Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 13:11, 02 wrz 2020

Basieksp napisał(a)

Mamy kościół z "melodyjkami" w sąsiedztwie i bimbanie od 6 tej rano do 22 co godzinę plus jakieś tam melodyjki o 12 pewnie dlatego moje sny nie są takie fajne

hmm a może przed snem pooglądaj sobie zdjęcia pięknych ogrodów ..np. tu na Ogrodowisku na bank jakiś kwiatek Ci się przyśni
Basieksp 13:14, 02 wrz 2020

deszczowymaj napisał(a)

hmm a może przed snem pooglądaj sobie zdjęcia pięknych ogrodów ..np. tu na Ogrodowisku na bank jakiś kwiatek Ci się przyśni

Maję w ogrodzie
popcorn 13:28, 02 wrz 2020

deszczowymaj napisał(a)

Jak na razie to nic mi nie idzie ostatnio to tylko takie małe przesadzanki ..a od dwóch dni nie byłam na działce ..może dzisiaj podjadę

szkoła się zaczęła , wielkie przygotowania z tym związane pierwsze zebranie już mam za sobą , ogród chwilowo na bok

Cały czas pada ..a mam jeszcze masę darni do zerwania .. ehh nie lubię babrać się w błocie ale chyba nie będzie wyjścia

Myślę zamówić w końcu sadzonki grabów ..teraz dobry czas

tylko ile sadzonek ? co ile sadzić na żywopłocik ? co 20cm? może 30cm? rabata długa na 11m

Asia no cośty, dużo rzadziej. Kupiłabym 25 grabów z gołym korzeniem i posadziła co pol metra, a za parę lat wykopała i przeadziła co drugiego To drzewa, do tego szybko rosną!

Tylko ciąć trzeba 2-3x w sezonie...

pozdro
popcorn 13:30, 02 wrz 2020

Ja też czekam aż obeschnie, zbieranie rozmiękłych malin jest słabe już, a co dopiero babranie się w błocie. Ogrodowanie ma być fajnie, daj sobie na wstrzymanie, spokojnie! Wszystko obeschnie, a na graby tez jeszcze dobry miesiąc jeśli nie dwa, zależy jaki będzie wrzesień, powinny im liście zbrązowieć i opadać...

KasiaBawaria 15:08, 02 wrz 2020

deszczowymaj napisał(a)

A Tobie nie śnią się rabatki ?

Rzadko ale czasem sie zdarzy
sylwia_slomc... 17:52, 02 wrz 2020

deszczowymaj napisał(a)

Jak na razie to nic mi nie idzie ostatnio to tylko takie małe przesadzanki ..a od dwóch dni nie byłam na działce ..może dzisiaj podjadę

szkoła się zaczęła , wielkie przygotowania z tym związane pierwsze zebranie już mam za sobą , ogród chwilowo na bok

Cały czas pada ..a mam jeszcze masę darni do zerwania .. ehh nie lubię babrać się w błocie ale chyba nie będzie wyjścia

Myślę zamówić w końcu sadzonki grabów ..teraz dobry czas

tylko ile sadzonek ? co ile sadzić na żywopłocik ? co 20cm? może 30cm? rabata długa na 11m

Ja sadziłam co 25 cm Zadowolona jestem z efektu
zszywka 18:24, 02 wrz 2020

Nie wiem czemu ale uśmiałam się czytając wasze komentarze
Asiu idziesz jak burza z tą rabatą, ja wzięłam się za przerabianie wieloryba ale jak na razie wywalilam większość roślin i obkopałam kształt rabaty. Taka fasola ze ścieżka
A Twoje jeżówki pięknie świeca
andzia458 19:49, 02 wrz 2020

Ja początkująca jestem ale nakręcona i miewam już ogrodnicze sny.
zszywka 20:46, 02 wrz 2020

Mi się jeszcze nie śnią ogrodowe rzeczy, myśle ze chyba nie jest ze mną tak źle albo wręcz przeciwnie
deszczowymaj 11:49, 04 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja sadziłam co 25 cm Zadowolona jestem z efektu

Dzięki Sylwia

chyba pójdę na kompromis i posadzę co 35cm