Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 16:32, 22 lip 2020

Mgduska napisał(a)
A myślisz, że od drylownicy mniej czerwonych dekoracji na ścianach? Za to dodatkowo trzeba myć drylownicę
Ja tam robię nożykiem

No to podziwiam Cię bardzo.. Szacun i ukłony ja nożykiem tylko kilka sztuk zrobiłam i myślałam ,że coś mnie strzeli
Dorii 16:39, 22 lip 2020

Jak mieszasz z wodą to spoko choć najlepiej po prostu wodę.

Przestój bo to się rozpada jak już się wezmę a to gdzieś jedziemy a to urodziny młodego za pasem i dom muszę odgruzować. Do tego czekamy na legary i bierzemy się za taras. Ale jak to zrobimy to chociaż jakiś postęp będzie.
Heh, najchętniej bym wysłała gdzieś na tydzień ekipę to może bym coś popchnęła jak by nie padało oczywiście.
sylwia_slomc... 16:52, 22 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)

Ta czerwień papayi daje po oczach cudna jest

Kociak to tylko jeden z trzech reszta nie dała się sfocić ..małe to słodkie ,gorzej jak urosną ..pewnie będą mi srakać w ogrodzie chyba że się wyniosą .hmm

a ciekawe bo nasturcja czerwona była słodsza od tej morelowo-różowej nie wiem czy faktycznie tak jest ..czy to tylko efekt koloru bo zazwyczaj jak czerwone to słodkie

Na pewno różnią się smakiem bo liliowce też się różnią smakowo
Kasya 17:57, 22 lip 2020

Mgduska napisał(a)
A myślisz, że od drylownicy mniej czerwonych dekoracji na ścianach? Za to dodatkowo trzeba myć drylownicę
Ja tam robię nożykiem

I do tego duzo pestek przelatuje
Makao_J 19:38, 22 lip 2020

Drylujesz wiście na kompoty?
sylwia_slomc... 21:05, 22 lip 2020

To nie kompoty

Asia Powiedz mi czy to jest możliwe żeby jeżówka posadzona z sadzonki po urośnięciu i zbudowaniu krzaczka kwitła trzema różnymi kwiatkami???
Jedne są zielonkawe z podkręconymi płatkami, drugie normalne różowe, a trzecie różowe z końcóweczkami zielonymi. Sadziłam sadzonkami cztery jeżówki w donicy i w jednej mam takie cuda....
Fotki jeszcze w aparacie mam, ale pewnie na dniach będę zrzucać na lapka to pokażę i zawołam.
Makao_J 21:30, 22 lip 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
To nie kompoty.

A co? Dżemy?

Ja dryluję wiśnie jak wiśniówkę robię. Do kompotów to całe z pestkami więc dopytuję do czego on dryluje je? Wygląda jak kompot.
sylwia_slomc... 21:45, 22 lip 2020

Ja dryluję na konfitury i to chyba też one tyle, że z żelfixem lub cukrem żelującym. Ja konfiturę robię z samych owoców i cukru. Żadnych żelujących substancji nie daję, latami może leżeć nic się z nią nie stanie, ale jest bardzo słodka, trzeba lubić
KasiaBawaria 08:03, 23 lip 2020

Wlasnie mialam o tym mleku pisac, bo koty nie trawia laktozy, nie wolno im dawac mleka, tylko wode
pieknie jezowkowo u ciebie i cudne plony.
Mgduska 08:40, 23 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)

No to podziwiam Cię bardzo.. Szacun i ukłony ja nożykiem tylko kilka sztuk zrobiłam i myślałam ,że coś mnie strzeli

Kwestia wprawy Niektórym dobrze się robi wsuwką do włosów, co kto lubi.
Mistrzostwem (moim) było drylowanie czeremchy, hehehe, na szczęście bardzo niedużo tego było, na maleńką naleweczkę w małpce