 15 cze 2020

Basieksp napisał(a)
Bodziszek mam podobny, jak nie taki sam, tyle że mój trochę starszy piękna ta różyczka

Bodziszek to mój pierwszy bodziszek i już go uwielbiam , piękny ma kolor ..aż świeci

Różyczka to była taka bida ,kupiona kilka lat temu (w sklepie,owad w kropki) a teraz taki wielkolud większy ode mnie
Ania111 20:55, 15 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)
I takie tam ..

Asiu ,
Pięknie ,
znajome roślinki
KasiaBawaria 08:18, 16 cze 2020

U mnie masakra z mszyca sa wszedzie.
Mgduska 09:02, 16 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Goździka pokażę oczywiście

U nas cały maj deszczowy ..bardzo deszczowy i chyba dlatego te różne choróbska się namnożyły

Drugi raz zrobiłam oprysk ..ze skrzypu ..na razie widzę ,że mrówek jest o wiele mniej a to już cieszy , czy mszyce się wyniosą? zobaczymy. noo i ogród mój śmierdzi strasznie

Hmmm, ale jaka satysfakcja, tak zasmrodzić nie każdy potrafi
Ja też potrafię! W szklarni podlałam pomidory papu z żywokostu, zapaszek uwięziony w niewielkiej przestrzeni jest skondensowany i daje się podziwiać dłuższy czas. Każdego odwiedzającego zapraszam do szklarni - oczywiście tylko jeśli dobrowolnie chce się zaciągnąć zapachem prawdziwej wsi, rarytas w końcu!
Ale Ci powiem, w ramach przechwałek, że smrodu gnojówki z obornika granulowanego nic nie przebije, raz zrobiłam i więcej się nie zdobyłam na ten wyczyn, to jest dopiero esencja...
antracyt 09:29, 16 cze 2020

To może nie robiłaś gnojowki ze świeżego obornika Mój mąż jest mistrzem w jej produkcji
popcorn 09:45, 16 cze 2020

Ale masz cudnie!!!

Trzcinniki u mnie też chorowały, wyleczyłam się skutecznie i już nie chcę. Jak nie robale to rdza i tak w kółko.

Jeżówki sobie radzą, część będzie może nawet miała po jednym kwiatku, zobaczymy co za jedne, ale się cieszę!
buziaki
Mgduska 10:29, 16 cze 2020

antracyt napisał(a)
To może nie robiłaś gnojowki ze świeżego obornika Mój mąż jest mistrzem w jej produkcji

Podpuszczasz mnie
Się nie dam, w swojej okolicy pozycję miszcza mam ugruntowaną
Kasiolaaa 10:34, 16 cze 2020

u mnie tez w tym roku masakra z mszycą juz tyle razy opryski robilam ze to w glowie sie nie miesci a tu cos czuje ze konca niema