Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

Alija 20:16, 06 cze 2021

ewsyg napisał(a)
Odrobina relaksu

W ogrodzie pięknie, więc odpoczynek się należy.
Fajny hamak.
vita 00:57, 08 cze 2021

Ale się naoglądałam pięknych roślin Czy z irysami syberyjskimi dopiero zaczynasz? TB cudowne, nowe odmiany. Czym je chronisz przed chorobami grzybowymi? Szkoda, że teraz gorący czas, Twoje wątki bardzo ciekawe, doczytam w wolniejszym czasie. Nowe mazury zapowiadają się ciekawie
SlonecznyOgrod 11:24, 08 cze 2021

ewsyg napisał(a)

Myślę, że tak, ale bezpieczniej będzie po 1,5m

Dziękuję za poradę, tak też zrobiłam

Twoja odrobina relaksu bardzo mi się podoba
A Wszelkie rododendronowate pięknie Ci kwitną
ewsyg 22:12, 08 cze 2021

Alija napisał(a)

W ogrodzie pięknie, więc odpoczynek się należy.
Fajny hamak.

Bardzo dziękuję. Czasu na odpoczynek troszkę za mało, wciąż jest dużo do zrobienia w ogrodzie.

ewsyg 22:27, 08 cze 2021

vita napisał(a)
Ale się naoglądałam pięknych roślin Czy z irysami syberyjskimi dopiero zaczynasz? TB cudowne, nowe odmiany. Czym je chronisz przed chorobami grzybowymi? Szkoda, że teraz gorący czas, Twoje wątki bardzo ciekawe, doczytam w wolniejszym czasie. Nowe mazury zapowiadają się ciekawie

Wiktorio, bardzo dziękuję. W tamtym roku kupiłam pierwsze irysy syberyjskie, były to sadzonki w woreczku. Zakwitł pierwszy, niestety pomyłka, ale na szczęście podoba mi się. W tym roku dokupiłam kolejne. Irysy TB pryskałam tym preparatem na róże 2 w jednym. Teraz mam zamiar stosować Polyversum. Bardzo mi miło, że zaglądasz do mnie. W tym roku chciałabym dokończyć moje Mazury. Brakuje mi tam jeszcze placyku, takiego miejsca do siedzenia sobie w cieniu i patrzenia na Zycie wodne.

ewsyg 22:33, 08 cze 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Dziękuję za poradę, tak też zrobiłam

Twoja odrobina relaksu bardzo mi się podoba
A Wszelkie rododendronowate pięknie Ci kwitną

Cieszę się, ze mogłam pomóc. Rodki już przekwitają. Dzisiaj obrywałam kwiaty. Kwitną jeszcze azalie i pięknie pachną

ewsyg 22:43, 08 cze 2021

vita 22:59, 08 cze 2021

ewsyg napisał(a)
Wiktorio, bardzo dziękuję. W tamtym roku kupiłam pierwsze irysy syberyjskie, były to sadzonki w woreczku. Zakwitł pierwszy, niestety pomyłka, ale na szczęście podoba mi się. W tym roku dokupiłam kolejne. Irysy TB pryskałam tym preparatem na róże 2 w jednym. Teraz mam zamiar stosować Polyversum. Bardzo mi miło, że zaglądasz do mnie. W tym roku chciałabym dokończyć moje Mazury. Brakuje mi tam jeszcze placyku, takiego miejsca do siedzenia sobie w cieniu i patrzenia na Zycie wodne.

Dzięki za info.
Zostały mi niedobitki TB i postanowiłam z lekka uzupełnić kolekcję. U Ciebie się naoglądałam Jeśli zaczynasz z syberyjskimi, to będziesz mega zadowolona. Mam kilkanaście odmian. Od dawna nie kupuję już niczego w kapersach (woreczkach), 2 procent zgodności. Parę lat temu miałam o rzut beretem Pana K (chyba zbieg okoliczności), jakie on miał irysy!
Mamy ten sam ulubiony typ piwonii, pojedyncza biała
A nie chciałabyś lekkiego szmeru wody przy Mazurach?
Magleska 23:02, 08 cze 2021

Ewa
pięknie masz ...... podziwiam mnogość irysów -ja też sobie trzy kolorki dokupiłam -blado niebieski, czarny i ciemny fiolet ...

...jakoś do tej poty ich nie doceniałam ,aż do tego sezonu ....wszędzie je widzę i chcę mieć więcej
ewsyg 23:09, 08 cze 2021

vita napisał(a)

Dzięki za info.
Zostały mi niedobitki TB i postanowiłam z lekka uzupełnić kolekcję. U Ciebie się naoglądałam Jeśli zaczynasz z syberyjskimi, to będziesz mega zadowolona. Mam kilkanaście odmian. Od dawna nie kupuję już niczego w kapersach (woreczkach), 2 procent zgodności. Parę lat temu miałam o rzut beretem Pana K (chyba zbieg okoliczności), jakie on miał irysy!
Mamy ten sam ulubiony typ piwonii, pojedyncza biała
A nie chciałabyś lekkiego szmeru wody przy Mazurach?

Wiktorio, irysy mieczolistne też maja ładne kwiaty. Właśnie zaczynają rozwijać się piwonie. w tamtym roku kilka ich przesadziłam, więc nie wszystkie zakwitną. Hm, fajny pomysł z tym lekkim szmerem wody, ale nie będzie to wodospad przy oczku. Raczej jednopunktowe ciurkadełko, może przewiercony kamień. Muszę to przemyśleć. Dziękuję za podsunięcie pomysłu