Ale się naoglądałam pięknych roślin Czy z irysami syberyjskimi dopiero zaczynasz? TB cudowne, nowe odmiany. Czym je chronisz przed chorobami grzybowymi? Szkoda, że teraz gorący czas, Twoje wątki bardzo ciekawe, doczytam w wolniejszym czasie. Nowe mazury zapowiadają się ciekawie
Wiktorio, bardzo dziękuję. W tamtym roku kupiłam pierwsze irysy syberyjskie, były to sadzonki w woreczku. Zakwitł pierwszy, niestety pomyłka, ale na szczęście podoba mi się. W tym roku dokupiłam kolejne. Irysy TB pryskałam tym preparatem na róże 2 w jednym. Teraz mam zamiar stosować Polyversum. Bardzo mi miło, że zaglądasz do mnie. W tym roku chciałabym dokończyć moje Mazury. Brakuje mi tam jeszcze placyku, takiego miejsca do siedzenia sobie w cieniu i patrzenia na Zycie wodne.
Dzięki za info.
Zostały mi niedobitki TB i postanowiłam z lekka uzupełnić kolekcję. U Ciebie się naoglądałam Jeśli zaczynasz z syberyjskimi, to będziesz mega zadowolona. Mam kilkanaście odmian. Od dawna nie kupuję już niczego w kapersach (woreczkach), 2 procent zgodności. Parę lat temu miałam o rzut beretem Pana K (chyba zbieg okoliczności), jakie on miał irysy!
Mamy ten sam ulubiony typ piwonii, pojedyncza biała
A nie chciałabyś lekkiego szmeru wody przy Mazurach?
Wiktorio, irysy mieczolistne też maja ładne kwiaty. Właśnie zaczynają rozwijać się piwonie. w tamtym roku kilka ich przesadziłam, więc nie wszystkie zakwitną. Hm, fajny pomysł z tym lekkim szmerem wody, ale nie będzie to wodospad przy oczku. Raczej jednopunktowe ciurkadełko, może przewiercony kamień. Muszę to przemyśleć. Dziękuję za podsunięcie pomysłu