Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 11:11, 13 lip 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kobieto graby z gołym korzeniem kupisz na All.... lub w nadleśnictwie naprawdę po parę groszy( lepiej wziąć więcej i wsadzić w warzywniku np na przechowanie gdyby coś się nie przyjęło w planowanym miejscu będzie na podmianę ja nie wzięłam i potem uzupełniałam darowanym bukiem( nie polecam bo różnie startują i wiosną długo to widać)Cisy kupowałam przez All zapakowane były tragicznie, ale przyjęły się pierwszorzędnie i rosną w oczach, pogrzebię, jak znajdę gdzie podrzucę Ci namiar
choć wydaje mi się, że wizualnie w "sielskich" ogrodach cis mniej pasuje niż graby, ale za to jest zimozielony. Kondzio i A... mi mówili, że w Anglii taki grabowy lub bukowy żywopłot potrafią utrzymywać na szerokość max 20-30 cm, ale Anglicy to mistrzowie, ja się za późno dowiedziałam bo bym wolała taki wąziutki

Dzięki kobietko no właśnie w grabach kusi mnie to że można bardzo w ryzach je utrzymać taki 30cm byłby idealny i
bardzo podobają mi się ich gałęzie ..takie pofalowane
sylwia_slomc... 11:16, 13 lip 2020

Buuuu nie znalazłam, a jak szukałam do ubezpieczyciela to mi samo w ręce lazło
Basieksp 11:25, 13 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)
Trochę koloru

Ja bym powiedziała że dużo koloru bardzo ładnie Ci wszystko zakwitło lilie i cała reszta
Dominika11 11:29, 13 lip 2020

kolory piekne w ogrodzie

a jak tam prace ???
Juzia 11:48, 13 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)

Hehe ten biały kleksik Cię drażni ?

Też. Ale wsiały mi się też z takimi długimi kwiatostanami. Długie, wąskie... mniej kwiecia.
Drażnią
deszczowymaj 13:14, 13 lip 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Buuuu nie znalazłam, a jak szukałam do ubezpieczyciela to mi samo w ręce lazło

Nie szukaj chyba jednak graba se posadzę
deszczowymaj 13:15, 13 lip 2020

Basieksp napisał(a)

Ja bym powiedziała że dużo koloru bardzo ładnie Ci wszystko zakwitło lilie i cała reszta

Lilie rosną u mnie jak głupie ..z roku na rok coraz to ich więcej chyba lubią tą moją glinę
deszczowymaj 13:20, 13 lip 2020

Dominika11 napisał(a)
kolory piekne w ogrodzie

a jak tam prace ???

ehhh.. przekopałam całą rabatę ze wszystkim co tam miałam i teraz czekam aż się przegryzie ..jeszcze na pewno dorzucę dobrej ziemi ( skąd ją wziąć ? wszędzie tylko torf) drobnej kory i myślę że będzie ok .Chciałam już zaraz przesadzać rośliny ale dziewczyny Tu mnie hamują mają rację oczywiście ..chyba jednak poczekam, na jesień posadzę żywopłot grabowy ,reszta wiosną ..a w między czasie wezmę się za następne wykopki

doła dzisiaj mam strasznego jak chyba większość z Nas ..smutek,żal i rozczarowanie ..a miało być tak pięknie ehhhhh
Dominika11 13:30, 13 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)

ehhh.. przekopałam całą rabatę ze wszystkim co tam miałam i teraz czekam aż się przegryzie ..jeszcze na pewno dorzucę dobrej ziemi ( skąd ją wziąć ? wszędzie tylko torf) drobnej kory i myślę że będzie ok .Chciałam już zaraz przesadzać rośliny ale dziewczyny Tu mnie hamują mają rację oczywiście ..chyba jednak poczekam, na jesień posadzę żywopłot grabowy ,reszta wiosną ..a w między czasie wezmę się za następne wykopki
tez uważam, żeby poczekać i na spokojnie - znam to z praktyki

deszczowymaj napisał(a)
doła dzisiaj mam strasznego jak chyba większość z Nas ..smutek,żal i rozczarowanie ..a miało być tak pięknie ehhhhh
no cóż nie mozna mieć wszystkiego
Basieksp 15:09, 13 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)

Lilie rosną u mnie jak głupie ..z roku na rok coraz to ich więcej chyba lubią tą moją glinę

U mnie podobnie, ciężka zbita ziemia, chyba podobny klimat bo i kwitnie wszystko o podobnym czasie