Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 08:52, 06 sie 2021

nyna76 napisał(a)
Zuza ile pistii kupiłaś na początek? Rozumiem że to wszystko się namnożyło z pierwszego zakupu?

Dalie przepiękne.
Pamiętam jak robiłam listę dla siebie i całe szczęście że nie wyrobiłam się z zakupem, bo do dziś nie miałabym okazji ich posadzić i poszłyby na zmarnowanie jak nic.

Ale odbijam to sobie podziwiając je u Ciebie.

Zamówiłam wiosną 2szt pistii Przyszły 2 duże z kilkoma malutkimi obok, no a teraz mieszczą mi się na styk w dwóch oczkach.

Jak będę zamawiać dalie w przyszłym roku to się odezwę, miejsce już będziesz miała
antracyt 08:53, 06 sie 2021

Alija napisał(a)

Piękna kolekcja georginii, nie wiem, która nazwa ładniejsza? Cafe au Lait jest przepiękna, taka delikatna. Ta druga przypomina mi podobną z dawnych lat (a może to ta sama???), niesamowite, perfekcyjne ułożenie płatków, cudna.

Georginie chyba brzmią piękniej
antracyt 08:59, 06 sie 2021

Kolorki końca lata zaczynają się pokazywać.

Miłego dnia
Basieksp 09:15, 06 sie 2021

Jakie ładne papryczki będzie powolutku jesień nam zaglądać, jak na polach żniwa to dla mnie taka końcówka lata ale jesień też potrafi być ładna i smaczna, za chwilę bedą śliwki, gruszki, dynie, jarzębina i dużo kolorów
antracyt 11:03, 06 sie 2021

Basiu, papryczki już w słoikach Będzie niespodzianka, to niby cayenne, ale niektóre są strasznie ostre a część jest łagodna. Przez kilka lat uprawy nie znalazłam przyczyny takiej różnorodności.
Jesieni jeszcze nie chcę, niech poczeka z miesiąc na swoją kolej.
Mgduska 13:57, 06 sie 2021

antracyt napisał(a)
Kolorki końca lata zaczynają się pokazywać.

Miłego dnia

Tylko dlaczego, ja pytam, nie byłam jeszcze na porządnym urlopie, a zrobiło się wrześniowo - ?
antracyt 14:44, 06 sie 2021

Ja tam wierzę, że sierpniowa pogoda powróci. Planuję urlopować się jeszcze tydzień (bez nieletnich!!!) przed końcem miesiąca Zamówiłam słońce
Agatorek 21:12, 06 sie 2021

antracyt napisał(a)
Aga, dalie można zawsze potraktować jako jednoroczne. Cena karpy wychodzi podobnie jak np ładniejsza sadzonka pelargonii

Hmm, dobrze wiedzieć, dzięki
Agatorek 21:12, 06 sie 2021

antracyt napisał(a)
Ja tam wierzę, że sierpniowa pogoda powróci. Planuję urlopować się jeszcze tydzień (bez nieletnich!!!) przed końcem miesiąca Zamówiłam słońce

Mam nadzieję, że zamówiłaś je dla całego kraju
hankaandrus_44 22:01, 06 sie 2021

Papryczki nabierają mocy jak zaczynają dojrzewać, póki sa zielone jeszcze -takie ostre nie są. Chociaz przy tych super mocnych to i liście trzeba w rękawiczkach głaskać.