Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 10:11, 02 wrz 2020

Waclaw napisał(a)

Prawdziwa ogrodniczka: nawet śni o rabatach

popcorn 10:22, 02 wrz 2020

Asia pokazuj jak Ci tam idzie Wszystko mi się już śniło ale nigdy ogród, rabatki czy rozsadzaine brunnery
deszczowymaj 10:37, 02 wrz 2020

popcorn napisał(a)
Asia pokazuj jak Ci tam idzie Wszystko mi się już śniło ale nigdy ogród, rabatki czy rozsadzaine brunnery

Jak na razie to nic mi nie idzie ostatnio to tylko takie małe przesadzanki ..a od dwóch dni nie byłam na działce ..może dzisiaj podjadę

szkoła się zaczęła , wielkie przygotowania z tym związane pierwsze zebranie już mam za sobą , ogród chwilowo na bok

Cały czas pada ..a mam jeszcze masę darni do zerwania .. ehh nie lubię babrać się w błocie ale chyba nie będzie wyjścia

Myślę zamówić w końcu sadzonki grabów ..teraz dobry czas

tylko ile sadzonek ? co ile sadzić na żywopłocik ? co 20cm? może 30cm? rabata długa na 11m
sylwia_slomc... 12:11, 02 wrz 2020

deszczowymaj napisał(a)

Już nie raz miałam tak ,że przez myśli rabatowo-tetrisowe spać nie mogłam no cóż

ale ostatnio miałam taki sen : śniła mi się wielgachna rabata a na niej tylko stipa i Bergenia (ta o wielkich liściach ) sadzone na mijankę mówię Wam coś pięknego
Niby rośliny na dwa skrajnie różne stanowiska, ale razem mogłyby świetny efekt robić
Basieksp 12:25, 02 wrz 2020

Kurcze ale fajne sny macie ja chyba jeszcze nie "dorosłam" do tytułu prawdziwej ogrodniczki bo mój ogrod mi się nie śnił
galgAsia 12:29, 02 wrz 2020

Asiul, a Ty miałaś jakiegoś plana na tę rabatę w sensie nasadzeń? czy paczysz i sadzisz, co Ci wejdzie pod rękę
Tak siem dopytowywuję, bo nie mogę się doszukać. A dopadł mnie grujecznik, ułapił za nóżkę i żyć nie daje Więc szukam gotowców do skomponowania
deszczowymaj 12:46, 02 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Niby rośliny na dwa skrajnie różne stanowiska, ale razem mogłyby świetny efekt robić

Sylwia mówię Ci wyglądały bosko może to sen proroczy

deszczowymaj 12:48, 02 wrz 2020

Basieksp napisał(a)
Kurcze ale fajne sny macie ja chyba jeszcze nie "dorosłam" do tytułu prawdziwej ogrodniczki bo mój ogrod mi się nie śnił

Oj nie smutaj bo jak się okazuje to chyba tylko ja mam takie sny
Basieksp 12:56, 02 wrz 2020

deszczowymaj napisał(a)

Oj nie smutaj bo jak się okazuje to chyba tylko ja mam takie sny

Mamy kościół z "melodyjkami" w sąsiedztwie i bimbanie od 6 tej rano do 22 co godzinę plus jakieś tam melodyjki o 12 pewnie dlatego moje sny nie są takie fajne
deszczowymaj 13:04, 02 wrz 2020

galgAsia napisał(a)
Asiul, a Ty miałaś jakiegoś plana na tę rabatę w sensie nasadzeń? czy paczysz i sadzisz, co Ci wejdzie pod rękę
Tak siem dopytowywuję, bo nie mogę się doszukać. A dopadł mnie grujecznik, ułapił za nóżkę i żyć nie daje Więc szukam gotowców do skomponowania

A więc tak ..dziewczyny mi tu podpowiedziały jak posadzić miskanty i hortki ..na początku chciałam je posadzić w lini ..rozciągnąć je na całą rabatę ,ale jednak nie byłby to dobry pomysł

..więc posadziłam je według wskazówek tu uzyskanych ..ale oczywiście musiałam ciut inaczej bo wiadomo że na papierze to wszystko wygląda inaczej niż w rzeczywistości i to My same wiemy najlepiej jaki efekt chcemy uzyskać ..co przysłonić a co nie

na tej nowej rabacie brakuje jeszcze sporo bylin i tam gdzie jest grujecznik miały być trzy hortki , jest jedna i miejsca na więcej raczej nie ma
są trzy miskanty ..które na razie wyglądają dziwacznie , otaczają Grujecznika który jeszcze nie jest zbyt wielki
Ta tujka wylatuje , lobelie też ..chce dosadzić przy miskantach rozplenice ,niżej po całości kocimiętki i bodziszki aaa i czyściec w większej ilości no i to tyle ..

Asiul bierz tego Grujecznika