Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Kokesz 10:43, 10 sie 2021

Porównaj sobie knautie i scabiose.
U mnie widziałaś wczoraj knautie a nasiona masz ze scabiosy.
Yenna 11:28, 10 sie 2021

Fajnie, że ptaki Ci się zadomawiają w ogrodzie

Nadal jestem wielką fanką leśnej. Jest taka idealna dla mnie dzieje się na niej, ale nie za dużo. Mogę się bez końca zachwycać, że jest idealna, w punkt wyważona
antracyt 15:01, 10 sie 2021

Kokesz napisał(a)
Porównaj sobie knautie i scabiose.
U mnie widziałaś wczoraj knautie a nasiona masz ze scabiosy.

To u mnie jednak scabiosa Na żywo ciemniejsza buraczkowa.
antracyt 15:05, 10 sie 2021

Yenna napisał(a)
Fajnie, że ptaki Ci się zadomawiają w ogrodzie

Nadal jestem wielką fanką leśnej. Jest taka idealna dla mnie dzieje się na niej, ale nie za dużo. Mogę się bez końca zachwycać, że jest idealna, w punkt wyważona

Ptaków, ilościowo i gatunkowo z roku na rok przybywa, co bardzo mnie cieszy Przed chwilą grupka makolągw wyleciała z buraczków, uwielbiają objadać im liście

Leśna to taka prawie bezobsługowa rabata, a do tego można z niej poziomki garściami zjadać
Gosialuk 19:02, 10 sie 2021

Dalie śliczne. Łączeń baldaszkowaty też mi się podoba. Muszę poczytać czy znosi też stanowisko tylko okresowo zalewane.
Krokosmia też urocza, niestety zimą woli mieć sucho, a tego nie jestem w stanie zapewnić u siebie. Twoja super wyeksponowana.
antracyt 21:08, 10 sie 2021

Łączeń na "moich" łąkach rośnie właśnie na terenach częściowo zalewowych. Dwa poprzednie lata były suche i wodę miał tylko wiosną, ale nie pamiętam czy wtedy kwitł. W tym roku wygląda super. Muszę zdjęcia zgrać z telefonu męża, to wstawię jak pięknie tam jest teraz.
Krokosmie sadziłam do donic i do gruntu. W gruncie w ogóle nie wyszły. Czekam na kwiaty jeszcze jednych, odmiany nie pamiętam, ale jak zakwitną to się pochwalę
ajka 22:21, 10 sie 2021

antracyt napisał(a)

Że też nie pomyślałam, żeby się na kawę wprosić
Już nie pamiętam kiedy poprzednio Wrocław odwiedzałam(100 lat temu), ale różnica jest spora. Klimat był zawsze, ale tak jak napisałaś miasto wypiękniało.

Ano pewnie, trza było
Roocika 23:47, 10 sie 2021

antracyt napisał(a)
Bujam się z kawką na tarasie w fotelu/hamaku (omijając wzrokiem niebieski basen ) i dumam co tu jesienią poprzesadzać.

Zuziu, normalnie oplułam monitor W tym roku wydałam zakaz rozstawiania niebieskiego potwora

Śliczne papryczki wyhodowałaś
Edit. Dalie wyglądają jak jakaś koronkowa robótka.
A leśna super Ci zarosła już
Yenna 09:04, 11 sie 2021

A jakby właśnie miejsce na basen obsadzić wysoką trawą? Żeby go ukryć, a nie odbierać przyjemności z kąpieli?
antracyt 09:39, 11 sie 2021

Dziewczyny, nasze nieletnie podrosły już na tyle, że to prawdopodobnie ostatni rok tego basenu był. Pomysł z trawami całkiem fajny, gdyby towarzystwo było młodsze pewnie wzięłabym go pod uwagę.
Właśnie spuszczamy wodę, ślad po nim będzie teraz straszył do czasu odrośnięcia trawy