Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 11:38, 29 gru 2023

W ogrodzie na obchodzie nie byłam, może później, ale coś u mnie też kwitnie zakwitł zakupiony niedawno amarylis, kolor trafiony, taki jaki chciałam W kolejce na kwitnie czeka jeszcze biały, szkoda, że nie zakwitły na święta, taki był plan, trochę się spóźniły

anabuko1 14:46, 29 gru 2023

No proszę jakie masz piękne domowe kwitnienie.
Taki kolorek od razu budzi u s miech na twarzy
Basieksp 18:25, 29 gru 2023

anabuko1 napisał(a)
No proszę jakie masz piękne domowe kwitnienie.
Taki kolorek od razu budzi u s miech na twarzy

Kolor bardzo mi się podoba i trafiony bo jak kupowałam to zastanawiałam się czy nie będzie pomylony
anpi 20:48, 29 gru 2023

Piękny amarylis, ja swoich cebul zapomniałam wybudzić, ciekawe gdzie ja je mam???
Basieksp 21:10, 29 gru 2023

anpi napisał(a)
Piękny amarylis, ja swoich cebul zapomniałam wybudzić, ciekawe gdzie ja je mam???

Ja swoje mam tyko trzy, ten biały i dwa takie małe, nie wiem czy zakwitną, bo trochę je zaniedbałam. A ten czerwony to nowy nabytek
Basieksp 14:59, 30 gru 2023

Jest i biały zrobiło się biało, czerwono uzyskany efekt niezamierzony, biały po prostu jest wyższy
Basieksp 15:42, 01 sty 2024

Z dala od fajerwerków, noworoczny spacer w ciszy i spokoju I tego Wam życzę na Nowy Rok jak najwięcej spokoju, spełnienia marzeń, zrealizowania zamierzonych planów By każdy znalazł czas tylko dla siebie, by odpocząć, zadbać o siebie i swoje marzenia
Judith 16:07, 01 sty 2024

Nawzajem, Basiu .
U nas spacerek niemożliwy, bo caluteńki dzień pada deszcz.
Długo u Ciebie waliły fajerwerki? U nas w oddali i nie więcej niż 20 minut. W przyszłym roku - mam nadzieję - nie będzie ich wcale.
Rumianka 17:08, 01 sty 2024

Szczęśliwego Nowego Roku Basiu...
widzę, że pogoda sprzyja spacerkom, bo Aza , by się nie spocić, ma rozpięty brązowy kabacik...
Basieksp 18:02, 01 sty 2024

Judith napisał(a)
Nawzajem, Basiu .
U nas spacerek niemożliwy, bo caluteńki dzień pada deszcz.
Długo u Ciebie waliły fajerwerki? U nas w oddali i nie więcej niż 20 minut. W przyszłym roku - mam nadzieję - nie będzie ich wcale.

U nas jeszcze dziś strzelają. Aza wczoraj długi spacer w lesie, by maksymalnie ją wymęczyć, potem trzy tabletki ziołowe i wieczór sylwestrowy w kuchni w przesuwnej szafie, ma tam swoją skrytkę, na podłodze, miałam tam schowek na mopy A my w samym centrum wioski mieszkamy i większość sąsiadów miało fajerwerki, dosłownie po sąsiedzku, za płotem. Filemon też mocno się bał, chciał uciekać. Także sylwester w szafie, mimo pozasłanianych okien roletami zewnętrzymi, głośnej muzyki w domu, tak to wygląda, siedzi i sapie. Ale w tym roku było z nią trochę lepiej niż rok temu. A co mają zrobić biedaki, te które są w budach Oj bardzo bym chciała, żeby zakazali sprzedaż i używanie fajerwerków.
.