Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:32, 04 cze 2021

Magleska napisał(a)
fotki zawsze mile oglądane

jutro już powinnaś się czuć normalnie ja 2 dni zdychałam po szczepieniu

U mnie najgorszy był drugi dzień, teraz jest już ok, tylko co jakiś czas mnie dziwna słabość dopada.
antracyt 09:35, 04 cze 2021

MiluniaB napisał(a)

Ale tu masz różności

Po to jest to forum, żeby pokazywać swoje ogrody. Ciągle coś nowego się u Ciebie dzieje tzn.zakwita - pokazuj - ja chętnie zawsze fotki oglądam

Wiesz, że u mnie za dużo nie ma co pokazywać dlatego zdjęcia raz w m-cu, no czasami dwa razy Lubię oglądać wysyp roślin u innych

U Ciebie nie ma co pokazywać? Dobry żart
Ta napakowana rabata coraz bardziej prosi się o powiększenie, ale nie wiem za bardzo w którą stronę i oczywiście czasu brak.
antracyt 09:37, 04 cze 2021

Kasya napisał(a)
A u mnie gdzieś te klasyczne orliki zginęły
Tylko barlow mam

Jeżeli chcesz, zeby zwyklaki Ci do ogrodu wróciły, przypomnij się jesienią. Oddam nadmiary nasion w dobre ręce
Kasya 09:46, 04 cze 2021

antracyt napisał(a)

Jeżeli chcesz, zeby zwyklaki Ci do ogrodu wróciły, przypomnij się jesienią. Oddam nadmiary nasion w dobre ręce

Niebieski tylko dla mnie zbierz
antracyt 15:44, 04 cze 2021

Zbiorę z niebieskiego, mam nadzieję, że powtarza cechy W razie czego rozpoznasz po kolorze siewek

Dwa ostatnie irysy Żółty od Renaty, super wygląda na rabacie żółto-bordowej. Szkoda, że moj telefon ma problem z odzwierciedleniem koloru. Na różance z kolei sadziłam kłącze w odcieniach ciemnego granatu na szczęście to co zakwitło bardzo mi tutaj pasuje
hankaandrus_44 16:05, 04 cze 2021

Taki irys, ostatni z prawej, u mnie tez jest, i tez przy piwoniach. Żółte kiedyś miałam, ale gdzieś umknęły.

Pięklnie masz w swoim królestwie.
mirkaka 17:19, 04 cze 2021

Oczko fajnie zamaskowałaś, teraz tylko brakuje mi wyższych nasadzeń wokół niego, żeby imitować trochę leśne klimaty
antracyt 19:14, 04 cze 2021

Mirka, oczko jest na przejściu z rabaty cienistej na słoneczną. Prawdę mówiąc, dopóki kalina i hortensja obok nie podrosną to bardziej w słońcu. Na tym etapie obsadziłam je roślinami dobrze znoszącymi brak cienia, tylko na razie małe są. Liczę, że do lata będzie wokół bardziej zielono, jako wypełniacz dałam mięty płożące(szybko powinny zadarnić), a w plecach są miskanty (w tym roku wyjątkowo wolno wychodzą). Żeby przejście z cienistej było bardziej płynne posadziłam też hosty znoszące słonce. Teraz króluje głównie kora, ale jak będzie widać więcej zieloności to się zdjęciami pochwalę
antracyt 19:15, 04 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Taki irys, ostatni z prawej, u mnie tez jest, i tez przy piwoniach. Żółte kiedyś miałam, ale gdzieś umknęły.

Pięklnie masz w swoim królestwie.

Dziękuję
Roocika 19:20, 05 cze 2021

antracyt napisał(a)
Helen, to sobie będziemy dzisiaj lenia hodować, a co

Edyto, dzisiaj nie robię nic, tylko zdjęcia Ostatnio sporo ich wstawiam, ale nie mogę się powstrzymać. Co chwila kolejne kwiaty się pokazują do oglądania nie zmuszam

Ale ładne te orliki. Jestem zauroczona tymi roślinkami Podobnie jak czosnkami