Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Agatorek 21:22, 17 kwi 2022

Wiosna się rozpędza .
U mnie fiołki dopiero listki pokazują…a bardzo je lubię. Te białe i fioletowe (leśne).
Basieksp 09:20, 18 kwi 2022

gogo napisał(a)
Sama radość, jak ptaszki się zadomowią w naszych ogrodach
U mnie jest parka dzwońców i kosów

Kwiatuchy radują, dostrzegłam jasne szafirki /białe?, żółte?/, moje marzenie - sadziłam kilka razy i nic

Szafirki białe, mam też dwa różowe, ale białe bardziej mi się podobają, nie mam ich za dużo ale powoli rozrastają się
Basieksp 09:23, 18 kwi 2022

Magara napisał(a)
Basia, z powodu srok bym się nie cieszyła One są bardzo agresywne jeżeli chodzi o inne gatunki ptactwa

No właśnie czytałam o skokach, ale nie będę ich przeganiać, jak my jesteśmy na ogrodzie to one odlatują, także zobaczymy czy się zadomowią
Basieksp 09:27, 18 kwi 2022

Alija napisał(a)
Piękna wiosna w ogrodzie. U mnie na jednym drzewie są dwa gniazda i to jakie, kosy i sójki. Ciągle się awanturują.
Spokojnych świąt.

U nas tylko wróble, bardzo dużo ich jest, gołębie, sroki i szpaki a za płotem sąsiad ma między innymi papuszki, jest przyjemnie gwarno
Basieksp 09:28, 18 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Wiosna się rozpędza .
U mnie fiołki dopiero listki pokazują…a bardzo je lubię. Te białe i fioletowe (leśne).

Tych białych mam niewiele, ale rozrastają się, też są ładne
antracyt 10:21, 18 kwi 2022

Całkiem przyjemny miałaś ogrodowy obchód
Prawdę mówiąc, ja za srokami też jakoś nie przepadam. Kilkakrotnie widziałam, jak stadnie atakowały inne ptaki i tak męczyły, że potrafiły je zabić. Pewnie jest jakiś powód takiego zachowania, ale ciężko się na to patrzy.
Basieksp 20:07, 18 kwi 2022

antracyt napisał(a)
Całkiem przyjemny miałaś ogrodowy obchód
Prawdę mówiąc, ja za srokami też jakoś nie przepadam. Kilkakrotnie widziałam, jak stadnie atakowały inne ptaki i tak męczyły, że potrafiły je zabić. Pewnie jest jakiś powód takiego zachowania, ale ciężko się na to patrzy.

Dziś prawie cały dzień coś robiliśmy w ogrodzie i ich nie było, były tylko rano, jak nas jeszcze nie było na dworze, chyba jednak nasza obecność będzie im przeszkadzała
Basieksp 20:17, 18 kwi 2022

Pomidory, papryki i ogórki już posadzone, doniczki jeszcze leżą bo na nich są nazwy pomidorów, jutro będą spisane

Przez te doniczki taki trochę bałagan no i pomidory po posadzeniu trochę jakby zwiędnięte, dwa dni i się podniosą a na około rośnie sobie czosnek, podobno ma mieć dobry, odkażający wpływ na pomidory, taki nasz gdzieś wyczytany eksperyment, zobaczymy jaki będzie efekt
Magara 23:18, 18 kwi 2022

Ale macie tempo Basia, pierwszy raz tak wcześnie w szklarni sadzicie czy to już sprawdzona metoda?
Wydaje mi się, że Charles Dowding też tak czosnek zalecał

P.S. Ze srokami już teraz nic nie zrobisz, bo okres lęgowy, ale może same zrezygnują
Roocika 07:51, 19 kwi 2022

O jakie dorodne już pomidory. Chciałabym jakiś foliak lub szklarnię. W tym roku zupełnie nie mam zacięcia do pomidorów przez to, że w ubiegłym roku zaraza mi je dopadła, u nas chyba za zimno na pomidory bez dachu.