Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

antracyt 08:36, 20 kwi 2022

Też mam w szklarni grzejnika i czasami w nocy uruchamiam. Bez tego bym spać nie mogła
anpi 09:10, 20 kwi 2022

Moje pomidory tezupraszaja się o wysadzenie. Planuje to zrobić w tym tygodniu. Ale muszę jeszcze rozpikować z tunelu sałatę do gruntu,bo zajmuje jedną rabatkę.
Ciekawa jestem jaki masz ten grzejnik, czy to jest taka dmuchawa? Na jaką temp. Nastawiasz na noc?
anuska2507 09:13, 20 kwi 2022

Ale będzie busz w szklarni jak te pomidory porosną Ja słyszałam, że pomidory można pryskać miksturą z czosnku, więc jego towarzystwo też pewnie wpływa korzystnie.
Basieksp 09:57, 20 kwi 2022

anpi napisał(a)
Moje pomidory tezupraszaja się o wysadzenie. Planuje to zrobić w tym tygodniu. Ale muszę jeszcze rozpikować z tunelu sałatę do gruntu,bo zajmuje jedną rabatkę.
Ciekawa jestem jaki masz ten grzejnik, czy to jest taka dmuchawa? Na jaką temp. Nastawiasz na noc?

Taki zwykły elektryczny, bez dmuchawy, a termostat mąż ma z wędzarni i tak na noc około 10 stopni. Sałatę dwa razy pikowałam, pierwszą wróble mi zdziobały, teraz nową trochę przykryłam
Basieksp 09:59, 20 kwi 2022

antracyt napisał(a)
Też mam w szklarni grzejnika i czasami w nocy uruchamiam. Bez tego bym spać nie mogła

Ale jeszcze chwila i obejdzie się bez grzejnika
Basieksp 10:04, 20 kwi 2022

anuska2507 napisał(a)
Ale będzie busz w szklarni jak te pomidory porosną Ja słyszałam, że pomidory można pryskać miksturą z czosnku, więc jego towarzystwo też pewnie wpływa korzystnie.

Jakieś opryski mąż zawsze robi, napewno z czosnku mikstury też, ale czy na pomidory to muszę go dopytać, zawsze zapominam co na co
anpi 11:21, 20 kwi 2022

Basieksp napisał(a)

Taki zwykły elektryczny, bez dmuchawy, a termostat mąż ma z wędzarni i tak na noc około 10 stopni. Sałatę dwa razy pikowałam, pierwszą wróble mi zdziobały, teraz nową trochę przykryłam

U mnie wszystko daje radę bez dogrzewania, wszystkie siewki rosną. Pomidory w doniczkach, trochę przystopowały, ale mam wrażenie ,że meznieja. Na noc wszystko, oprócz sałat nakrywam zimową włókniną. Ale pewnie dogrzewanie przyspieszyło by wegetację.
Basieksp 12:04, 20 kwi 2022

anpi napisał(a)

U mnie wszystko daje radę bez dogrzewania, wszystkie siewki rosną. Pomidory w doniczkach, trochę przystopowały, ale mam wrażenie ,że meznieja. Na noc wszystko, oprócz sałat nakrywam zimową włókniną. Ale pewnie dogrzewanie przyspieszyło by wegetację.

Jak były w donicach też były okrywane, ale teraz są dogrzewane, u nas jednak trochę zimno jeszcze.
Milka 15:13, 20 kwi 2022

O rany, niezła praca, tyle dobra w tym foliaku
Basieksp 17:44, 20 kwi 2022

Milka napisał(a)
O rany, niezła praca, tyle dobra w tym foliaku

Ja najbardziej lubię skubać pomidory prosto z krzaka, takie pachnące już nie mogę się doczekać