Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Rojodziejowa 16:46, 14 maj 2024

Przyszłam Ci się pochwalić Dorwałam Wspomnienie Lata Rojewskiego
Magara 23:38, 14 maj 2024

antracyt napisał(a)
Haha, sam z siebie nie śmierdzi
Musiałabyś mieć 2 egzemplarze, męski i żeński. Dopiero wówczas, po zapyleniu, byłaby szansa na odstraszanie kotów
Ewentualnie męski miałby ktoś w sąsiedztwie.

A da się odróżnić męski od żeńskiego przy kupowaniu??? Ciekawostka

Twoja wiejska zawsze cieszy moje oko Naparstnice uwielbiam, gdyby jeszcze dało się mieć nad nimi jako taką kontrolę w temacie wysiewania się
antracyt 09:27, 15 maj 2024

ryska napisał(a)

Te widoki mnie zauroczyły.
Bardzo pomysłowo poprowadziłaś pergole.
Różami już się zachwycałam na ig

Tak, myślę że takie ustawienie pergoli to był strzał w dziesiątkę Tworzą oazę intymności w bardzo otwartej przestrzeni. Z każdej strony moim zdaniem wygląda to dobrze i spełnienia swoją rolę. Lykkefund i winorośl super je zawłaszczyły

antracyt 09:33, 15 maj 2024

Magleska napisał(a)
Zuza gęsto ,kolorowo ,przepięknieee
Lubię takie szersze kadry

Maślane iryski mnie kuszą moje żółte męczą żółcią

To masz jeszcze jeden szerszy kadr. W tym roku jeszcze nim za bardzo nie zanudzałam. Czekam na róże

Ja moje mocno żółte irysy od Reni bardzo lubię

Anda 10:05, 15 maj 2024

Cudnie Zuza. Lubie takie otwarte przestrzenie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 10:09, 15 maj 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Przyszłam Ci się pochwalić Dorwałam Wspomnienie Lata Rojewskiego

Lekki ukłucie zazdrości poczułam Tylko mi nie pisz gdzie ją dorwałaś...budżet na różane chciejstwa mam już od dawna na ten rok wyczerpany. Właściwie to może i dobrze, bo muszę się jednak bardziej zaopiekować tymi co mam. Niestety kolejne straty poprzymrozkowe wychodzą. Pąki kwiatowe opadają, albo rozwijają się z nich nieładne, uszkodzone kwiaty. Do tego mam inwazję bruzdownicy. Zapowiadało się tak cudnie, ale jak widać zbyt szybką wegetacja nie bardzo służy różom.
Na szczęście, tych dwóch nic złego na razie nie chwyciło pierwsze kwiaty MW i Queen of Sweden Do tego duetu idealnie wpasowała się z czasem Pink Hawaiian Coral.

Rojodziejowa 10:27, 15 maj 2024

Cudnie Ta pergola też mnie zauroczyła. Super poprowadzone
antracyt 10:36, 15 maj 2024

Magara napisał(a)

A da się odróżnić męski od żeńskiego przy kupowaniu??? Ciekawostka

Twoja wiejska zawsze cieszy moje oko Naparstnice uwielbiam, gdyby jeszcze dało się mieć nad nimi jako taką kontrolę w temacie wysiewania się

Podobno pokroje mają różne, ale czy u maluchów jest to już widoczne? Pewnie nie

Dla Ciebie mam w takim razie jeszcze jeden widoczek naparstnicowy Mnie akurat cieszy, że sie sieją, bo wcześnie nie chciały

PS. Jak tam powojnik?
Mój zakwitł, ale jakoś nie chciał się chyba pokazać z różami. Róże górą, on dołem. A miał być z tegoromantyczny duet

antracyt 11:23, 15 maj 2024

Anda napisał(a)
Cudnie Zuza. Lubie takie otwarte przestrzenie

Ewa, te otwarte przestanie mają wielkie minusy podczas takich dni jak dzisiaj. Wieje koszmarnie, drzewka w pół zgina. Miałam dzisiaj zaplanowane sadzenie kwiatów jednorocznych ale nie wiem czy się za to zabiorę. Bardzo nie lubię mocnego wiatru. Do tego w tempie ekspresowym wysusza podłoże.
Otwarte widoczki mi się skończyły Mam dla Ciebie zdjęcie fragmentu przedogródka. W tym roku nie mam dla niego serca. Potrzebne są zmiany, bo warunki świetlno-wodne się zmieniły. Jak przyjedziesz, to może coś mądrego doradzisz w ramach reorganizacji

Anda 11:33, 15 maj 2024

Zuza, ja bardzo chętnie doradzę W sumie nic innego nie robię cały dzień Ale czy to mądre będzie, to się zobaczy

U mnie też wieje, jak wieje i też tego nie lubię. Może kiedyś mnie odwiedzisz, to sama zobaczysz, jaki mamy korytarz wietrzny Lubię ogrody przestrzenne, gdzie można oddechu nabrać. Twój taki jest. U mnie niestety trudno o takie oddech.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies