Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 12:01, 09 wrz 2020

Juzia napisał(a)
Ale podziałałaś!!!!
Brawo!

Dzięki ale ja sama to zbyt wiele nie podziałałam mój dzielny pomocnik spisał się na medal

..już nawet pytał się ..gdzie jeszcze przekopać ?
Mgduska 12:05, 09 wrz 2020

Ja też zazdraszczam, ale głównie tego obszaru do obsadzenia! Mamuńciu, ile tam można nawtykać! U mnie to by na pewno były róże, floksy, różne astry, których jeszcze nie mam, krwiściągi i miejsce na jednoroczne, które uwielbiam, bo zmieniają wygląd rabat co roku oraz na EKSPERYMENTY.

Ciekawy jest zawsze proces przyswajania przez facetów jedynie słusznych koncepcji. Mój małżonek też mnie ostatnio zadziwił, kiedy się okazało, że znienacka i bez ostrzeżenia przyswoił potrzebę remontu Człowiek tłucze i tłucze grochem o tę ścianę - i nagle pyk - zaskoczy! Czynnik zewnętrzny (podziw sąsiadów) bywa katalizatorem w tym procesie, chyba
deszczowymaj 12:09, 09 wrz 2020

Basieksp napisał(a)
Jakoś specjalnie nie widać tych krzywizn, jest ładnie a jak roślinki się rozrosną to dopiero będzie efekt

No może na zdjęciach tak nie widać ..ale cały ogród idzie pod górkę ..a do tego trawnik jest bardzo nie równy i teraz jak mam wycięty kształt rabat i kanty to bardzo mi się to rzuca po oczach

ale w sumie to nic złego ten ogród ma być swojski rodzinny ..taki swój ..nie musi być perfekcyjnie
deszczowymaj 12:14, 09 wrz 2020

antracyt napisał(a)
Ale podziałaliście, super
Teraz przed Tobą najprzyjemniejsze

Już nie mogę się doczekać łapki świerzbią

ale jeszcze nie mam wszystkich potrzebnych mi roślin ..na bodziszki muszę trochę poczekać ..chyba hortki jeszcze domówię .. i tak naprawdę ciągle zastanawiam się jak to wszystko sensownie obsadzić
sylwia_slomc... 12:17, 09 wrz 2020

Asia jak pomocnik się rwie to niech od razu kolejne rabatki przekopuje, korzystaj
Do tego jak byś jeszcze cos chciała ode mnie to pisz od razu na priv, wtedy jedną paczką pójdzie wszystko
deszczowymaj 12:20, 09 wrz 2020

Dorii napisał(a)
Wow, zazdroszczę pomocnika. Robota ruszyła z kopyta
Również nie zauważyłam żeby krzywo było.

No jak się okazuje.. taki pomocnik to skarb
deszczowymaj 12:25, 09 wrz 2020

andzia458 napisał(a)

Asia, a myślisz, że u mnie to inaczej jest?
Tylko my, mając pod opieką dzieci, niestety nie możemy skupić się na jednej robocie.

Wiem wiem ..mamy utrudnione zadanie

U Ciebie Aniu jeszcze trudniej ..bo młodsze chyba masz maluchy ? a i rehabilitacje

u mnie dwójka już duża i tylko ten rodzynek trzyma się jeszcze maminej nogawki
Basieksp 12:33, 09 wrz 2020

I o to chodzi
deszczowymaj 12:34, 09 wrz 2020

Mgduska napisał(a)
Ja też zazdraszczam, ale głównie tego obszaru do obsadzenia! Mamuńciu, ile tam można nawtykać! U mnie to by na pewno były róże, floksy, różne astry, których jeszcze nie mam, krwiściągi i miejsce na jednoroczne, które uwielbiam, bo zmieniają wygląd rabat co roku oraz na EKSPERYMENTY.

Ciekawy jest zawsze proces przyswajania przez facetów jedynie słusznych koncepcji. Mój małżonek też mnie ostatnio zadziwił, kiedy się okazało, że znienacka i bez ostrzeżenia przyswoił potrzebę remontu Człowiek tłucze i tłucze grochem o tę ścianę - i nagle pyk - zaskoczy! Czynnik zewnętrzny (podziw sąsiadów) bywa katalizatorem w tym procesie, chyba

Przy tej rabacie bezpośrednio przyulicznej nie chcę za bardzo szaleć ..chyba dosadzę tam jeszcze hortensje ,może z dwie .. ..rozchodniki ..rozplenice ..jeżówki ..bodziszki ..przesunę tawuły ..aaa i jeszcze dowalę sadźców to na pewno ..mam tam trochę cebulowych ..brakuje mi jeszcze czegoś sterczącego fioletowego może kłosowce ..hmm

..Faceci nie zbadane są ich umysły
deszczowymaj 12:40, 09 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Asia jak pomocnik się rwie to niech od razu kolejne rabatki przekopuje, korzystaj
Do tego jak byś jeszcze cos chciała ode mnie to pisz od razu na priv, wtedy jedną paczką pójdzie wszystko

Może i racja ..ale tylko jedna rabatka mi została

Sylwia a co ja bym jeszcze chciała ?..no jejciu nie wiem te rozplenice siewki tak ? czyściec .. hmmm..źdźbło gracka to wiosną ?

edit..Sylwia wiem.. a masz coś fioletowego sterczącego ? jakiś kłosowiec czy cóś ?