Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 12:25, 05 sie 2021

Haniu, jestem na Twoim wątku regularnie. Na zdjęciach nawet odrobiny niemocy nie dostrzegam.
ps. Zebrałam dla Ciebie nasiona szałwi muszkatołowej. Napisz mi na priv adres na który mogę je wysłać. Wiosną dostaniesz jeszcze młode sadzonki
antracyt 12:29, 05 sie 2021

Yenna napisał(a)

nadal się nią zachwycam
teraz faktycznie nazwa lepiej pasuje do koloru

Z różem czy bez i tak jest piękna, warta zakupu
antracyt 12:37, 05 sie 2021

Wybrałam się dzisiaj na "moje" łąki z wiadrem i szpadlem. Wróciła ze mną Babka wodna i Łączeń baldaszkowaty Wczesniej sprawdziłam, czy aby nie chronione, zamieszkały w nowym oczku na hamakowej Za chwilę zabieram się w końcu za szlifowanie i łączenie kantówek i całość będzie skonczona Niestety nie dostałam wczoraj obiedki do obsadzenia tyłów.

Mgduska 13:13, 05 sie 2021

Łączeń jest piękny, też miałam na niego ochotę, ale wydawał mi się za wielki, co w świetle ostatnich wyczynów moich oczkowych roślin brzmi zabawnie

Jowej Winnie zdaje się, że nie dostałam, też jest w moim typie. No pięknie ogólnie, KOLOROWO, czyli tak jak lubimy
hankaandrus_44 13:19, 05 sie 2021

Zuzanko, dziękuję za chęć podzielenia się nasionkami. Oczywiście mogę się odwdzięczyć podobnie. Jeszcze mam nie zebrane białe i fioletowe orliki, i orliki nory biało różowe.
Mam też mak biało czerwony jednoroczny. To z tego rocznych , jeszcze dojrzewają na rabatach.
antracyt 15:00, 05 sie 2021

Mgduska napisał(a)
Łączeń jest piękny, też miałam na niego ochotę, ale wydawał mi się za wielki, co w świetle ostatnich wyczynów moich oczkowych roślin brzmi zabawnie

Jowej Winnie zdaje się, że nie dostałam, też jest w moim typie. No pięknie ogólnie, KOLOROWO, czyli tak jak lubimy

Ja strasznie żałuję, że wichury połamały mi Thomasa Edisona i Fluffles, no i nie dostałam Small World i Wizard of Ozz, może w przyszłym roku się uda.

Łączeń rzeczywiście spory rośnie, zobaczymy czy u mnie da radę. Lubi słońce a u mnie dostanie półcień. Początkowo chciałam w tym oczku zrobić mini fontannę, ale już się nie zmieści. Wyjdzie z tego bardziej podmokłe "coś" Mam nadzieję, że babka nabierze wigoru jak u Ciebie, podobają mi się te Twoje "maluszki"
Alija 21:36, 05 sie 2021

antracyt napisał(a)
Cafe au Lait, pierwszy kwiat miał w sobie odrobinę więcej różu

Jowey Winnie, nie potrafię na zdjęciach oddać jej przepięknych przejść kolorystycznych. Jako moja ulubienica, ma 2 zdjęcia

Piękna kolekcja georginii, nie wiem, która nazwa ładniejsza? Cafe au Lait jest przepiękna, taka delikatna. Ta druga przypomina mi podobną z dawnych lat (a może to ta sama???), niesamowite, perfekcyjne ułożenie płatków, cudna.
nyna76 23:38, 05 sie 2021

Zuza ile pistii kupiłaś na początek? Rozumiem że to wszystko się namnożyło z pierwszego zakupu?

Dalie przepiękne.
Pamiętam jak robiłam listę dla siebie i całe szczęście że nie wyrobiłam się z zakupem, bo do dziś nie miałabym okazji ich posadzić i poszłyby na zmarnowanie jak nic.

Ale odbijam to sobie podziwiając je u Ciebie.
Agatorek 23:49, 05 sie 2021

Zuza, bardzo podoba mi się Twój ogród! Piękny busz.
Dalie są rewelacyjne, szkoda (dla mnie ), że trzeba je wykopywać. Ich kwiaty są bardzo fantazyjne .
antracyt 08:48, 06 sie 2021

Aga, dalie można zawsze potraktować jako jednoroczne. Cena karpy wychodzi podobnie jak np ładniejsza sadzonka pelargonii