Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 18:53, 09 sie 2021

Haha Ewo, dobrze wiesz, że bez przesadzania się nie da
Po pierwsze, jak się ochłodzi dosadzę do grabowej "alejki" jeszcze 2 sztuki, żeby widok z tarasu na pusty dom obok zasłonić. Muszę wiec gdzieś eksmitować to co tam teraz rośnie. Nie wiem jeszcze gdzie...

No i dumam nad miejscówkę dla wiązu JH. Zadomowił się na wiejskiej (posadzony tymczasowo) i zaczyna pożerać otoczenie...
Mam pewien pomysł, ale się zastanawiam, czy zgrzytu nie będzie.
antracyt 18:57, 09 sie 2021

nyna76 napisał(a)
Oczko już zarośnięte,aż nie do wiary że jest wkomponowane w rabatę.

Śliczny dzień na zdjęcia.

Miskanty jako tło zrobiły tu dobrą robotę. Z każdej strony otoczenie tego oczka mi się podoba Mam nadzieję, że drugie tez tak fajnie zarośnie.

Pogoda rzeczywiście zdjęciowa
April 19:24, 09 sie 2021

antracyt napisał(a)
Wybrałam się dzisiaj na "moje" łąki z wiadrem i szpadlem. Wróciła ze mną Babka wodna i Łączeń baldaszkowaty Wczesniej sprawdziłam, czy aby nie chronione, zamieszkały w nowym oczku na hamakowej Za chwilę zabieram się w końcu za szlifowanie i łączenie kantówek i całość będzie skonczona Niestety nie dostałam wczoraj obiedki do obsadzenia tyłów.

Bardzo ciekawie ci to wyszło, unikalne
A gdzie kupowałaś pistie? Zastanawiałam się czy nie wyglądałoby fajnie kilka sztuk w mojej misie.
antracyt 21:50, 09 sie 2021

Unikalnie na pewno, szczególnie ta ptasia listewka pośrodku Towarzystwo upatrzyło sobie akurat to oczko i przylatuje stadami, zostawia przy tym sporo "śladów", na płocie też. Raz, jak zleciały się szpaki, to wody nie było widać... No ale nie mam sumienia listewki usuwać.
Gdybyś mieszkała bliżej obdarowałabym Cię pistią, pięknie się mnoży. Szkoda, że naszej zimy nie przetrwać. Namiary na sklep wysyłam na priv.
nyna76 22:31, 09 sie 2021

O, to ja też poproszę priv.
ajka 23:46, 09 sie 2021

antracyt napisał(a)
Zrobiłam tez zdjęcia leśnej. Nawet bez kancików i z chwastami mi się podoba oczko cały czas też

Ekstra to wygląda.

Widzę, że byłaś w moich okolicach Wrocław coraz piękniejszy.
April 06:06, 10 sie 2021

antracyt napisał(a)
Unikalnie na pewno, szczególnie ta ptasia listewka pośrodku Towarzystwo upatrzyło sobie akurat to oczko i przylatuje stadami, zostawia przy tym sporo "śladów", na płocie też. Raz, jak zleciały się szpaki, to wody nie było widać... No ale nie mam sumienia listewki usuwać.
Gdybyś mieszkała bliżej obdarowałabym Cię pistią, pięknie się mnoży. Szkoda, że naszej zimy nie przetrwać. Namiary na sklep wysyłam na priv.

Ślady ptasie, wiem coś o tym. Ale warto to znieść. Kercher wszystko usunie. Jeszcze żeby zdjęcia tych szpaków były....
O pistii wiem że bardzo się mnoży i jest jednoroczna.
A może spróbuj ją w domu przetrzymać? Ja będę kupować dopiero na wiosnę, teraz już się nie opłaca.
antracyt 07:26, 10 sie 2021

nyna76 napisał(a)
O, to ja też poproszę priv.

Poszło
antracyt 07:30, 10 sie 2021

ajka napisał(a)

Ekstra to wygląda.

Widzę, że byłaś w moich okolicach Wrocław coraz piękniejszy.

Że też nie pomyślałam, żeby się na kawę wprosić
Już nie pamiętam kiedy poprzednio Wrocław odwiedzałam(100 lat temu), ale różnica jest spora. Klimat był zawsze, ale tak jak napisałaś miasto wypiękniało.
antracyt 07:34, 10 sie 2021

April napisał(a)

Ślady ptasie, wiem coś o tym. Ale warto to znieść. Kercher wszystko usunie. Jeszcze żeby zdjęcia tych szpaków były....
O pistii wiem że bardzo się mnoży i jest jednoroczna.
A może spróbuj ją w domu przetrzymać? Ja będę kupować dopiero na wiosnę, teraz już się nie opłaca.

Tego już by chyba mężaty nie zniósł... sypialnia na zimę zawalona doniczkami, a do tego akwarium z pistią Pewnie wiosną też nowe zamówię.
Zdjęć ptaków telefonem nie zrobię, a szkoda. Pozostaje mi podglądactwo