Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

antracyt 19:05, 06 sty 2024

W takim razie, to zupełnie co innego, takie nowe nasadzenia mogą jedynie cieszyć
Basieksp 19:11, 06 sty 2024

antracyt napisał(a)
W takim razie, to zupełnie co innego, takie nowe nasadzenia mogą jedynie cieszyć

Ale zanim one urosną. Chociaż są miejsca gdzie las przetrwał, albo były młode nasadzenia, te już trochę podrosły, robi się zielono. No szkoda nam tych lasów, za każdym razem jak tam jesteśmy, tak poprostu smutno, dlatego te nowe drzewka cieszą, chociaż trochę
Muszelka 11:16, 07 sty 2024

Basieksp napisał(a)

To nie były wycinki, to nawałnica w 2017 roku takie pamiątki po sobie zostawiła. Nie wiem czy szybko leśnikom to idzie, są tereny jeszcze nieposprzątane, ale większość starają się jak najszybciej zagospodarować. A co do wycinek, to u nas zbytnio nie ma co wycinać. Zawsze nam żal, jak jesteśmy w okololicach tego jeziora, pusto to wszystko wygląda, szczególnie zimą.

W mojej okolicy nawałnica w 2017 r. również położyła wiele hektarów lasów... Do dziś żal serca ściska. Cóż, potęga przyrody...
Gorzej dla świadomości, gdy niszczycielem jest człowiek.

Basiu, dobrego roku Wam życzę!
Anda 21:51, 07 sty 2024

Basiu, wszystkiego dobrego Fajnie, że będą nowe drzewka. Urosną szybciej niż myślisz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rumianka 21:58, 07 sty 2024

Basiu, przypomniałaś te koszmarne wydarzenia z 2017 roku...byliśmy wówczas we Frydrychowie nad jeziorem Mausz...tej nawałnicy nigdy nie zapomnę, bo bardzo długo śniła mi się po nocach...te łamiące się drzewa z każdej strony, lecące na budynek, w którym byliśmy...Wszędzie leżały powalone drzewa, a na budynek przewróciło się 19 olbrzymich sosen... To była prawdziwa zgroza. Oby nigdy więcej.:
Rumianka 22:09, 08 sty 2024

Kiedyś robiłam takie cóś...
An_na 22:20, 08 sty 2024

Rumianka napisał(a)
Basiu, przypomniałaś te koszmarne wydarzenia z 2017 roku...byliśmy wówczas we Frydrychowie nad jeziorem Mausz...tej nawałnicy nigdy nie zapomnę, bo bardzo długo śniła mi się po nocach...te łamiące się drzewa z każdej strony, lecące na budynek, w którym byliśmy...Wszędzie leżały powalone drzewa, a na budynek przewróciło się 19 olbrzymich sosen... To była prawdziwa zgroza. Oby nigdy więcej.:

Ojej,straszne przeżycie oby nigdy więcej.
An_na 22:22, 08 sty 2024

Rumianka napisał(a)

Kiedyś robiłam takie cóś...

Zawsze podziwiam takie zwinne rączki.
Ja ewentualnie jakiś szalik na drutach umiem sklecić
Basieksp 22:45, 08 sty 2024

Anda napisał(a)
Basiu, wszystkiego dobrego Fajnie, że będą nowe drzewka. Urosną szybciej niż myślisz

Tak sobie myślę, że na wiosnę będzie już trochę zielono
Basieksp 22:47, 08 sty 2024

Rumianka napisał(a)

Taki strach u mnie to chyba już zostanie na długo, każda większa wichura, burza, inaczej się na to patrzy. Ale to nic trzeba cieszyć się z tego co się ma dookoła