Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 17:10, 15 paź 2020

Dorii napisał(a)
Najpierw było jajeczko potem plemnik i z tego urodził się pomysł całego ogrodu

Dokładnie tak było
deszczowymaj 17:14, 15 paź 2020

Basieksp napisał(a)

Ja już muszę kupować pomidory ale ogólnie też jestem zadowolona

W przyszłym roku zaszalejemy..co nie ? już mam plan szykuje podwyższone grządki warzywne a i w skrzynkach sadzić też będę łoohoho
deszczowymaj 17:17, 15 paź 2020

Basieksp napisał(a)
Iryski raczej przezimują, czemu myślisz że je zamordujesz nie wyglądasz na taką groźną

Ehh kurczaczki ..ja źle pisze to nie są iryski tylko Alstroemeria 'Flirt' bo to chyba nie są iryski ? hehe nawet nie wiem co mam to chyba raczej lilio podobne
deszczowymaj 17:22, 15 paź 2020

Roocika napisał(a)

Dlatego tez nie mam roslin domowych nawe kaktusy ususzylam

Piona

A niech mi tylko ktoś powie ,że kaktusy są łatwe w uprawie ..to wytargam za ucho

przecież to to nie wiadomo jak się z tym obchodzić ,podlejesz źle..nie podlejesz jeszcze gorzej .. nigdy nie pojmę wymagań tych roślin ..jedno jest pewne ,przy nich na pewno nie można być nadopiekuńczym
deszczowymaj 17:25, 15 paź 2020

Anda napisał(a)

Ja chyba tez tak zaczne Przechowywac bede tylko agapanty i canny. Nie mam miejsca na to wszystko

O Ewuniu ..a jak przechowujesz agapanty ?

ps. priva Ci napisałam
deszczowymaj 17:46, 15 paź 2020

ElzbietaFranka napisał(a)

Łanu kwitnących jezowek delicious candy jeszcze sie nie doczekalam. Na razie budują swoje krzaczki i pojedyncze kwitną. Oceniam sam kwiat ma piękny kolor taki jak lubię i dlatego napisałam rzecz gustu. W przyszłym roku może już będzie co oglądać.
Kupiłam i inne malenstwa - delicious Nugat, pink bonbon, kismed intense Orange (bardzo ładny kolor) to moje początki jezowkowe. Jak to będzie z uprawa zobaczę.
Jak na razie najładniejsze krzaki budują delicious candy i kismed int orange (jak chcesz zobaczyć to wstawiłam na moim wątku 2 szt krzaczków).

Gdzie kupowalas bodziszki w takiej masie. Są bardzo ładne.

Pracy dużo odrobiłas efekt kwitnący będzie w przyszłym roku. Taki to nasz żywot. U nas lało i znowu leje zimno.

Pozdrawiam

Elu faktycznie delicious candy i kismet orange bardzo ładnie się rozkrzewiają ..myślę ,że wpływa na to też fakt że są dość niskie ..wysokie jeżówki nie są już tak chętne do przybierania na masie

A czy Twoja Kismed intense orange też ma odcień malinowy ? W ogóle to chyba ciężko tak na prawdę określić jej kolor ..najpierw pomarańcza a później pojedyncze kwiaty przechodzą w malinową czerwień ..Czy u Ciebie też tak jest ?

U mnie też deszczowo , drugi dzień leje non stop .

Bodziszki kupione fartem zamawiałam w necie ..u sympatycznego pana z roslinygardenia
greg66 18:01, 15 paź 2020

Ja agapanty przykrywam na zimę igliwiem, ma razie odradzają się.
galgAsia 19:42, 15 paź 2020

Asik, normalnie plemnik na sterydach
Ja też już zakończyłam pomidorowanie, nie był to najlepszy sezon, tyle powiem...
Za to następny będzie taki, że hoho...!
Anda 19:42, 15 paź 2020

deszczowymaj napisał(a)

O Ewuniu ..a jak przechowujesz agapanty ?

ps. priva Ci napisałam

Zimozielonego przechowuję w domku ogrodnika, bo tam jest jasno. A tego gubiącego liście wynoszę do garażu, bez okna

Odpisałam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
deszczowymaj 19:52, 15 paź 2020

greg66 napisał(a)
Ja agapanty przykrywam na zimę igliwiem, ma razie odradzają się.

Grześ a masz je w donicy czy w gruncie ?