Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

andzia458 21:57, 28 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)
Wiecie co ..przespałam się z tą myślą o Brunnerze i doszłam do wniosku ,że ona rozmnaża się także z kawałków pędów/korzonków które po wykopaniu kępy mogą pozostać w ziemi ..bo niektóre nowe sadzonki są już naprawdę wielkie a inne malutkie . Wątpię żeby z nasion w 4 miesiące urosła taka wielka sadzonka

Ot taka myśl

I to jest to coś- śpisz i myślisz o brunnerze.
kasiek 08:09, 29 sie 2020

No faktycznie kółeczko niewielkie, ale po ogrodowisku nie da się poprzestać na małych rabatkach Pieknie połączyłaś tam roslinki, teraz jest widok
gosika67 14:50, 29 sie 2020

No no brunera własna. U mnie wysiały się perukowce, berberysy i krzewuszki. Muszę podglądać swoje brunery. Pozdrawiam.
deszczowymaj 18:59, 31 sie 2020

andzia458 napisał(a)

I to jest to coś- śpisz i myślisz o brunnerze.

Już nie raz miałam tak ,że przez myśli rabatowo-tetrisowe spać nie mogłam no cóż

ale ostatnio miałam taki sen : śniła mi się wielgachna rabata a na niej tylko stipa i Bergenia (ta o wielkich liściach ) sadzone na mijankę mówię Wam coś pięknego
deszczowymaj 19:05, 31 sie 2020

kasiek napisał(a)
No faktycznie kółeczko niewielkie, ale po ogrodowisku nie da się poprzestać na małych rabatkach Pieknie połączyłaś tam roslinki, teraz jest widok

jak dobrze że jest Ogrodowisko ..bo w przeciwnym razie bym się tak bujała z tą mini okrągłą rabatką i pewnie byłabym z niej mega dumna nie mając bladego pojęcia o tym,że może być lepiej
deszczowymaj 19:10, 31 sie 2020

gosika67 napisał(a)
No no brunera własna. U mnie wysiały się perukowce, berberysy i krzewuszki. Muszę podglądać swoje brunery. Pozdrawiam.

Ja nawet nie wiem jak wygląda siewka krzewuszki pewnie je wyrywam ale za to znalazłam jedną siewkę pęcherznicy i siewkę cisa (którego nie mam w ogrodzie ) pewnie ptaszki nasionko przyniosły ..i chwała im za to , mogły by tak więcej podrzucić

Odpozdrawiam
deszczowymaj 19:15, 31 sie 2020

galgAsia napisał(a)
Asiulku, piknie będzie, wiesz Już jest
A ja mam drugi sezon brunery i raczej nie znalazłam siewek, więc podejrzewam, że to korzeniowe sadzonki. Niezłe przedszkole

Dzięki Asik

ale wiesz .. teraz niby jestem prawie zadowolona z tej nowej rabaty , no wiadomo jeszcze troszkę muszę tam dosadzić , ale zarys ogólny jest i jest ok ..ale znowuż jak spojrzę na tą najdłuższą rabatę to mi rynce opadajo

no patrzeć na nią nie mogę ..co ja tam mam nawyprawiane najchętniej to bym ją całą przekopała i sadziła od nowa ..ehhh
Waclaw 20:45, 31 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)

Już nie raz miałam tak ,że przez myśli rabatowo-tetrisowe spać nie mogłam no cóż

ale ostatnio miałam taki sen : śniła mi się wielgachna rabata a na niej tylko stipa i Bergenia (ta o wielkich liściach ) sadzone na mijankę mówię Wam coś pięknego

Prawdziwa ogrodniczka: nawet śni o rabatach
KasiaBawaria 08:08, 01 wrz 2020

Usmialam sie z tych twoich snow
deszczowymaj 10:10, 02 wrz 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Usmialam sie z tych twoich snow

A Tobie nie śnią się rabatki ?