Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 23:54, 15 paź 2023

anpi napisał(a)
Basiu ja też lubię oglądać szerokie kadry. Pokazuj więcej!
Marcinki teraz gwiazdorzą, ale też trawy i coraz więcej przebarwień na krzewach i drzewach!
Rokitnikami i sumakami oraz winobluszczem to jednak lepiej zachwycać się na odległość Choć te dwa ostatnie mam blisko siebie i ciągle wyrywam siewki, czy odrosty z pędów sąsiedzkich okazów.

To prawda mam niewielki ogród, mam rokitnik, dwa bo muszą być dwa by były owoce i mam też winobluszcz, malutki, w niegroźnym miejscu, tak się pocieszam i usprawiedliwiam Ale te wszystkie rośliny ekspansywne mają to coś czym kuszą no winobluszcz też ładnie się przebarwia
Basieksp 00:08, 16 paź 2023

Muszelka napisał(a)
Pyszne zdjęcia u Ciebie

No tak trochę za to u Ciebie baraty, piekne zbiory Też będę chciała z nimi trochę pokombinować może i mi coś urośnie
UrszulaB 01:30, 16 paź 2023

Winobluszcz potrafi wlezc qysoko wysoko. Po 10 latachduzo z nim roboty, z przycinaniem, owocki strasznie brudzą. Przerabiałam. Naciesz się parę lat i wywal
Magleska 05:09, 16 paź 2023

Basiu
narobiłaś smaka na kabanoski i grzybki

świetne fotki
Judith 16:30, 16 paź 2023

Basiu, ogrodowe obrazki przecudnej urody!. Nie dość, że obiekt fotografowania wdzięczny, to i fotografka zdolna .
Wspaniale kwitnie Ci perukowiec. Ciekawe czy to zależne od odmiany, czy od innych czynników - jakich...? Ja mam tez bordowego (odmiana nieznana) i niby cos tam zawsze wypuszcza, ale nigdy nie miałam takich wspaniałych chmurek (a mój perukowiec ma już ze 3 metry ).
Gosialuk 17:59, 16 paź 2023

Kwiatostany na perukowcach to podobno cecha osobnicza. Czyli jak się uda. Chyba, że już takiego z chmurkami zakupisz, to już się nie zmieni.
Kabanoski i grzybki wyglądają smakowicie. Zdjęcia ogrodowe z szerokimi kadrami fajnie pokazują twój ogród.
Basieksp 22:09, 16 paź 2023

UrszulaB napisał(a)
Winobluszcz potrafi wlezc qysoko wysoko. Po 10 latachduzo z nim roboty, z przycinaniem, owocki strasznie brudzą. Przerabiałam. Naciesz się parę lat i wywal

I chyba tak zrobię
Basieksp 22:11, 16 paź 2023

Magleska napisał(a)
Basiu
narobiłaś smaka na kabanoski i grzybki

świetne fotki

Grzybki częściowo zjedzone, a kabanosy jeszcze muszą się zrobić do końca sama jestem ciekawa jak będą smakowały
Basieksp 22:17, 16 paź 2023

Judith napisał(a)
Basiu, ogrodowe obrazki przecudnej urody!. Nie dość, że obiekt fotografowania wdzięczny, to i fotografka zdolna .
Wspaniale kwitnie Ci perukowiec. Ciekawe czy to zależne od odmiany, czy od innych czynników - jakich...? Ja mam tez bordowego (odmiana nieznana) i niby cos tam zawsze wypuszcza, ale nigdy nie miałam takich wspaniałych chmurek (a mój perukowiec ma już ze 3 metry ).

Dziękuję za pochwały, ale ja taka, zwykła fotografka z telefonem jestem a perukowiec u mnie w pełnym słońcu, wieje tam często ale chyba mu to pasuje
Gruszka_na_w... 22:18, 16 paź 2023

Kabanoski z pewnością będą pyszne. Te sklepowe zawsze przegrają ze smakiem tych domowych. Kilka lat temu pacholę odmówiło wożenia domowych wędzonek autobusem międzymiastowym, bo wszystkim podróżnym nosy latały w lewo i w prawo. Zapach przenosił się mimo szczelnego opakowania.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies