Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 17:02, 07 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
To tym bardziej przemyśl, przygotuj ziemię i nie sadź nic na razie, łatwiej będzie wybierać jak zacznie coś wyłazić

Wiem wiem ..ale jakoś nie mogę się powstrzymać łapki świerzbią
zszywka 19:19, 07 wrz 2020

Jak dla mnie mogę mieć perz bo jeszcze gorszy jest podagrycznik. To jest dopiero diabelski chwast
Ogrodowy_Kal... 09:06, 08 wrz 2020

zszywka napisał(a)
Jak dla mnie mogę mieć perz bo jeszcze gorszy jest podagrycznik. To jest dopiero diabelski chwast

Ja próbuję pozbyć się Szczawnika różkowatego, ale nijak to zrobić. Tylko ograniczanie pozostało. Macie też tą "piękność"?
KasiaBawaria 09:34, 08 wrz 2020

Pedraki od opurchlakow odroznic mozna latwo. Pedraki maja nogi a opurchlaki nie. I sa duzo wieksze.U mnie na trawniku pedraki sa, trudno, pogodzilam sie z tym.To pewnie skutek tego, ze ogrod oswietlony jest latarniami, a one chetnie skladaja jaja do ogrodow, ktore w czerwcu czy maju sa oswietlone.Piekny ksztalt rabaty.
deszczowymaj 10:01, 08 wrz 2020

zszywka napisał(a)

Tak ten to jest chyba najgorszy .. też z nim walczę ale widzę już światełko w tunelu
deszczowymaj 10:03, 08 wrz 2020

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)

Ja próbuję pozbyć się Szczawnika różkowatego, ale nijak to zrobić. Tylko ograniczanie pozostało. Macie też tą "piękność"?

Też go mam od jakiegoś czasu ..wcześniej jakoś go nie zauważyłam pojawia się pojedynczymi kępkami w rabatach ..ale całkiem ciekawy jest w sensie że nie najbrzydszy
deszczowymaj 10:09, 08 wrz 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Pedraki od opurchlakow odroznic mozna latwo. Pedraki maja nogi a opurchlaki nie. I sa duzo wieksze.U mnie na trawniku pedraki sa, trudno, pogodzilam sie z tym.To pewnie skutek tego, ze ogrod oswietlony jest latarniami, a one chetnie skladaja jaja do ogrodow, ktore w czerwcu czy maju sa oswietlone.Piekny ksztalt rabaty.

Aaaa to teraz już wiem ..mam te i te i faktycznie pędraki dużo większe . A ja głupia myślałam że to to samo

Basieksp 10:34, 08 wrz 2020

Ja mam podagrycznik , walczę z nim, chociaż trudno bo za płotem jet go pełno, szczawik też mam, nie daj się skusić jego urodą, to taki haczyk, jak mu pozwolisz się trochę rozrosnąć ciężko się go pozbyć, strasznie się rozrasta dosłownie wszędzie mu dobrze
Dorii 11:16, 08 wrz 2020

Jakiś czas temu wpadły mi w oko jeżówki z serii SunSeekers szczególnie rainbow i white perfection. Niestety niedostępne, masz może jakieś źródło?

A szczawik robi jakieś szkody innym roślinom?
Dzisiaj nie kupiłam trawki w ogrodniczym bo we wszystkich doniczkach szczawik gratis.

deszczowymaj 11:21, 08 wrz 2020

Dorii napisał(a)
Jakiś czas temu wpadły mi w oko jeżówki z serii SunSeekers szczególnie rainbow i white perfection. Niestety niedostępne, masz może jakieś źródło?

Mam tylko nie wiem czy wszystko nie wykupione dzwoń i pytaj ..napisałam priv